Naručite dostavu onlajn
u 3 jednostavna koraka

How it works first step

Unesite vašu adresu

Možete sačuvati koliko god adresa želite.

How it works second step

Izaberite objekat

Odaberi jedan od 2.850 objekata na Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora.

How it works third step

Napravite vašu narudžbinu

Lako i brzo, bez dodatnih troškova.

Naručite Onlajn za 1'

2.850 objekata, 50 gradova, 50 kuhinja

Veganska hrana | donesi

Veganska ishrana podrazumeva žitarice, mahunarke, voće i povrće. Vegani uopšte ne konzumiraju namirnice životinjskog porekla, kao što su meso, riba, jaja, mleko, morski plodovi, mlečni proizvodi i med. Razlika između veganstva i vegetarijanstva je upravo ta što je veganstvo u potpunosti svedeno na biljnu ishranu.

Dostava veganske hrane je u poslednje vreme postala prilično popularna i sve više restorana na svom meniju ima hranu koja zadovoljava veganske standarde. Postoje i specijalizovani restorani koji imaju isključivo vegansku hranu, ali i oni koji su veganima prilagodili deo svog menija. Beograd ima dobar izbor restorana koji vrše dostavu veganske hrane na kućnu adresu, a sudeći po ocenama naših korisnika, naročito su popularni sledeći restorani: Popularni restorani.

Mnogi nutricionisti kažu da ljudi koji praktikuju vegansku ishranu, sve neophodne vitamine i minerale mogu da unesu čak i ako se njihova ishrana zasniva samo na namirnicama biljnog porekla. Ključ je u raznovrsnosti i u svakodnevnom unosu velikog broja različitih namirnica, što se svakako savetuje i onima koji nisu vegani. Svakodnevno bismo trebali unositi raznovrsne namirnice, kao što su voće, povrće, dosta zeleniša, proizvode od celog zrna, koštunjavo voće, semenke, mahunarke itd. Naš organizam će na ovaj način dobiti sve potrebne vitamine i minerale.

Restorani na Donesi.com imaju dobar izbor veganske hrane koju možete naručiti u par klikova. Izdvojićemo samo neke od veganskih jela koji su popularni na Donesi.com: sveže ceđeni sokovi, veganski rižoto sa povrćem, začinskim biljem i biljnim sirom, veganske salate, libanski sendviči u pita hlebu sa humusom i tahini salatom, čorbe od povrća sa tofu sirom itd.

Mnogi restorani indijske i kineske kuhinje takođe imaju odličan izbor veganskih jela a izdvojićemo sledeće: egzotični krompir sa indijskim začinima, miks povrće u indijskom kari sosu, kineske prolećne rolnice sa povrćem ili kineski bambus sa šampinjonima u povrću.

Izbor restorana sa veganskom hranom na Donesi.com se skoro svakodnevno se povećava. Restorani koji vrše dostavu hrane sve više uključuju i veganski meni i dostavljaju vegansku hranu na vašu adresu. Izaberite neki ukusni veganski specijalitet, naručite na Donesi.com u par klikova i brza i besplatna dostava stiže na vašu adresu, gde god da se nalazite. Prijatno.


Veganska hrana dostava in Serbia