Španska hrana Podgorica

Dobrodošli u jedinstveni Internet servis za lako i brzo naručivanje hrane iz najboljih lokalnih restorana. Zaboravite na čekanje na telefonskoj vezi, zastarjele flajere i pogrešne narudžbine! Uživajte u ukusu najbolje hrane...

Španska hrana dostava Podgorica

Restorani Španska hrana Podgorica

 •   

  Hugo

  4.3 / 3
  Bokeška 10
  Dostava počinje u 09:00
  Minimum: 1.50 EUR
  Doplata spoljne dostave
  Promo kodovi
  Sendviči, Doručak, Piletina, Crnogorska hrana, Burgeri, Napici, Meksička hrana, Španska hrana
  Dinamičan spoj različitih ukusa i mirisa, koje ćete zavoleti nakon prvog zalogaja!

  Šta se nedavno dopalo drugim kupcima?

  Hugo

  prije 20 dana 14 sati

  Dinamičan spoj različitih ukusa i mirisa, koje ćete zavoleti nakon prvog zalogaja!

  Hugo

  02.10.2018.

  Dinamičan spoj različitih ukusa i mirisa, koje ćete zavoleti nakon prvog zalogaja!

  Hugo

  14.09.2018.

  Dinamičan spoj različitih ukusa i mirisa, koje ćete zavoleti nakon prvog zalogaja!

  Preporuke: Španska hrana Podgorica

  Andreja1
  bronzani
  Krompirici savrseni (Hugo)
  prije 20 dana 14 sati

  5
  Kvalitet hrane
  5
  Izbor hrane
  3
  Cijene
  5
  Usluga

  Super hrana. Ali cijenu dostave mjenjajte bar za ovo sto vam je blizu. Preskupa je. Krompirice koje obozavam kod vas ispadnu mi jeftiniji od dostave sto je malo smijesno. Drugo sve top.

  strugar
  bronzani
  Hrana dobra, ali dostava skupa (Hugo)
  31.10.2018.

  5
  Kvalitet hrane
  3
  Izbor hrane
  3
  Cijene
  3
  Usluga

  Hrana odlična, ali dostava dva ipo eura u centar, nema smisla da dostava bude trećina cijene porcije! Svi ostali dostavljaju za euro u centar, ili čak besplatno iznad nekog iznosa!

  Jakov7
  srebrni
  5 (Hugo)
  02.10.2018.

  5
  Kvalitet hrane
  5
  Izbor hrane

  5

  Španska kuhinja je jedna od najbogatijih evropskih kuhinja. Mnogi se slažu da je složena kao azijska kuhinja i da su se u njoj pomiješale sve evropske kuhinje. Takođe, često se kaže da španska kuhinja simbolizuje sve suprotnosti svoje zemlje.

  Gastronomska ponuda Španije u velikoj mjeri je odraz geografskih i kulturnih različitosti ove zemlje. Jug Španije je tipični predstavnik mediteranske kuhinje - jede se mnogo ribe i plodova mora i koristi se dosta maslinovog ulja i bijelog luka. U kontinentalnom dijelu se uglavnom spremaju jela od mesa i jaja, dok se na sjeveru preferiraju kuvana jela i variva od mesa i povrća.

  U Španiji, obroci se jedu za nijansu kasnije nego li u drugim evropskim državama - lagani doručak počinje oko 8h, užina oko 11h, ručak poslije 14h, a večera tek nakon 21h. Obroci se ne služe direktno, naročito ručak i večera, već im prethodi lagana zakuska u obliku sitnih zalogaja koji se nazivaju tapas. Tapas se uglavnom služi uz piće, a na tanjiru tapasa može da se nađe sve - od sira, jaja, kobasica, šunke i komadića hljeba, preko mariniranog ili punjenog povrća, maslina i sušenih oraha, pa sve do komadića lignji, škampa, školjki ili ribe.

  Nejpopularnije jelo španske kuhinje definitivno je paelja (paella) i svi restorani koji vrše dostavu španskih jela obavezno imaju i paelju. Paelja je šareno jelo od pirinča i sitnih komadića ribe, plodova mora, mesa i povrća. Neizbježan začin koji se stavlja u paelju je šafran. Postoji jedna bitna stvar - pirinač mora da se kuva u vodi u kojoj se prije toga kuvalo meso - riba, piletina ili zečetina. Paelja je prilično popularno jelo i korisnici Donesi.com često naručuju ovaj španski specijalitet.

  Glavni začin u španskoj kuhinji sigurno je bijeli luk. Ako niste ljubitelj pirinča, kao alternativu možete naručiti krompir ili hljeb, obzirom da španci uopšte ne jedu tjesteninu, za razliku od italijana. Španci u svojoj kuhinji koriste dosta ulja, naravno, maslinovog.

  Sljedeće popularno jelo španske kuhinje, koje možete naručiti na Donesi.com je gaspaćo - paradajz čorba sa krutonima, bijelim lukom, maslinovim uljem i tabasko prelivom. Španska kuhinja je još poznata po omletu od krompira, jelu od leblebija i svinjetine koje se zove pućero, španskoj piti i mnogim drugim ukusnim jelima.

  Španska kuhinja je izuzetno ukusna i zanimljiva, a dostava španske hrane je na par klikova od vas. Odaberite nešto ukusno sa menija restorana koji vrše dostavu španske hrane, naručite lako na Donesi.com i uživajte u odličnom obroku. Prijatno.