Makrobiotička hrana Tuzla

Dobro došli u jedinstveni Internet servis za lako i brzo naručivanje hrane iz najboljih lokalnih restorana. Zaboravite na čekanje na telefonskoj vezi, zastarjele flajere i pogrešne narudžbine! Uživajte u ukusu najbolje hrane...

Makrobiotička hrana dostava Tuzla

Restorani Makrobiotička hrana Tuzla

 •   

  Little Italy

  Solni trg 10
  Dostava počinje u 08:00
  Minimum: 5.00 KM
  0.00 - 1.00 KM
  Promo kodovi
  Pica, Piletina, Paste, Italijanska kuhinja, Makrobiotička hrana
  Specijaliteti koji će Vas očarati. Naručite i uživajte!

  Šta se nedavno dopalo drugim kupcima?

  Little Italy

  prije 19 dana 18 sati

  Specijaliteti koji će Vas očarati. Naručite i uživajte!

  Preporuke: Makrobiotička hrana Tuzla

  HamzaF
  Loše (Little Italy)
  prije 14 dana 9 sati

  2
  Kvalitet hrane
  1
  Usluga

  Dugo se čeka(1h i 15min),hladna pizza stigla,napisano da se stavi kečap,ni kap ga nije bilo.

  emirt1
  srebrni
  super sve (Little Italy)
  prije 19 dana 18 sati

  5
  Kvalitet hrane
  5
  Izbor hrane
  5
  Cijene
  5
  Usluga

  piletina, hamburger sasvim ok

  Makrobiotika predstavlja filozofiju, način i stil života koji se zasnivaju na vječnom sučeljavanju i usklađivanju dvaju životnih principa, jina - ženskog, pasivnog, tamnog i janga - muškog, aktivnog, svijetlog. Termin makrobiotika je nastao od grčkih riječi macro (veliki) i bios (život), a među prvima ga upotrebljavaju velikani Antike - Hipokrat, Herodot, Aristotel, Galen i drugi. Ovim terminom oni obilježavaju način života koji putem specifičnog načina ishrane vodi ka zdravlju i dugovječnosti, dok su za njih makrobiotičari zdravi i dugovječni ljudi.

  Makrobiotička ishrana, kao dio makrobiotike, isto tako se zasniva na ovom principu i podrazumijeva konzumiranje hrane koja je uravnotežena u pogledu jina i janga. To takođe podrazumijeva i specifičan način gajenja namirnica, njihove pripreme i konzumiranja, odnosno izbjegavanje prejedanja i temeljno žvakanje hrane prije gutanja.

  Namirnice koje su uskladu sa principima jina i janga i koje se naročito preporučuju u makrobiotičkoj ishrani su, prije svih, integralni (mrki) pirinač, kao i ostale, integralne, žitarice, mahunarke, povrće, voće, sjemenke, orašasti plodovi (koštunjavo voće), morske alge, riba i morski plodovi. Makrobiotičari savjetuju da se ne konzumiraju namirnice koje su previše jang i u koje spadaju: meso, jaja, mliječni proizvodi, rafinisana so, kao ni namirnice koje su previše jin: alkohol, kafa, rašinisani šećer, južno voće.

  Makrobiotika preporučuje konzumaciju što prirodnijih namirnica, odnosno namirnica koje su u svježem obliku, bez pretjerane termičke obrade. U makrobiotici se koriste sljedeći načini pripreme hrane: prijesno, turšija, kuvanje na pari, u vodi, dinstanje, prženje u ulju, kuvanje pod pritiskom, pečenje u rerni. Makrobiotička hrana se rijetko začinjava, štaviše teži se tome da se što više sačuva prirodni ukus namirnica. Začini koji se ipak povremeno koriste su kari, kurkuma, začinsko i drugo ljekovito bilje, kao i proizvodi od soje, poput soja sosova ili miso paste koja se koristi za pripremu miso supe.

  Dostava makrobiotičke hrane je postala veoma popularna među korisnicima Donesi.com, koji sve češće naručuju makrobiotičku hranu za kućnu dostavu. Lagani obroci poput muslija i ovsene kaše su prave poslastice makrobiotičke ishrane. Mogu se jesti bez ikakvih dodataka, a vrlo ih je lako oplemeniti, pa tako možete za promjenu probati musli u bademovom mlijeku, ili voćnom soku, a vašoj ovsenoj kaši uvijek možete dodati pokoju svježu voćku, začin ili povrće. Na Donesi.com možete pronaći neke zanimljive kombinacije ovih naizgled jednostavnih obroka - ovsena kaša sa jabukom i celerom ili kaša sa jabukom i šargarepom su samo neki od njih.

  Omiljena jela makrobiotičke ishrane zasigurno su razne vrste svježih salata, koje mogu da predstavljaju odličan i zdrav obrok, naročito kada se nalazite na radnom mjestu a želite da pojedete ukusno jelo. Kombinacije različitih sastojaka su bezbrojne, a po pravilima makrobiotičke ishrane, odaberite lokalne namirnice i one koje su adekvatne godišnjem dobu.

  Izbor je stvarno veliki: razne vrste zelenih salata, šargarepa, paradajz, čeri, cvekla, paprika, crveni i bijeli luk, prava eksplozija boja i vitamina u tanjiru! Za pravi užitak se mogu dodati i razne vrste žitarica: pirinač, kukuruz, ovas, heljda, zatim sjemenke susama, suncokreta, lana; orašasti plodovi, poput badema, oraha, lješnika, pa čak i voće, riba ili morski plodovi.

  Vaše omiljene makrobiotičke obroke možete naručiti na Donesi.com. U ponudi restorana na Donesi.com naći ćete sjajan izbor makrobiotičke hrane, kao što su brojne svježe, obrok salate, različiti frapei i sokovi od miksanog svježeg voća, kao i obroci zasnovani na žitaricama poput muslija i ovsene kaše. Odaberite vaš omiljeni obrok, naručite u par klikova na Donesi.com i dostava stiže na vašu adresu - brzo i besplatno. Prijatno.