Turska hrana Podgorica

Dobro došli u jedinstveni Internet servis za lako i brzo naručivanje hrane iz najboljih lokalnih restorana. Zaboravite na čekanje na telefonskoj vezi, zastarjele flajere i pogrešne narudžbine! Uživajte u ukusu najbolje hrane...

Turska hrana dostava Podgorica

Restorani Turska hrana Podgorica

 •   

  Bakina baklava

  Bulevar Ivana Crnojevića 95
  Dostava počinje u 10:00
  Minimum: 10.00 EUR
  Doplata dostave
  Promo kodovi
  Poslastice, Turska hrana
  Uzmite mali zalogaj baklave, mmm... sada zatvorite oči i sa sigurnošću ćete osjetiti moć turske kuhinje!

  Šta se nedavno dopalo drugim kupcima?

  Bakina baklava

  11.11.2019.

  Uzmite mali zalogaj baklave, mmm... sada zatvorite oči i sa sigurnošću ćete osjetiti moć turske kuhinje!

  Preporuke: Turska hrana Podgorica

  Sale2
  srebrni
  Baklaveeee (Bakina baklava)
  11.11.2019.

  5
  Kvalitet hrane
  5
  Izbor hrane
  5
  Cijene
  5
  Usluga

  skoro sam od svake po jednu narucio i stvarno su vrhunske! Samo tako nastavite.

  Turska kuhinja je svojevrstan most između dalekoistočne i mediteranske kuhinje. Odlikuju je prirodni sastojci, bogatstvo ukusa i aroma, kao i veliki broj recepata. Nastala je na području centralne Azije, koja predstavlja prvi dom Turaka, a odatle se, dolaskom Turaka u Anatoliju, razvijala pod uticajem mediteranskih i kontinentalnih kultura sa kojima su Turci dolazili u kontakt.

  Turska kuhinja je doživjela veliku popularnost i van granica Turske, pa su tako mnogi turski specijaliteti zastupljeni i na našim prostorima, dok smo neke vremenom počeli da smatramo i svojim. Turski specijaliteti su postali svakodnevni i u našoj ishrani, a sada se veoma lako mogu naručiti na kućnu adresu na servisu za naručivanje hrane preko Interneta - Donesi.com.

  Na početku glavnog turskog obroka, ručka ili večere, obavezno se služe meze. Meze se sastoji od brojnih manjih toplih i hladnih jela koje se služe u zajedničkim posudama. Uglavnom se služe bijeli sir (beyaz peynir) koji se veoma dobro slaže sa kofte - jelo koje najviše podsjeća na ćevape, zatim pite i bureci (borek), tarama i cacik salata, biber dolmasi (paprike punjene pirinčem) ili japraci (sarmice prelivene kiselim mlijekom) i mnoge druge delicije.

  Ono po čemu je Turska kuhinja najpoznatija u svijetu, pa i kod nas, su svakako kebabi. U turskoj kuhinji postoji desetine različitih vrsta kebaba, a svaki kraj Turske ima neki svoj karakteristični recept. Adana i urfa kebabi su veoma slični i predstavljaju komade mljevenog mesa, nalik izduženoj pljeskavici, sa razlikom što je adana kebab malo pikantniji od urfa kebaba. Iskender kebab predstavlja komade mesa u ukusnom sosu i može se naručiti za dostavu na kućnu ili poslovnu adresu.

  Među korisnicima Donesi.com, veoma su popularni šiš kebabi i predstavljaju jelo koje se sastoji od komada mesa na ražnjiću koji se peku na roštilju. Veoma često se pored mesa na ražnjić stavlja i povrće , uglavnom luk, paprika, paradajz ili pečurke. Postoje i šiš kebabi koji se prave sa mesom i komadima voća.

  Zasigurno najpoznatiji i najtraženiji kebab na Donesi.com, je doner kebab. Nastao je nastao u 19. vijeku tako što je poznati kuvar, Haci Iskender, došao na ideju da ražanj na koji se nižu komadi mesa postavi vertikalno umesto horizontalno, kako se do tada radilo. Okretanjem ražnja se tako pripremljeno meso peče, a gotovi dijelovi se sijeku velikim nožem i serviraju, uglavnom u pita hljebu. Uglavnom se prave juneći ili pileći doner kebab. Doner kebab je veoma sličan grčkom girosu i libanskoj šavarmi, a svoju popularnost je stekao kao veoma ukusna brza hrana i kao takav se veoma često naručuje na kućnu adresu.

  Moramo da pomenemo i fenomenalne turske poslastice od kojih su kod nas najpopularnije razne vrste alvi, baklave, kadaif i kunefe. Baklave se mogu jesti u raznim varijantama: baklave sa orasima, čokoladom, pistaćima, lješnicima itd. Kadaif je kolač jako sličan baklavi, a pravi se od jako tankih rezanaca, dok je kunefe tijesto za kadaif smotano u gnijezdo i punjeno slatkim sirom. Naravno, svima su poznate ukusne turske tulumbe, kao i sutlijaš - tradicionalna azijska poslastica. Ponuda turskih poslastica je dostupna i za dostavu iz brojnih restorana na Donesi.com.

  Nakon ukusnog obroka, nikako ne treba zaobići ni šolju dobre turske kafe. Možete je popiti gorku, srednju ili slatku, ili po turskim običajima sa dodatkom đumbira, meda, kardamoma, pa čak i pistaća, ukoliko želite da probate nešto drugačije.

  Ubjeđeni smo da ćete u bogatoj ponudi turske kuhinje pronaći jelo koje je po vašem ukusu. Iskreno vam preporučujemo da svakako pogledate šta možete naručiti za kućnu dostavu iz brojnih turskih restorana na Donesi.com, makar dok ne otputujete na svoju tursku gastronomsku avanturu. Prijatno.