Paste Tuzla

Dobro došli u jedinstveni Internet servis za lako i brzo naručivanje hrane iz najboljih lokalnih restorana. Zaboravite na čekanje na telefonskoj vezi, zastarjele flajere i pogrešne narudžbine! Uživajte u ukusu najbolje hrane...

Paste dostava Tuzla

Restorani Paste Tuzla

 •   

  Little Italy

  Solni trg 10
  Dostava počinje u 08:00
  Minimum: 5.00 KM
  0.00 - 1.00 KM
  Promo kodovi
  Pica, Piletina, Paste, Italijanska kuhinja, Makrobiotička hrana
  Specijaliteti koji će Vas očarati. Naručite i uživajte!

  Šta se nedavno dopalo drugim kupcima?

  Little Italy

  prije 13 dana 19 sati

  Specijaliteti koji će Vas očarati. Naručite i uživajte!

  Preporuke: Paste Tuzla

  HamzaF
  Loše (Little Italy)
  prije 8 dana 10 sati

  2
  Kvalitet hrane
  1
  Usluga

  Dugo se čeka(1h i 15min),hladna pizza stigla,napisano da se stavi kečap,ni kap ga nije bilo.

  emirt1
  srebrni
  super sve (Little Italy)
  prije 13 dana 19 sati

  5
  Kvalitet hrane
  5
  Izbor hrane
  5
  Cijene
  5
  Usluga

  piletina, hamburger sasvim ok

  Pasta je popularno italijansko jelo koje se vremenom proširilo po čitavom svijetu. Malo ljudi zna da, ustvari, pasta nije originalno italijansko jelo, već da vuče korijene iz drevne Kine. Marko Polo je otkrio paste u Kini i donio ih na evropsko tlo, a na svom putu je usvojio i brojne arapske uticaje pripremanja i sušenja tijesta.

  Danas su paste jedno od omiljenih jela u čitavom svijetu. U svijetu postoji više od 300 različitih oblika pasti, uz preko 1300 drugačijih naziva, jer skoro svaka zemlja ili regija ima svoje ime za konkretan oblik paste. Postoji veliki broj varijacija i načina pripreme pasti i prilično je nezahvalno nabrojati sve.

  Kinezi i dan danas pripremaju paste i kombinuju ih sa raznim sosovima i mesom, najčešće sa svinjetinom i morskim plodovima. Poznate su kineske nudle, za koje možemo reći da predstavljaju jednu od vrsta pasti, odnosno tjestenine. Dostava nudli je prilično popularna i korisnici Donesi.com ih naročito vole.

  Kod Italijana, paste predstavljaju prvo jelo u obroku (primo piatto), a uglavnom se jedu pene, tortelini, njoke ili kaneloni. Sve ove paste se takođe prave i od integralnog brašna.

  Veliki broj različitih vrsta sosova i načina na koji se spremaju paste širom svijeta govori da je izbor stvarno veliki. Ipak, postoje neke najpopularnije i zasigurno su najpoznatije karbonara, milaneze, quattro formaggi ili arabiata. Svaka od ovih pasti je veoma poznata u cijelom svijetu i prilično su popularne gdje god da se nađete. Skoro svaki restoran italijanske kuhinje u svijetu na svom jelovniku ima veliki izbor pasti.

  Paste mogu da se pripremaju kao predjelo, glavno jelo ili čak kao salata. Mogu da se posluže tople, hladne ili zapečene. Zapečene paste su takođe veoma popularne i takva jela predstavljaju pravi specijalitet.

  Ovaj italijanski specijalitet je izuzetno popularan za kućnu dostavu i svi naši korisnici ih rado naručuju. Dostava pasti na kućnu adresu je vrlo popularna kod mladih i urbanih ljudi, kao i onih koji mnogo rade, pa nisu u mogućnosti da svakodnevno pripremaju ukusan obrok.

  Tuzla može da se pohvali velikim izborom restorana koji imaju paste na svom meniju. Naši zadovoljni korisnici posebno preporučuju restorane kao što su Little Italy. Svaki od njih će vam pripremiti odličnu pastu i dostaviti je na vašu adresu, bilo da ste kući ili na poslu. Odaberite vašu omiljenu pastu, naručite u par klikova na Donesi.com i uživajte u toplom i ukusnom obroku. I potrudite se da uvijek obrok jedete u društvu, kao što nalaže stari italijanski običaj. Odlično će vam prijati i čaša dobrog vina uz jelo. Prijatno.