Помоћ - Питања и одговори

Donesi.com поштује вашу приватност.

Против смо сваке злоупотребе интернета и податке које оставите на овом сајту нећемо продавати, изнајмљивати или размењивати са трећим лицима. Такође, тражимо само податке који су неопходни за извршење жељене наруџбине.

Ваша имејл адреса ће бити употребљена једино у случају да се сложите да примате вести о попустима, новим услугама, производима, промоцијама и другим активностима ресторана укључених у сервис Donesi.com.

Више детаља можете наћи у дну ове стране, под линком Приватност.

Donesi.com повремено дели Промо кодове својим корисницима. Поред тога, повремено користимо и друштвене мреже као канал за поделу Промо кодова.

Како се користи Промо код?

1. Изаберите ресторан поред ког стоји ознака Промо кодови.
2. Убаците жељене артикле у корпу, кликните на Наручите и изаберите Начин плаћања.
3. Испод поља Начини плаћања, у пољу Промо код, укуцајте код који сте добили, потом кликните на Проследи моју наруџбину у ресторан.

Након тога, износ наруџбине ће аутоматски бити смањен у висини износа Вашег Промо кода, а Ви ћете платити умањени износ.

Ваше активности на Donesi.com ценимо и вреднујемо, те за сваку од следећих активности корисници добијају одрећени број поена:

 • Наруџбина (5)
 • Утисак без слике (5)
 • Утисак са сликом (8)
 • Брисање утиска (-5)
 • Када се гласа за ваш утисак (1)
 • Када се гласа против вашег утиска (-1)

На основу сакупљених поена, корисници могу добити медаљу и прећи на следећи “ниво чланства”, по следећој расподели:

 1. Основни (0-99)
 2. Бронзани (100-499)
 3. Сребрни (500-1499)
 4. Златни (1500-4499)
 5. Платинасти (4500-9999)
 6. Дијамантски (10000-29999)
 7. Звезда (30000+)

Јавно означавање нивоа чланства је посебно корисно у утисцима о ресторанима, јер читаоцима даје могућност додатног вредновања утиска на основу искуства које имају они који пишу утиске. Поред тога, повремено делимо Промо кодове корисницима, а износ Промо кода зависи од нивоа чланства - што је ниво чланства виши, износ Промо кода је већи.

Број поена које имају корисници се не објављује јавно, већ се само објављује ниво чланства.

Утисци на сајту Donesi.com намењени су конструктивној размени мишљења у вези хране и услуге конкретних ресторана. Утиске могу писати ИСКЉУЧИВО корисници који су путем система Donesi.com наручили храну из одређеног ресторана.

Сваки ресторан можете оценити по следећим критеријумима:

 • Квалитет хране
 • Избор хране
 • Цене
 • Достава и услуга

На основу ових критеријума формира се општа оцена ресторана, која је исказана бројем звездица поред назива ресторана. Ова оцена је субјективна - сасвим је могуће да ће неки ресторан који добије релативно ниску тренутну оцену од неких корисника, постати ваш омиљени, јер овде нема лоших ресторана.

Систем утисака надгледа аутоматски софтвер као и уредници, тако да је могуће да утисак не буде одмах објављен, или да буде накнадно привремено или трајно повучен са јавног дела система, уколико постоји сумња у покушај SPAM-а или друге злоупотребе, без обзира да ли је та сумња оправдана или не. 

Наруџбину можете платити готовином приликом испоруке.

Уколико ресторан подржава Donesi.com услугу PayOnline, наруџбину можете платити онлајн платним картицама.

Готовинско плаћање приликом испоруке је увек могуће, а PayOnline плаћање путем платних картица је додатна опција коју на Donesi.com нуде неки од ресторана.

Просечно време испоруке хране је око 45 минута.

Када своју наруџбину проследите преко сервиса Donesi.com, она се ОДМАХ, у року од пар секунди, упућује ресторану електронски. Ресторан потврђује да ли прихвата наруџбину и у ком року је може испоручити, и тај податак ви добијате на имејл одмах.

Међутим, може се десити да се из разних разлога (лоше време, гужва у саобраћају и слично) време испоруке продужи. С обзиром на то да је сама испорука нешто на шта Donesi.com не може да утиче, ми Вам у имејлу о потврди наруџбине шаљемо и број телефона ресторана где се можете распитати о току Ваше наруџбине и сазнати разлоге евентуалног кашњења.

У електронској пошти коју ћете добити поводом одбијања наруџбине биће наведен разлог одбијања.

Уколико дође до одбијања поруџбине из било ког разлога (осим пробема у ГПРС комуникацији, који се практично јављају на територији читаве државе и не зависе од нас), Ви се увек можете вратити на почетак процеса наручивања и наручити храну из другог ресторана.

Мењање наруџбине која се налази у корпи је врло једноставно. Поред сваког јела које сте ставили у корпу стоји мали алат за избацивање из корпе.

Уколико желите да промените или откажете наруџбину коју сте већ проследили, мораћете да контактирате директно ресторан. Податке о ресторану ћемо Вам послати у имејлу којим се потврђује пријем Ваше наруџбине.

Након прослеђивања наруџбине, моћи ћете да кликнете на линк за праћење статуса Ваше наруџбине.

Први статус је „Чекање на одговор“, и траје од тренутка када се Ваша наруџбина проследи ресторану, све док ресторан не одговори. Одговори могу бити „Прихваћено“ или „Није прихваћено“.


Након прослеђивања наруџбине ресторану, добићете електронску пошту са подацима о наруџбини, и телефонским бројем ресторана за евентуалне измене у наруџбини.

Уколико Ваша наруџбина није прихваћена, путем електронске поште добићете разлог одбијања.

Стање наруџбине можете проверити и кликом на линк Пратите стање наруџбине у врху екрана.

Уколико унапред знате шта желите да наручите, можете у пољу за претраживање да укуцате назив или део назива жељеног јела, и добићете списак свих ресторана који то јело имају у понуди и испоручују га у Вашој области.

Једноставно, кликом ставите жељени производ у корпу и одаберите услугу коју желите.

Једноставно и брзо:)

Када први пут посетите Donesi.com, изаберите област града у којој се налазите, тј. где желите да храна буде испоручена. Та област ће бити запамћена као Ваша стална област, али је увек можете променити кликом на линк у врху странице.

Изаберите жељену кухињу и добићете списак ресторана који су отворени и испоручују у области у којој Ви желите.

Изаберите жељени ресторан и храну. За свако јело у понуди могуће су и додатне опције, уколико ресторан то нуди, и оне су излистане одмах испод самог јела. Уколико поред опције стоји цена, знаци да се та опција додатно наплаћује, а уколико нема цене, значи да је бесплатна.

Изабрана храна се аутоматски ставља у куповну корпу и може се наручити кликом на дугме „Наручи“.  Уколико сте регистровани корисник, одмах ћете бити прослеђени на страну са Вашим подацима за испоруку, које требате да потврдите и самим тим се наруџбина прослеђује ресторану.

Процес регистрације максимално је поједностављен, али се, ради веће сигурности, ипак састоји из три корака:

1) Подаци за пријављивање – неопходно је унети:

 • важећу адресу електронске поште (e-mail),
 • важећи број мобилног телефона,
 • жељену лозинку

Након прослеђивања обрасца, у року од једног минута добићете SMS поруку са кодом за активацију Вашег налога.

2)  Лични подаци – Унесите податке неопходне за поновни приступ систему (надимак), као и за испоруку наруџбина (име и презиме, број фиксног телефона, пуна адреса)

3)  Активација - Унесите добијени код на страни за активацију налога и аутоматски ћете бити улоговани.

Уколико Вам активациони код не стигне у року од неколико минута, можете покушати поново.

Donesi.com је за кориснике потпуно бесплатан.

Храну наручујете по ценама по којима се продаје и у самим ресторанима. Ми смо се потрудили да обезбедимо чак и посебне попусте за наше кориснике.

Donesi.com је онлајн сервис за наручивање хране путем Интернета, потпуно бесплатан. Омогућава Вам да брзо и лако пронађете ресторане који испоручују или нуде преузимање хране коју желите у области у којој ви то желите (стан, посао...). За тили час, у неколико једноставних корака, моћи ћете да наручите жељену храну и тиме уштедите пуно времена, нервирања, а често и новца.


Имате неко друго питање? КонтактПолазна  |  Мобилна верзија  |  Приватност  |  Услови коришћења  |  Контакт

Телефонска подршка: +381 64 867 00 01ПЛОТУН д.о.о., Обилићева 33, 37000 Крушевац, Србија.

® Donesi.com is registered trademark of Plotun. © Copyright by Plotun. All rights reserved.