Турска храна Подгорица

Добродошли у јединствени Интернет сервис за лако и брзо наручивање хране из најбољих локалних ресторана. Заборавите на чекање на телефонској вези, застарјеле флајере и погрешне наруџбине! Уживајте у укусу најбоље хране...

Турска храна достава Подгорица

Ресторани Турска храна Подгорица

 •   
  Ново

  Su Restobar

  Станка Драгојевића 14
  30 минута. Достава до 23:00
  Минимум: 4.00 EUR
  Доплата спољне доставе
  Промо кодови
  Доручак, Бургери, Кувана јела, Турска храна
  Наручите и препустите се чарима како турских, тако и других специјалитета!

  Турска кухиња је својеврстан мост између далекоисточне и медитеранске кухиње. Одликују је природни састојци, шароликост укуса и арома, као и мноштво рецепата. Настала је на подручју централне Азије, која представља први дом Турака, а одатле се, након доласка Турака у Анатолију, развијала под утицајем медитеранских и континенталних култура са којима су Турци долазили у контакт.

  Турска кухиња је брзо постала популарна и ван граница Турске, па су тако многи турски специјалитети заступљени и на нашим просторима, а неке од њих смо временом и присвојили. Бројни специјалитети су постали свакодневни и у нашој исхрани, а сада се веома лако могу наручити на кућну адресу на сервису за наручивање хране преко Интернета - Donesi.com.

  Мезе се обавезно послужује прије сваког главног оброка, било да је то ручак или вечера. Мезе је састављено од бројних мањих топлих и хладних јела које се служе у заједничким посудама. Углавном се служе бијели сир (beyaz peynir) који се одлично слаже са кофте - јело које неодољиво подсјећа на ћевапе, затим пите и буреци (borek), тарама и цацик салата, бибер долмаси (паприке пуњене пиринчем) или јапраци (сармице преливене киселим млијеком) и многе друге делиције.

  Кебаби су засигурно једно од најпознатијих турских јела. Турска кухиња може да се похвали са много различитих врста кебаба, а сваки крај Турске има неки свој специфични рецепт. Адана и урфа кебаби су јако слични и представљају комаде мљевеног меса, налик издуженој пљескавици, само што је адана кебаб за нијансу пикантнији од урфа кебаба. Искендер кебаб представља комаде меса у богатом сосу и може се наручити за доставу на кућну или пословну адресу.

  Јако популарни су свакако и шиш кебаби и представљају јело које сачињавају комади меса на ражњићу који се пеку на роштиљу. Веома често се поред меса на ражњић ставља и поврће , углавном лук, паприка, парадајз или печурке. Постоје и шиш кебаби који се праве са месом и комадима воћа.

  Свакако најпознатији и најтраженији кебаб на Donesi.com, је донер кебаб. Донер кебаб је настао у 19. вијеку тако што је кувар, Хаци Искендер, дошао на идеју да ражањ на који се нижу комади меса постави вертикално уместо хоризонтално, као што је до тада био обичај. Окретањем ражња се тако припремљено месо пече, а готови дијелови се сијеку великим ножем и сервирају, најчешће у пита хљебу. Донер кебаб се оригинално прави од јунећег или пилећег меса. Донер кебаб је веома сличан грчком гиросу и либанској шаварми, а своју популарност је стекао као веома укусна брза храна и као такав се веома често наручује на кућну адресу.

  Морамо да поменемо и феноменалне турске посластице од којих су нама најпознатије свакако разне врсте алви, баклаве, кадаиф и кунефе. Баклаве се могу јести у бројним варијантама: баклаве са орасима, чоколадом, пистаћима, љешницима итд. Кадаиф је колач јако сличан баклави, једина разлика је што се прави од јако танких резанаца, док је кунефе тијесто за кадаиф смотано у гнијездо и пуњено слатким сиром. Ту су и укусне турске тулумбе, као и сутлијаш - традиционална азијска посластица. Велики избор турских посластица имате на менију ресторана на Donesi.com који врше доставу турске хране.

  Након оваквих невјероватних укуса никако не треба заобићи ни шољу добре турске кафе. Можете је попити горку, средњу или слатку, или по турским обичајима са додатком ђумбира, меда, кардамома, па чак и пистаћа, ако вам је по укусу.

  Сигурно је да ћете у богатој понуди турске кухиње наћи нешто и за себе. Искрено вам препоручујемо да свакако погледате шта можете наручити за кућну доставу из бројних турских ресторана на Donesi.com, макар док не отпутујете на своју турску гастрономску авантуру. Пријатно.