Naručite dostavu onlajn
u 3 jednostavna koraka

How it works first step

Unesite vašu adresu

Možete sačuvati koliko god adresa želite.

How it works second step

Izaberite restoran

Odaberi jedan od 1200 restorana na Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora.

How it works third step

Napravite vašu narudžbinu

Lako i brzo, bez dodatnih troškova.

Izjava o privatnosti


Select country:

Izjava o privatnosti

Plotun d.o.o. (u daljem tekstu „Kompanija“ i „mi“) deo je vodeće svetske mreže za naručivanje i dostavu hrane i vlasnik veb i mobilne usluge Donesi.com. Ozbiljno shvatamo zaštitu Vaših ličnih podataka, pa želimo da Vam obezbedimo da se osećate sigurno svaki put kada posetite Donesi.com.

U nastavku ćemo vas informisati o podacima koje prikupljamo tokom Vaše posete našoj veb stranici i mobilnoj aplikaciji i objasnićemo kako koristimo i obrađujemo te informacije. Ako naša veb stranica sadrži veze do drugih veb lokacija, naša politika privatnosti se ne odnosi i na te veb lokacije.

Prihvatanje ovih Pravila o privatnosti znači prihvatanje obrade Vaših ličnih podataka od strane kompanije Plotun d.o.o. u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka i u svrhe koje smo opisali u nastavku.

Molimo da odvojite malo vremena i pažljivo pročitajte Pravila o privatnosti.

Kontrolor podataka

Kontrolor podataka je glavni odgovorni deo za obradu Vaših ličnih podataka i određuje načine i svrhu obrade. U ovom slučaju, kontrolor podataka je:

Plotun d.o.o.
Obilićeva 33
37000 Kruševac
Serbia
Contact number: 064 / 867-00-01
Email: [email protected]

Ako se protivite da kompanija Plotun d.o.o. prikupljanje, obrađuje ili koristi lične podatke, u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka možete poslati zahtev za obustavu obrade Vaših ličnih podataka na [email protected] Ovo može ograničiti Vašu mogućnost korišćenja naše usluge.

Vaša prava

Imate pravo da budete informisani o svojim ličnim podacima koje obrađuje Plotun d.o.o. bez naknade.

Takođe imate sledeća prava:

  • Pravo na pristup - Pravo na pristup Vašim podacima kao i informacijama o načinu na koji se oni obrađuju.
  • Pravo na ispravku - Pravo da zatražite izmenu za svoje lične podatke.
  • Pravo na brisanje - Pravo da se zatraži brisanje ličnih podataka.
  • Pravo na ograničenje obrade - Pravo na traženje ograničenja obrade ličnih podataka.
  • Pravo na prenosivost podataka - Pravo na prenos ličnih podataka u mašinsko čitljivom formatu.
  • Pravo na prigovor - Pravo na povlačenje saglasnosti kao i prigovor na obradu ličnih podataka.
  • Automatizovano donošenje odluka - Pravo da se ne podležu odlukama zasnovanim isključivo na automatskoj obradi podataka.
  • Pravo na pritužbu - svoju žalbu možete podneti nadzornom organu nadležnom za Plotun d.o.o.

Ako želite da iskoristite bilo koje od ovih prava, možete nas kontaktirati na: [email protected]

Nadležni nadzorni organ za Plotun d.o.o. je:

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Bulevar Kralja Aleksandra 15
Beograd 11120, Srbija
adresa: [email protected]

Kada, zašto i kako prikupljamo Vaše podatke

Da bismo uspešno izvršili naše usluge i obaveze prema Vama, moramo prikupiti, obraditi i ponekad deliti Vaše lične podatke. U info polju ispod možete videti koji nam lični podaci trebaju i u koje svrhe. Takođe možete videti pod kojim uslovima delimo Vaše podatke sa trećim licima.

Lične informacije su informacije koje se mogu direktno ili indirektno koristiti za identifikaciju, kao što su Vaše ime, adresa, telefonski broj, datum rođenja, podaci o lokaciji ili adresa e-pošte.

Molimo podelite sa nama samo one informacije koje su nam zaista potrebne. Pošto želimo da Vam pružimo jasan prikaz, predstavljamo Vam analitičko objašnjenje u obliku tabele. Verujemo da Vam na taj način sve informacije pružamo na transparentan, razumljiv i lako dostupan način.

U info polju ispod pogledajte podatke koje prikupljamo o Vašim ličnim podacima. Obzirom da postoje različite vrste podataka, grupisali smo ih u kategorije kako bismo Vam olakšali čitanje.

Lične podatke koje koristimo kada posećujete našu stranicu

Kada otvorite našu veb stranicu kako biste u budućnosti naručili, ali se ne registrujete, prikupljamo sledeće podatke:

Kategorije podataka Objašnjenje

Podaci o konekciji

Vreme posete stranice, datum, vreme zadržavanja stranice, izvor, odgovarajuća IP adresa, ostale informacije o procesima.

Ove podatke prikupljamo isključivo da bi prikazali veb stranicu. Za obradu podataka koristimo samo potrebne podatke koje obrađujemo u skladu sa zakonom, svodeći opseg podataka na osnovne.

Lični podaci koje prikupljamo kada posetite našu stranicu i registrujete se

Prilikom prikupljanja Vaših ličnih podataka želimo da prikupimo što je manje moguće. Vodimo se politikom „manje je bolje“, a sve informacije koje prikupljamo imaju strogu i jasno definisanu svrhu. U slučaju da ne želite samo da posetite naš veb servis, nego se želite prijaviti i videti prethodne narudžbine, prikupićemo sledeće lične podatke:

Kategorije podataka Objašnjenje

Informacije o nalogu

Korisničko ime, korisničko ime, lozinka

Podaci o konekciji

vreme, datum i trajanje korišćenja stranice, izvor, odgovarajuća IP adresa, ostale informacije o procesu

Informacije o komunikaciji

komentari, ocene, odgovor na komentare, komunikacija obavljena na našoj usluzi

Ostale informacije

informacije koje dobrovoljno delite s nama koristeći našu veb uslugu ili aplikaciju, ali i informacije dobijene od društvenih mreža ili drugih javnih baza podataka (npr. korisnički ID sa drugih platformi)

Ako delite sa nama lične podatke druge osobe, morate imati prethodni pristanak te osobe. Obavezni ste da obavestite osobe čije podatke delite o obradi ličnih podataka koja su u skladu sa našim Pravilima o privatnosti.

Lične podatke koje prikupljamo kada posetite našu stranicu, registrujete se i prosledite svoju narudžbinu

Ako želite da isprobate sve što nudimo, molimo Vas da se prijavite sa svojim podacima iz korisničkog naloga. Prikupljeni podaci zavise od informacija koje delite sa nama. Da biste uspešno napravili svoju narudžbinu, potrebno je da ispunite "obavezna polja" koja su data za osnovne informacije. Bez ovih podataka ne možemo obraditi Vašu narudžbinu. Ne morate popuniti polja koja nisu obavezna. Međutim, ako odlučite da podelite takve informacije sa nama, pomoći ćete nam da poboljšamo našu uslugu. Osnovne informacije koje prikupljamo su sledeće:

Kategorije podataka Objašnjenje

Podaci o korisničkom nalogu (neophodno za potrebe isporuke narudžbine)

ime, firma (neobavezno), adresa, telefonski broj i / ili adresa e-pošte, datum rođenja

Informacije o nalogu

korisničko ime, korisnički ID, lozinku, nivo članstva korisnika

Informacije o komunikaciji

komentari, ocene ili komentari, komunikacija putem imejla

Informacije o vezi

vreme, datum i trajanje korišćenja veb lokacije, izvor, odgovarajuća IP adresa, ostale informacije o procesu

Informacije o uređaju

ID uređaja, operativni sistem i odgovarajući identifikator verzije ili drugih uređaja, podaci o geolokaciji

Informacije o narudžbini

Istorija naručivanja

Ostale informacije

informacije koje dobrovoljno delite sa nama koristeći naš sajt, aplikaciju itd.

Namena i definisana pravna osnova

Vaše lične podatke prikupljamo samo kad je to potrebno. Prikupljanje ličnih podataka je neophodno kako bismo Vam pružili naše usluge. Prikupljamo i obrađujemo podatke u skladu sa zakonom o zaštiti podataka. Pristanak subjekta, pravne obaveze i zakoniti interes predstavljaju pravne osnove na kojima obrađujemo lične podatke naših korisnika. Svrhu i pravnu osnovu obrade podataka možete saznati u info polju ispod:

Koja je svrha Zašto u tu svrhu obrađujemo podatke

Proces naručivanja i dostave

Vaši lični podaci se takođe obrađuju tokom procesa naručivanja. Kada prosledite narudžbinu, u zavisnosti od toga da li ste registrovani korisnik ili gost veb servisa (ako je primenljivo), informacije o Vašem nalogu se obrađuju. Narudžbinu šaljemo u restoran i potom proveravamo da li je dostava hrane uspešno završena.

Kategorije ličnih podataka:
Informacije o nalogu
Podaci o konekciji
Informacije o komunikaciji
Informacije o uređaju
Informacije o narudžbini
Ostale informacije

Pravni osnov:
Da bismo osigurali dostavu hrane i kontaktirali naše partnerske restorane, moramo imati Vaše lične podatke (ispunjenje ugovora).

Sigurnost i sprečavanje prevare

Želimo da vam ponudimo najbolje korisničko iskustvo i zato verujemo da je naša veza važna. Međutim, nije svaki posetilac dobronameran. Da bismo zaštitili našu platformu i izbegli potencijalne rizike, moramo prikupiti lične informacije koje nam pomažu u prepoznavanju potencijalnih pretnji. Takođe, čuvamo Vaše podatke bezbednim.

Kategorije ličnih podataka:
Pristup informacijama
Podaci o konekciji

Pravni osnov:
Zakonski smo dužni da zaštitimo Vaše podatke (u skladu sa zakonskom obavezom) i zaštitimo našu kompaniju (legitimni interes).

Buduća obrada podataka prema legitimnom interesu

Obrada podataka zasnovana na legitimnom interesu je posebno važna za našu kompaniju u svrhu bezbednosti informacija na mreži kao i za direktni marketing.

Vaše lične podatke koristimo u skladu sa našim legitimnim interesom, pod uslovom da ne kompromitujemo Vaša prava i slobode. Da bismo uskladili naše interese sa Vašim pravima, uveli smo prilagođene kontrole. Obrada podataka opisana ispod podvrgava se testiranju u četiri koraka kako bi se osigurala Vaša prava i slobode. Kao deo testa u četiri koraka, prvo se potvrđuje da su prikupljeni podaci (1. test ličnih podataka) lični podaci. Potom se testira da li je svrha zakonita (2. test svrhe) i da li su lični podaci koji će se prikupljati u skladu sa principima prikupljanja podataka (3. test potrebe). Na samom kraju, takođe testiramo ravnotežu interesa (4. test ravnoteže). Ako smatramo da Vaše podatke možemo zaštititi od bilo kakvog rizika, obradićemo ih na pravnom osnovu legitimnog interesa.

Obrađuje se na osnovu legitimnog interesa Objašnjenje

Oglašavanje

Slaćemo Vam pogodnosti putem vaučera, popusta i promocija, kao i upitnike kako bismo poboljšali našu uslugu. Uvek možete zatražiti obustavu obrade Vaših podataka u reklamne svrhe. Ako želite da prestanemo da vam šaljemo popuste ili želite dodatne informacije, možete nam poslati poruku na: [email protected]

imejl marketing

Naš cilj je da sprečimo generičke biltene i nekontrolisane marketinške akcije. To je razlog zbog kog biramo modele prilagođene Vašim interesima i kontaktiramo Vas samo kad verujemo da će Vam se možda svideti određene informacije. Ukoliko želite da prestanemo da obrađujemo Vaše podatke u reklamne svrhe ili želite dodatne informacije, možete nam poslati mejl na: [email protected]

Utisci

U slučaju negativnog komentara upućenog restoranu, vezanog za kvalitet usluge hrane / dostave hrane, partnerima (restoranima) se pružaju određene informacije (korisničko ime i broj telefona) sa ciljem da se reši prigovor upućen restoranu. Partner (restoran) obrađuje podatke na osnovu legitimnog interesa.

Metrike

Da bismo poboljšali sopstvenu uslugu, prikupljamo različite podatke koje nije moguće povezati sa Vama ili Vašim profilom. Ove informacije nam pomažu da poboljšamo Vaše iskustvo vezano za oglase koji Vam se prikazuju.

Spajanje i pripajanje kompanija, promena vlasnika

Ako se dogodi spajanje s drugom kompanijom ili je naše preduzeće kupilo neko drugo, mi ćemo preneti Vaše podatke toj kompaniji. Naravno, tražićemo od kompanije da uskladi obradu Vaših podataka sa Zakonom o zaštiti podataka.

Ostale informacije

Ako se odlučite da dobrovoljno podelite sa nama informacije koje nisu obavezne, pomažete nam da poboljšamo našu uslugu. Ovo su informacije koje nam dajete kada posetite našu veb stranicu ili mobilnu aplikaciju, ali i druge izvore kao što su društvene mreže ili druge javne baze podataka (npr. Korisnički ID na drugim platformama)

Procena kvaliteta

Da bismo Vam ponudili najbolje korisničko iskustvo, redovno merimo stopu uspeha marketinških metoda kao i potencijalne uzroke neuspelih marketinških aktivnosti.

Kada ćemo izbrisati vaše podatke?

Izbrisaćemo Vaše lične podatke, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka, čim njihova svrha bude ispunjena. Zavisno od svrhe obrade podataka, primjenjuju se različita pravila za brisanje podataka. Prikupljene informacije takođe ukazuju na pravilo brisanja. Kada istekne rok zadržavanja, sačuvani podaci biće izbrisani.

Možete zatražiti da izbrišemo Vaše lične podatke tako što ćete nam poslati imejl. Ako ne zatražite brisanje vaših podataka, izbrisaćemo ih deset godina nakon njihovog prikupljanja.

Izbrisaćemo Vaš nalog ako ostane neaktivan duže od deset godina. Prvo ćemo Vas obavestiti o predstojećem brisanju putem imejla, na adresu iz Vašeg naloga na našem servisu.

Uprkos zahtevu za brisanjem podataka, zbog zakonskih odredbi dužni smo da ih čuvamo.

Pored naših pravila za brisanje podataka, postoje i periodi zadržavanja podataka, kojih se takođe moramo pridržavati. Na primer, podaci koji se odnose na porez moraju se čuvati šest do deset godina, a u nekim slučajevima i duže. Specifični periodi zadržavanja zavise od lokalnih zakonskih zahteva.

Sa kim delimo Vaše podatke?

U ovom odeljku želimo da Vas obavestimo sa kim i pod kojim uslovima delimo Vaše podatke. Naš cilj je da Vaše podatke delimo trećim stranama na način koji je Vama transparentan.

Koje treće strane imaju pristup Vašim ličnim podacima?

Nikada nećemo deliti vaše podatke neovlašćenim trećim licima. Dok sarađujemo sa određenim provajderima kao deo našeg poslovanja, pružamo im ograničen i strogo nadziran pristup Vašim ličnim podacima. Pre slanja ličnih podataka našim partnerima na obradu, svaka kompanija će biti pojedinačno proverena. Svi provajderi ličnih podataka moraju ispunjavati uslove pravne zaštite podataka i moraju, uz validne dokaze, dokazati potrebni nivo zaštite ličnih podataka.

U tabeli ispod želimo da Vas transparentno i jasno obavestimo o svim trećim stranama koji primaju informacije od nas i razlozima za deljenje Vaših ličnih podataka:

Primalac podataka Razlozi

Spoljni provajderi usluga

Članovi Plotun d.o.o. komuniciraju sa eksternim provajderima usluga. Eksterni provajderi usluga podržavaju naše poslovne aktivnosti ocenjivanjem i unapređivanjem naših marketinških kampanja, pružanjem personalizovanog oglašavanja, pružanjem IT rešenja i obavljanjem revizija.

Članovi Plotun d.o.o.

Uvek se trudimo da svoje resurse koristimo efikasno, što u ovom kontekstu znači da ohrabrujemo jedni druge da poboljšamo obradu podataka. S obzirom da se lične informacije obrađuju, želimo da Vas obavestimo da određeni zaposleni spoljni provajderi usluga takođe mogu imati ograničen pristup našoj bazi podataka.

Nudimo zajednički sadržaj i usluge koji uključuju tehničku podršku za naše sisteme.

Nećete dobiti biltene ili drugi promotivni materijal od naših partnera.

Advokati i Državni organi

Nažalost, može se dogoditi da neki naši korisnici ili provajderi usluga ne postupaju pošteno i možda žele da nam naštete. U takvim slučajevima nismo samo zakonom obavezni da pružimo lične podatke nadležnim organima, već je i naš legitimni interes da izbegnemo štetu i pokrenemo parnicu.

Metrike

Da bismo Vam kontinuirano pružali najbolje korisničko iskustvo, redovno ocenjujemo uspeh ili potencijalne uzroke neuspelih marketinških mera. Zato analiziramo, na primer, otvaranje naših brošura i samog sadržaja.

Ostale informacije

Informacije koje nam dajete dobrovoljno dok koristite veb stranicu, aplikaciju ili povezane aktivnosti, ali i iz drugih izvora kao što su društvene mreže ili druge (javne) baze podataka (npr. ID korisnika drugih platformi)

U koje zemlje prenosimo Vaše podatke?

Neki provajderi koji mogu imati pristup Vašim ličnim podacima nalaze se u stranim zemljama, prvenstveno u EU ili su uključeni u zemlje članice Konvencije Saveta Evrope 108. Prenos podataka u te zemlje zasniva se na zadatom nivou zaštite ličnih podataka koja se primenjuje u ovim zemljama, u skladu sa zakonom.

Ako se pojedini procesori nalaze izvan pomenute grupe zemalja, prenos podataka bio bi moguć samo pod odredbama člana 65 propisa LPPC koji regulišu prenos pod odgovarajućim zaštitnim merama.

Informacije o kolačićima

Definicija kolačića i koje kolačiće koristimo

Da bismo posete našoj veb stranici učinili atraktivnom i optimizirali upotrebu nekih funkcija, koristimo tzv. kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke sačuvane u Vašem pregledaču. Neki kolačići se brišu nakon što istekne sesija pregledača ili nakon što se pregledač zatvori (naziva sesijski kolačići). Ostali kolačići ostaju na Vašim uređajima i mogu se koristiti za identifikaciju sledeći put kada posetite našu veb stranicu (trajni kolačići). U okviru pregledača možete da omogućite opciju da budete informisani o podešavanjima kolačića i da odlučite da li da prihvatite ili odbijete kolačiće u određenim situacijama ili svaki put kada posetite veb stranicu. Blokiranje kolačića može ograničiti funkcionalnost naše veb stranice.

Koje kategorije kolačića postoje

Obavezni kolačići su potrebni jer vam omogućavaju navigaciju i korišćenje veb stranice i njenih funkcija. Bez ovih kolačića ne može se garantovati funkcionalnost veb stranice. Funkcionalnost veb stranice uključuje sve radnje na veb stranici (npr. Unos teksta), pa čak i navigaciju na veb stranici.

Funkcionalni kolačići omogućavaju veb stranici da čuva prethodno unesene podatke (npr. Korisničko ime, jezik ili lokaciju) i poboljšavaju mogućnost pružanja boljeg kvaliteta usluge. Ovi kolačići prikupljaju anonimne podatke i ne mogu Vas pratiti na drugim veb stranicama.

Kolačići performansi prikupljaju informacije o Vašem korišćenju veb stranice - npr. koje naše veb stranice korisnik često posećuje i ako ikada primi poruke o grešci na našem veb servisu. Ovi kolačići ne čuvaju podatke o identitetu korisnika. Prikupljene informacije su sumirane (grupisane) i anonimne. Ovi kolačići se koriste isključivo u svrhu poboljšanja rada veb stranice i radi pružanja boljeg korisničkog iskustva.

Kolačići u marketinške svrhe koriste se za ciljano oglašavanje prilagođeno korisniku i njegovim interesima. Koriste se za ograničavanje oglasa i merenje efikasnosti reklamnih kampanja. Oni beleže Vašu posetu veb stranici. Ove informacije mogu se deliti sa trećim licima (kao što su oglašivači) u svrhu poboljšanja ciljanja marketinga i oglašavanja.

Žalbe na upotrebu kolačića

Ako ne želite da Plotun d.o.o. sačuva informacije o Vašoj poseti našoj veb stranici, možete da odustanete. Ako ne želite da koristite kolačiće, možete isključiti ovu opciju u svom pregledaču. Ako izbrišete kolačiće ili koristite druge pretraživače, potrebno je da ih ponovo isključite na svakom pojedinačnom pregledaču ili uređaju.

Kolačići treće strane

Google AdWords

Koristimo Google AdWords kolačiće za praćenje konverzija. Google AdWords je usluga Google Analytics service (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”). Kada pristupite našoj veb stranici putem Google oglasa, Google AdWords će na Vaš uređaj postaviti kolačić („kolačić za preusmeravanje“ - kolačić sa performansama). Ovaj kolačić ističe nakon 30 dana i neće čuvati lične podatke. Ako kolačić nije istekao tokom posete određenoj stranici, možemo utvrditi da li je posetilac kliknuo na oglas i da li je Google preusmerio korisnika na našu veb stranicu. Svaki oglašivač ima različite kolačiće. Iz tog razloga se kolačići ne mogu pratiti preko veb stranice oglašavača. Informacije prikupljene putem kolačića koriste se za kreiranje statističkih podataka o konverzijama za korisnike AdWords-a. Oglašivači će videti ukupan broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas i videće koliko je korisnika preusmereno na stranicu sa praćenjem konverzija sa obeleženim podacima. Oglašivači neće imati informacije za identifikaciju korisnika. Ako ne želite da učestvujete u ovom procesu, kolačiće možete blokirati preko postavke koja onemogućava automatske kolačiće. Kolačiće za praćenje konverzija možete onemogućiti tako što ćete blokirati kolačiće na vašem pregledaču na "googleadservices.com".

Google Analytics

Preko Google AdWords takođe sarađujemo sa Google Analytics. To je analitička usluga kompanije Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”). Informacije koje dobijamo putem kolačića Google Analytics pružaju nam informacije o tome kako koristite našu veb stranicu i obično se prenose i skladište na Google serveru u Sjedinjenim Državama. Opcija anonimnosti IP adrese aktivna je na našoj veb stranici tako da je IP adresa korisnika unutar EU i u drugim zemljama na koje se obvezuje Ugovor o evropskom ekonomskom prostoru zaštićena. Samo u izuzetnim slučajevima cela IP adresa biće poslata Google serveru (u SAD) gde će biti skraćena. Google će te podatke koristiti za procenu Vaše upotrebe naše veb stranice, prikupljanje izveštaja o Vašim aktivnostima i nadgedanje veb stranica drugih usluga. IP adresa dostupna Google Analytics-u neće biti povezana sa drugim Google podacima. Imate mogućnost da prestanete da čuvate kolačiće u podešavanjima Vašeg pregledača, ali moramo vas obavestiti da u ovom slučaju možda nećete moći da koristite sve funkcije veb stranice.

Takođe možete sprečiti Google da prikuplja i obrađuje podatke generisane ovim kolačićem kada koristite našu veb stranicu (uključujući Vašu IP adresu) instaliranjem dodatka za pregledač koji je dostupan na ovoj vezi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en .

Facebook tool za ponovno pronalaženje korisnika.

Alat stranice za ponovno ciljanje kompanije Facebook Inc. (1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA; “Facebook”) koristi se ako ste korisnik Facebook-a. Ovaj alat će proizvesti identifikacioni broj koji će biti poslat Facebook-u na analizu u marketinške svrhe. S druge strane, šifriramo vašu e-mail adresu i šaljemo je Facebook-u u šifriranom obliku. Prepoznavanjem kolačića i prenošenjem šifrovanih informacija, Facebook će Vam dostaviti preporuke ciljanog proizvoda u obliku personalizovanog oglasa.

Opcija za prestanak korišćenja Facebook alata na linku: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences .

Braze

Braze je promotivna platforma za e-poštu (Braze, 43 Worship Street, 1st Floor, London EC2A 2DU). Ako ne želite primati promotivne mejlove, možete se odjaviti ovde: https://www.donesi.com/account/privacy1

MailChimp

Mailchimp je platforma kompanije Rocket Science Group, LLC for sending promotional emails (The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA). Ako ne želite primati promotivne mejlove, možete se odjaviti ovde: https://www.donesi.com/account/privacy

Pravo na izmene

Zadržavamo pravo na promenu Politike privatnosti u skladu sa zakonskim odredbama. Obaveštavaćemo Vas o svim važnim promenama, kao što su promene u svrhu obrade ličnih podataka ili u slučaju da integrišemo nove svrhe.

Završni dogovor

Zaštita vaših ličnih podataka za nas je od najveće važnosti. Da bismo zaštitili Vaše lične podatke, uspostavljamo određene tehničke i organizacione mere. Imajte na umu da ste vlasnik svojih podataka i što manje informacija delite, više kontrole imate. Na primer, ako želite da ostanete anonimni i ne želite da mi ili naši provajderi usluga analiziramo Vaše lične podatke i aktivnosti, možete da promenite podešavanja u svom pregledaču. Ako ne podesite podešavanja, mnogi provajderi će dobiti informacije koje delite sa nama. U retkim slučajevima će se kreirati personalizovana referenca, ali uvek možete da pređete u "Incognito mode" za Google Chrome ili u "Private mode" u Vašem Firefox pregledniku.

Izjava o privatnosti

Plotun d.o.o. (u daljem tekstu „Kompanija“, „mi“, „Kompanija“) dio je vodeće globalne mreže za naručivanje i dostavu hrane putem Interneta i pokretač veb servisa donesi.com., kao i vašeg zainteresovanja za našu kompaniju i naše usluge. Ozbiljno shvatamo zaštitu vaših ličnih podataka, pa želimo da osiguramo da se osjećate prijatno svaki put kada posjetite donesi.com.

U nastavku ćemo vas informisati o informacijama koje prikupljamo tokom vaše posjete našem veb servisu i objasnićemo kako da obrađujemo i koristimo vaše podatke. Ako naš veb servis sadrži linkove koji vode do drugih veb lokacija, naša politika privatnosti se ne odnosi na te veb lokacije.

Prihvatanje ovih Pravila o privatnosti znači prihvatanje prikupljanja, obrade i upotrebe vaših ličnih podataka od strane kompanije Plotun d.o.o. u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka i uključuje uslove koje ćemo opisati u nastavku.

Molimo vas da izdvojite malo vremena da pažljivo pročitate ova pravila.

Kontrolor podataka

Kontrolor podataka je glavna odgovorna osoba za obradu vaših ličnih podataka, koja određuje njihovu svrhu i svrhu. U ovom slučaju, kontrolor podataka je:

Donesi d.o.o.
Mladena Stojanovića 117A
78000 Banja Luka
Bosna i Hercegovina
Contact number: +387 66 266 391
Email: [email protected]

Ako se protivite tome da kompaniji Plotun d.o.o. prikuplja, obrađuje ili koristi lične podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, možete poslati zahtjev za prestanak obrade vaših ličnih podataka na: [email protected] Rezultat ovoga može biti nemogućnost korišćenja naše usluge.

Vaša prava

Imate pravo da zatražite besplatnu priznanicu vaših ličnih podataka koje obrađuje Plotun d.o.o.

Takođe imate pravo na slijedeće:

  • Pravo pristupa - Pravo da pristupite vašim podacima kao i informaciji o tome na koji se način oni koriste.
  • Pravo na ispravku - Pravo da zatražite promjenu svojih ličnih podataka.
  • Pravo na brisanje - Pravo da zatražite brisanje svojih ličnih podataka.
  • Pravo na ograničenje obrade - Pravo na traženje ograničenja obrade ličnih podataka.
  • Pravo na prenos podataka - Pravo na prenos ličnih podataka u čitljivom formatu.
  • Prigovor - Pravo na povlačenje saglasnosti kao i prigovor na obradu ličnih podataka.
  • Pravo na žalbu nadzornom organu - možete podijneti pravo na žalbu koja se odnosi na Donesi d.o.o. nadzornom organu odgovornom za Donesi d.o.o.

Ako želite da iskoristite bilo koje od ovih prava, možete nas kontaktirati na: [email protected]

Takođe možete podneti žalbu

Nadležni nadzorni organ za Donesi d.o.o. je:

Agencija za zaštitu ličnih podataka

Dubrovačka broj 6, Sarajevo
Telefon +387 33 726 250
Adresa: [email protected]

Kada, zašto i kako prikupljamo Vaše podatke

Da bismo uspješno izvršili naše usluge i obaveze prema Vama, moramo prikupljati, obrađivati i čuvati, a ponekad i djeliti Vaše lične podatke. U info polju ispod možete vidjeti koje nam informacije trebaju u tu svrhu. Takođe možete vidjeti pod kojim uslovima djelimo Vaše podatke sa trećim licima.

Lične informacije su informacije koje se mogu direktno ili indirektno koristiti da Vas kontaktiraju, kao što su vaše ime, adresa, telefonski broj, datum rođenja, podaci o lokaciji ili adresa e-pošte.

Molimo podjelite sa nama samo one informacije koje su nam zaista potrebne. Pošto želimo da Vam pružimo jasan prikaz informacija, predstavljamo vam objašnjenje proračunske tabele u tabelarnom obliku. Smatramo da na ovaj način širimo informacije na transparentan, razumljiv i lako dostupan način, na jasnom i jednostavanom jeziku.

Info polje ispod sadrži podatke koje prikupljamo o Vašim ličnim podacima. Obzirom da postoje različite vrste podataka, grupisali smo ih u kategorije kako biste ih lakše vidjeli.

Lične podatke koje koristimo kada posjećujete našu stranicu

Kada otvorite našu veb stranicu kako biste u budućnosti naručili, ali se ne registrujete, prikupljamo slijedeće podatke:

Kategorije podataka Objašnjenje

Informacije o vezi

Vrijeme posjete stranice, datum, vreme zadržavanja stranice, izvor, odgovarajuća IP adresa, ostale informacije o procesima.

Te podatke prikupljamo isključivo da bismo Vam omogućili prikazivanje veb servisa. Za obradu podataka koristimo samo potrebne podatke koje obrađujemo u skladu sa zakonom, svodeći opseg podataka na najosnovnije.

Lične podatke koje prikupljamo kada posjetite našu stranicu i registrujete se

Prilikom prikupljanja Vaših ličnih podataka želimo da prikupimo što je manje moguće. Vodimo se politikom „manje je bolje“, a sve informacije koje prikupljamo imaju strogu i jasno definisanu svrhu. U slučaju da ne želite samo da posetite naš veb servis, nego se želite prijaviti i videti prethodne narudžbine, prikupićemo sledeće lične podatke:

Kategorije podataka Objašnjenje

Pristup podacima

Korisničko ime, korisničko ime, lozinka

Informacije o vezi

vreme, datum i trajanje korišćenja stranice, izvor, odgovarajuća IP adresa, ostale informacije o procesu

Informacije o komunikaciji

komentari, ocene, odgovor na komentare, komunikacija obavljena na našoj usluzi

Ostale informacije

informacije koje dobrovoljno delite s nama koristeći našu veb uslugu ili aplikaciju, ali i informacije dobijene od društvenih mreža ili drugih javnih baza podataka (npr. korisnički ID sa drugih platformi)

Ako delite sa nama lične podatke druge osobe, morate imati prethodni pristanak te osobe. Obavezni ste da obavestite osobe čije podatke delite o obradi ličnih podataka koja su u skladu sa našim Pravilima o privatnosti.

Lične podatke koje prikupljamo kada posetite našu stranicu, registrujete se i prosledite svoju narudžbinu

Ako želite isprobati sve što nudimo, potrebno je da se prijavite u svoj korisnički nalog, nakon čega ćete moći napraviti svoju narudžbinu. Količina prikupljenih podataka zavisi od informacija koje delite sa nama. Da biste uspešno napravili svoju narudžbinu, moraćete da ispunite "obavezna polja" koja su data za osnovne informacije. Bez ovih podataka ne možemo napraviti narudžbinu. Ne morate unositi tražene podatke u polja koja nisu obavezna. Međutim, ako odlučite da podelite takve informacije sa nama, pomoći ćete nam da poboljšamo uslugu. Osnovne informacije koje prikupljamo su sledeće:

Kategorije podataka Objašnjenje

Podaci o korisničkom nalogu (potrebni za uslugu isporuke)

ime, firma (neobavezno), adresa, telefonski broj i / ili adresa e-pošte, datum rođenja

Lični podaci

korisničko ime, korisnički ID, lozinku, nivo članstva korisnika

Informacije o komunikaciji

komentari, ocene ili komentari, komunikacija putem imejla

Informacije o vezi

vreme, datum i trajanje korišćenja veb lokacije, izvor, odgovarajuća IP adresa, ostale informacije o procesu

Informacije o uređaju

ID uređaja, operativni sistem i odgovarajući identifikator verzije ili drugih uređaja, podaci o geolokaciji

Informacije o narudžbini

Istorija naručivanja

Ostale informacije

informacije koje dobrovoljno delite sa nama koristeći naš sajt, aplikaciju itd.

Namena i definisana pravna osnova

Vaše lične podatke prikupljamo samo kad je to potrebno. Prikupljanje ličnih podataka je potrebno kako bismo Vam pružili veb uslugu. Prikupljamo i obrađujemo podatke u skladu sa akonom. Pristanak subjekta podataka, poštivanje zakonskih obaveza i legitimni interesi rukovodioca su pravna osnova na kojoj obrađujemo lične podatke. Sve o svrsi i pravnoj osnovi obrade podataka možete saznati u info polju ispod:

Koja je svrha Zašto u tu svrhu obrađujemo podatke

Proces naručivanja i dostave

Vaši lični podaci se takođe obrađuju tokom procesa naručivanja. Kada prosledite narudžbinu, u zavisnosti od toga da li ste registrovani korisnik ili gost veb servisa (ako je primenljivo), informacije o Vašem nalogu se obrađuju. Narudžbinu šaljemo u restoran i potom proveravamo da li je dostava hrane uspešno završena.

Kategorije ličnih podataka:
Pristup podacima
Informacije o nalogu
Informacije o vezi
Informacije o komunikaciji
Informacije o uređaju
Informacije o narudžbini
Ostale informacije

Pravni osnov:
Da bismo osigurali dostavu hrane i kontaktirali naše restorane, moramo imati Vaše lične podatke (ispunjenje ugovora).

Sigurnost i zaštita

Želimo da Vam ponudimo najbolju moguću uslugu, zbog čega je naš odnos sa Vama zaista važan, ali nije svaki posetilac naše stranice dobronameran kao i Vi. Da bismo zaštitili našu uslugu i izbegli potencijalne rizike, moramo prikupiti lične informacije koje nam pomažu da identifikujemo potencijalne pretnje. Takođe čuvamo vaše podatke da bismo mogli da Vas obavestimo o bezbednosti tih podataka, pa pratimo da li ste primili obaveštenje i da li Politika privatnosti za Vas dostupna.

Kategorije ličnih podataka:
informacije o konekciji
pristup informacijama

Pravni osnov:
Zakonski smo dužni da Vaše podatke štitimo na odgovarajući način (u skladu sa zakonskom obavezom) i u našem je interesu zaštita naše kompanije (legitimni interes).

Obrada podataka zavisi od našeg legitimnog interesa

Naš je zadatak, pored svrhe i zakonske osnove, da obrađujemo lične podatke zbog takozvanih legitimnih interesa. Zakonski interesi za obradu podataka posebno su važni za kompaniju u svrhu potrebe obrade za mrežu i bezbednosti informacija, kao i za direktni marketing.

Vaše lične podatke koristimo da bismo zadovoljili naše legitimne interese, pod uslovom da ne ugrožavamo Vaša prava i slobode. Da bismo naše interese uskladili sa Vašim pravima, uveli smo prilagođene kontrole. Dole opisana obrada podataka podvrgava se četverostranom testu radi osiguranja Vaših prava i sloboda. Kao deo četverostranog testa, prvo se proverava da li su prikupljeni podaci (1. test ličnosti) lični podaci. Potom se testira da li je svrha zakonita (2. test svrhe) i da li su lični podaci koji će se prikupljati u skladu sa principima prikupljanja podataka (3. test potrebe). Na samom kraju, takođe testiramo ravnotežu interesa (4. test balansa). Ako smatramo da Vaše podatke možemo zaštititi od bilo kakvog rizika, obradićemo ih na zakonskoj osnovi iz legitimnog interesa.

Obrađuje se na osnovu legitimnog interesa Objašnjenje

Oglašavanje

Poslaćemo Vam pogodnosti putem vaučera, popusta i promocija, kao i upitnike i istraživanja kako bismo poboljšali našu uslugu. Uvek možete zatražiti da prestanemo da obrađujemo Vaše podatke u reklamne svrhe. Ako želite da prestanemo sa obradom Vaših podataka u reklamne svrhe ili ste zainteresovani za dodatne informacije, možete nam poslati mejl na: [email protected]

imejl marketing

Naš cilj je da sprečimo generičke biltene i nekontrolisane mere marketinga. Zato biramo modele prilagođene Vašim interesima i kontaktiramo Vas samo kad verujemo da će Vam se možda svideti određene informacije. Ukoloiko želite da prestanemo sa obradom Vaših podataka u reklamne svrhe ili ste zainteresovani za dodatne informacije, možete nam poslati mejl na: [email protected]

Utisci

U slučaju negativnog utiska korisnika upućenog restoranu, na kvalitet usluge hrane / dostave hrane, određeni podacima (korisničko imeno i broj telefona) daju se partnerima (restoranima), u cilju rešavanja žalbe upućene restoranu. Naš partner (restoran) obrađuje podatke na osnovu legitimnog interesa.

Metrike

Da bismo poboljšali sopstvenu uslugu, prikupljamo razne podatke koje ne možemo povezani sa Vama ili Vašem profilu. Takve informacije pomažu nam da poboljšamo svoje iskustvo oglašavanja.

Spajanje i preuzimanje, promena vlasnika

Ako se dogodi spajanje sa drugom kompanijom ili je naša kompanija preuzeta od druge kompanije, prenećemo Vaše podatke toj kompaniji. Naravno, tražićemo od kompanije da uskladi obradu Vaših podataka sa Opštom uredbom o zaštiti podataka.

Ostale informacije

Ако се добровољно одлучите да поделите са нама информације које нису обавезне, помажете нам да побољшамо нашу услугу. Ово су информације које нам дајете када посетите наш веб сервис, користећи нашу апликацију, али и путем других извора попут друштвених мрежа или других јавних база података (нпр. Кориснички ID на другим платформама)

Procena kvaliteta

Da bismo pružili najbolju moguću uslugu, redovno merimo uspehe marketinških metoda kao i potencijalne uzroke neuspelih marketinških metoda. Iz tog razloga, na primer, analiziramo da li se bilteni otvaraju i merimo broj klikova na određenoj veb stranici.

Kada ćemo izbrisati vaše podatke?

Vaše lične podatke brišemo, prema propisanim pravilima, čim njihova svrha bude ispunjena. Zavisno od svrhe obrade podataka, primjenjuju se različita pravila za brisanje podataka. Prikupljene informacije takođe ukazuju na pravilo brisanja. Kada istekne rok zadržavanja, sačuvani podaci biće izbrisani.

Možemo izbrisati Vaše lične podatke pošto to zatražite putem imejla. Ako ne zatražite brisanje Vaših podataka, izbrisaćemo ih deset godina nakon njihovog prikupljanja.

Uklonićemo Vaš nalog ako je bio neaktivan više od deset godina. Prvo ćemo Vas obavestiti o brisanju Vaših podataka putem imejla, koji će biti poslat na elektronsku adresu sa kojom ste se registrovali na naš servis.

Uprkos zahtevu za brisanjem podataka, zbog zakonskih regulativa dužni smo da neke podatke sačuvamo.

Dodatno kod procedure za brisanja podataka, postoje i periodi zadržavanja podataka, kojih se takođe moramo pridržavati. Na primer, poreske informacije moraju se čuvati šest do deset godina, a u nekim slučajevima i duže. Posebna pravila o periodima zadržavanja zavise od zakonskih zahteva.

Sa kim delimo Vaše podatke?

U ovom odeljku želimo da Vas obavestimo sa kim i pod kojim uslovima delimo Vaše podatke. Cilj nam je da vaše podatke sa trećim stranama delimo na način koji je Vama transparentan.

Koje treće strane imaju pristup Vašim ličnim podacima?

Nikada nećemo proslediti Vaše podatke neovlašćenim trećim licima. Dok primamo usluge određenih provajdera kao deo našeg poslovanja, pružamo im ograničen i strogo nadziran pristup Vašim ličnim podacima. Pre slanja ličnih podataka partnerskim kompanijama na obradu, svaka kompanija će biti pojedinačno proverena. Svi primaoci podataka moraju ispunjavati uslove pravne zaštite podataka i moraju, uz validne dokaze, dokazati potreban nivo zaštite ličnih podataka.

U info polju ispod želimo da Vas transparentno i jasno obavestimo o svim našim provajderima i razlozima za deljenje Vaših ličnih podataka:

Primaoci podataka Razlozi

Spoljni provajderi usluga

Zaposleni u Plotun d.o.o. rade sa spoljnim provajderima usluga. Spoljni provajderi podstiču naše poslovne aktivnosti ocenjivanjem i unapređivanjem naših marketinških kampanja, pružajući personalizovano oglašavanje, IT rešenja i sigurne revizije (otkrivanje i ispravljanje grešaka).

Zaposleni u Plotun d.o.o.

Uvek se trudimo da resurse koristimo efikasno, što u ovom kontekstu znači da ohrabrujemo jedni druge da poboljšaju obradu podataka. Budući da u procesu obrade ličnih podataka dolazi do upoznavanja sa samim podacima obaveštavamo Vas da određeni zaposleni spoljnih provajdera usluga takođe mogu imati ograničen pristup bazi podataka.

Nudimo zajednički sadržaj i usluge koje uključuju tehničku podršku.

Nećete primati neželjene biltene ili drugi promotivni materijal od naših partnera.

Pravna ovlašćenja i pravni postupci

Nažalost, može se dogoditi da se neki naši korisnici ili provajderi ne ponašaju korektno i možda žele da nam naštete. U takvim slučajevima nismo samo zakonom obavezni da pružimo lične podatke nadležnim organima, već je i u našem legitimnom interesu da izbegnemo štetu i pokrenemo parnicu.

Metrike

Da bismo Vam kontinuirano pružali dobru uslugu, redovno ocenjujemo uspeh ili potencijalne uzroke neuspelih marketinških mera. Zato analiziramo, na primer, otvaranje naših brošura i samog sadržaja.

Ostale informacije

Informacije koje nam dobrovoljno dajete dok koristite veb stranicu, aplikaciju ili povezane aktivnosti, ali i iz drugih izvora kao što su društvene mreže ili druge (javne) baze podataka (npr. Korisnički ID drugih platformi)

U koje zemlje prenosimo Vaše podatke?

Neki provajderi koji mogu pristupiti ličnim podacima nalaze se u stranim zemljama, prvenstveno u državama članicama EU ili u državama članicama Konvencije Saveta Evrope 108. Prenos podataka u te zemlje zasnovan je na zadatom nivou adekvatne zaštite ličnih podataka u skladu sa zakonom.

Ako se pojedini procesori nalaze izvan pomenute grupe zemalja, prenos podataka bio bi moguć samo pod odredbama člana 65 LPPC koji regulišu prenos uz primenu odgovarajućih zaštitnih mera.

Informacije o kolačićima

Definicija kolačića i koje kolačiće koristimo

Da bismo korišćenje naše veb usluge i / ili aplikacije učinili što atraktivnijom i optimizovali upotrebu nekih funkcija, koristimo tzv. kolačiće. Kolačići su tekstualne datoteke sačuvane na Vašim uređajima. Neki kolačići se brišu nakon što istekne sesija pregledača ili nakon što se pregledač zatvori (sesijski kolačići). Ostali kolačići ostaju na Vašim uređajima i možemo ih koristiti za prepoznavanje Vašeg pregledača sledeći put kada posetite našu veb stranicu (trajni kolačići). U pregledaču možete da izaberete opciju koja će vas obavestiti o podešavanjima kolačića i da sami odlučite da li da prihvatate ili zabranite kolačiće u određenim situacijama ili svaki put kada posetite veb stranicu. Blokiranje kolačića može ograničiti funkcionalnost naše veb stranice ili aplikacije.

Koje kategorije kolačića postoje

Obavezni kolačići su potrebni jer Vam omogućavaju navigaciju i korišćenje veb stranica i svih njegovih funkcija. Bez ovih kolačića funkcionalnost veb stranice ne može biti zagarantovana. Funkcionalnost veb stranice uključuje sve radnje na veb stranici (npr. Unos teksta), pa čak i navigaciju veb stranicom.

Funkcionalni kolačići omogućavaju veb stranici da čuva prethodno unesene podatke (npr. Korisničko ime, jezik ili lokaciju) i poboljšavaju mogućnost pružanja bolje usluge. Ovi kolačići prikupljaju anonimne podatke i ne mogu pratiti Vaše korake na drugim veb lokacijama.

Kolačići performansi prikupljaju informacije o Vašem korišćenju veb stranice - npr. koje stranice našg veb servisa korisnici često posećuje i ako ikada primi poruke o grešci na našoj veb stranici. Ovi kolačići ne čuvaju podatke o identitetu korisnika. Prikupljene informacije su sumirane (grupisane) i anonimne. Ovi kolačići se koriste isključivo u svrhu poboljšanja rada veb stranice i u svrhu boljeg korisničkog iskustva.

Kolačići u marketinške svrhe koriste se u svrhu ciljanog oglašavanja prilagođenog korisniku i njegovim interesima. Koriste se za ograničavanje oglasa i merenje efikasnosti reklamnih kampanja. Oni beleže Vašu posetu veb stranici. Ove informacije mogu se deliti sa trećim stranama (kao što su oglašivači) u svrhu poboljšanja ciljanog oglašavanja.

Žalbe na upotrebu kolačića

Ako ne želite da Plotun d.o.o. snima informacije o Vašoj poseti našem veb servisu, možete da se odjavite. Ako ne želite da koristite kolačiće, možete isključiti ovu opciju u svom pregledaču. Ako izbrišete kolačiće ili koristite druge pretraživače, potrebno je da ih ponovo isključite na svakom pojedinačnom pregledaču ili uređaju.

Kolačići treće strane

Google AdWords

Mi koristimo Google AdWords kolačiće za praćenje konverzija. Google AdWords je sevis Google Analytics (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”). Kada pristupite našoj veb stranici putem Google oglasa, Google AdWords će na Vaš uređaj postaviti kolačić („kolačić za preusmeravanje“ - kolačić sa performansama). Ovaj kolačić će nestati nakon 30 dana i neće služiti posetiocima koji se mogu lično identifikovati. Ako kolačić nije nestao tokom posete određenoj stranici, možemo utvrditi da li je posetilac kliknuo na oglas i da li je Google korisnik preusmerio na našu veb stranicu. Svaki oglašivač ima različite kolačiće. Iz tog razloga se kolačići ne mogu pratiti preko veb stranice oglašavača. Informacije prikupljene putem kolačića koriste se za kreiranje statističkih podataka o konverzijama za AdWords korisnike. Oglašivači će videti ukupan broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas i videće koliko je korisnika preusmereno na stranicu sa praćenjem konverzija sa obeleženim podacima. Oglašivači neće imati informacije za identifikaciju korisnika. Ako ne želite da učestvujete u procesu nadgledanja, kolačiće možete blokirati preko postavke koja onemogućava automatske kolačiće. Kolačiće za praćenje konverzija možete onemogućiti postavljanjem bloka kolačića na vašem pregledaču na "googleadservices.com".

Google Analytics

Osim Google AdWords takođe sarađujemo i sa Google Analytics. To je analitička usluga kompanije Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”). Informacije koje primamo putem kolačića Google Analytics govore nam kako koristite našu veb stranicu i obično se prenose i skladište na Google serveru u Sjedinjenim Državama. Opcija anonimnosti IP adrese aktivna je na našoj veb lokaciji tako da je IP adresa korisnika u državama članicama EU i u drugim zemljama na koje se obavezuje Ugovor o evropskom ekonomskom prostoru isključena. Samo u izuzetnim slučajevima cela IP adresa biće poslata Google serveru (u SAD) gde će biti skraćena. Google će te podatke koristiti za procenu upotrebe naše veb stranice, za prikupljanje izveštaja o Vašim aktivnostima i za nadgledanje veb stranica drugih usluga. IP adresa dostupna Google Analytics neće biti povezana sa drugim Google podacima. Imate mogućnost da prestanete da čuvate kolačiće u podešavanjima Vašeg pregledača, ali moramo vas upozoriti da u ovom slučaju možda nećete moći da koristite sve funkcije veb stranice.

Takođe možete spreči Google da prikuplja i obrađuje podatke generisane kolačićem kada koristite veb stranicu (uključujući Vašu IP adresu) instaliranjem dodatka za pregledač koji je dostupan na ovoj vezi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Facebook tool za ponovno pronalaženje korisnika.

Alat za ponovno pronalaženje korisnika veb stranice od kompanije Facebook Inc. (1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA; “Facebook”) koristi se ako ste korisnik Facebook. Ovaj alat će proizvesti ne-identifikacioni kontrolni broj koji će biti poslat Facebook-u na analizu u marketinške svrhe. Sa druge strane, šifriramo Vašu imejl adresu i šaljemo je Facebook-u u šifriranom obliku. Prepoznavanjem kolačića i prenošenjem šifrovanih informacija, Facebook će Vam dostaviti preporuke proizvoda u obliku personalizovanog oglasa.

Opcija za prestanak korišćenja Facebook alata na linku: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences .

Braze

Braze je promotivna platforma za e-poštu (Braze, 43 Worship Street, 1st Floor, London EC2A 2DU). Ako ne želite primati promotivne mejlove, možete se odjaviti ovde: https://www.donesi.com/account/privacy1

MailChimp

Mailchimp je platforma kompanije Rocket Science Group, LLC for sending promotional emails (The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA). Ako ne želite primati promotivne mejlove, možete se odjaviti ovde: https://www.donesi.com/account/privacy1

Pravo na izmene

Zadržavamo pravo na promenu Politike zaštite podataka u skladu sa zakonskim odredbama. Obaveštavaćemo Vas o svim važnim promenama, kao što su promene namene obrade ličnih podataka ili postizanje novih svrha.

Završni dogovor

Zaštita Vaših ličnih podataka za nas je od najveće važnosti zbog kojih mi poduzimamo određene tehničke i organizacione mere zaštite. Imajte na umu da ste vlasnik svojih podataka i što manje informacija delite, više kontrole imate. Na primer, ako želite da anonimno pretražite i ne želite da mi ili naši provajderi usluga analiziramo Vašu pretragu, možete izvršiti izmene u podešavanjima pregledača. Ako ne podesite podešavanja, provajderi usluga zadržaće podatke koje delite sa nama. U retkim slučajevima će se kreirati personalizovana referenca, ali uvek možete pretražiti u "Incognito mode" Google Chrome-a ili u "Private mode" Firefox pregledača.

Izjava o privatnosti

Donesi d.o.o. (u daljem tekstu „Kompanija“, „mi“, „Kompanija“) dio je vodeće globalne mreže za naručivanje i dostavu hrane putem Interneta i pokretač veb servisa donesi.com., kao i vašeg zainteresovanja za našu kompaniju i naše usluge. Ozbiljno shvatamo zaštitu vaših ličnih podataka, pa želimo da osiguramo da se osjećate prijatno svaki put kada posjetite donesi.com.

U nastavku ćemo vas informisati o informacijama koje prikupljamo tokom vaše posjete našem veb servisu i objasnićemo kako da obrađujemo i koristimo vaše podatke. Ako naš veb servis sadrži linkove koji vode do drugih veb lokacija, naša politika privatnosti se ne odnosi na te veb lokacije.

Prihvatanje ovih Pravila o privatnosti znači prihvatanje prikupljanja, obrade i upotrebe vaših ličnih podataka od strane kompanije Plotun d.o.o. u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka i uključuje uslove koje ćemo opisati u nastavku.

Molimo vas da izdvojite malo vremena da pažljivo pročitate ova pravila.

Kontrolor podataka

Kontrolor podataka je glavna odgovorna osoba za obradu vaših ličnih podataka, koja određuje njihovu svrhu i svrhu. U ovom slučaju, kontrolor podataka je:

Donesi d.o.o.
Josipa Broza Tita 65a
81000 Podgorica, Crna Gora
Montenegro
Contact number +382 68 302 957
Email: [email protected]

Ako se protivite tome da kompaniji Plotun d.o.o. prikuplja, obrađuje ili koristi lične podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, možete poslati zahtjev za prestanak obrade vaših ličnih podataka na: [email protected] Rezultat ovoga može biti nemogućnost korišćenja naše usluge.

Vaša prava

Imate pravo da zatražite besplatnu priznanicu vaših ličnih podataka koje obrađuje Donesi d.o.o.

Takođe imate pravo na sledeće:

  • Pravo pristupa - Pravo da pristupite vašim podacima kao i informaciji o tome na koji se način oni koriste.
  • Pravo na ispravku - Pravo da zatražite promjenu svojih ličnih podataka.
  • Pravo na brisanje - Pravo da zatražite brisanje svojih ličnih podataka.
  • Pravo na ograničenje obrade - Pravo na traženje ograničenja obrade ličnih podataka.
  • Pravo na prenos podataka - Pravo na prenos ličnih podataka u čitljivom formatu.
  • Prigovor - Pravo na povlačenje saglasnosti kao i prigovor na obradu ličnih podataka.
  • Pravo na žalbu nadzornom organu - možete podnijeti pravo na žalbu koja se odnosi na Donesi d.o.o. nadzornom organu odgovornom za Donesi d.o.o.

Ako želite da iskoristite bilo koje od ovih prava, možete nas kontaktirati na: [email protected]

Takođe možete podnijeti žalbu

Nadležni nadzorni organ za Donesi d.o.o. je:

Agencija za zaštitu ličnih podataka

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog broj. 147, Podgorica
Savjet / tel/faks: +382 20 634 883
Direktor / tel/faks: +382 20 634 884
Zaštita ličnih podataka / tel: +382 20 634 894, +382 20 623 863
E-mail: [email protected]

Kada, zašto i kako prikupljamo Vaše podatke

Da bismo uspješno izvršili naše usluge i obaveze prema Vama, moramo prikupljati, obrađivati i čuvati, a ponekad i dijeliti Vaše lične podatke. U info polju ispod možete vidjeti koje nam informacije trebaju u tu svrhu. Takođe možete vidjeti pod kojim uslovima dijelimo Vaše podatke sa trećim licima.

Lične informacije su informacije koje se mogu direktno ili indirektno koristiti da Vas kontaktiraju, kao što su vaše ime, adresa, telefonski broj, datum rođenja, podaci o lokaciji ili adresa e-pošte.

Molimo podijelite sa nama samo one informacije koje su nam zaista potrebne. Pošto želimo da Vam pružimo jasan prikaz informacija, predstavljamo vam objašnjenje proračunske tabele u tabelarnom obliku. Smatramo da na ovaj način širimo informacije na transparentan, razumljiv i lako dostupan način, na jasnom i jednostavanom jeziku.

Info polje ispod sadrži podatke koje prikupljamo o Vašim ličnim podacima. Obzirom da postoje različite vrste podataka, grupisali smo ih u kategorije kako biste ih lakše vidjeli.

Lične podatke koje koristimo kada posjećujete našu stranicu

Kada otvorite našu veb stranicu kako biste u budućnosti naručili, ali se ne registrujete, prikupljamo sledeće podatke:

Kategorije podataka Objašnjenje

Informacije o vezi

Vrijeme posjete stranice, datum, vrijeme zadržavanja stranice, izvor, odgovarajuća IP adresa, ostale informacije o procesima.

Te podatke prikupljamo isključivo da bismo Vam omogućili prikazivanje veb servisa. Za obradu podataka koristimo samo potrebne podatke koje obrađujemo u skladu sa zakonom, svodeći opseg podataka na najosnovnije.

Lične podatke koje prikupljamo kada posjetite našu stranicu i registrujete se

Prilikom prikupljanja Vaših ličnih podataka želimo da prikupimo što je manje moguće. Vodimo se politikom „manje je bolje“, a sve informacije koje prikupljamo imaju strogu i jasno definisanu svrhu. U slučaju da ne želite samo da posetite naš veb servis, nego se želite prijaviti i vidjeti prethodne narudžbine, prikupićemo sledeće lične podatke:

Kategorije podataka Objašnjenje

Pristup podacima

Korisničko ime, korisničko ime, lozinka

Informacije o vezi

vrijeme, datum i trajanje korišćenja stranice, izvor, odgovarajuća IP adresa, ostale informacije o procesu

Informacije o komunikaciji

komentari, ocjene, odgovor na komentare, komunikacija obavljena na našoj usluzi

Ostale informacije

informacije koje dobrovoljno dijelite s nama koristeći našu veb uslugu ili aplikaciju, ali i informacije dobijene od društvenih mreža ili drugih javnih baza podataka (npr. korisnički ID sa drugih platformi)

Ako dijelite sa nama lične podatke druge osobe, morate imati prethodni pristanak te osobe. Obavezni ste da obavijestite osobe čije podatke dijelite o obradi ličnih podataka koja su u skladu sa našim Pravilima o privatnosti.

Lične podatke koje prikupljamo kada posjetite našu stranicu, registrujete se i proslijedite svoju narudžbinu

Ako želite isprobati sve što nudimo, potrebno je da se prijavite u svoj korisnički nalog, nakon čega ćete moći napraviti svoju narudžbinu. Količina prikupljenih podataka zavisi od informacija koje dijelite sa nama. Da biste uspješno napravili svoju narudžbinu, moraćete da ispunite "obavezna polja" koja su data za osnovne informacije. Bez ovih podataka ne možemo napraviti narudžbinu. Ne morate unositi tražene podatke u polja koja nisu obavezna. Međutim, ako odlučite da podijelite takve informacije sa nama, pomoći ćete nam da poboljšamo uslugu. Osnovne informacije koje prikupljamo su sledeće:

Kategorije podataka Objašnjenje

Podaci o korisničkom nalogu (potrebni za uslugu isporuke)

ime, firma (neobavezno), adresa, telefonski broj i / ili adresa e-pošte, datum rođenja

Lični podaci

korisničko ime, korisnički ID, lozinku, nivo članstva korisnika

Informacije o komunikaciji

komentari, ocjene ili komentari, komunikacija putem imejla

Informacije o vezi

vrijeme, datum i trajanje korišćenja veb lokacije, izvor, odgovarajuća IP adresa, ostale informacije o procesu

Informacije o uređaju

ID uređaja, operativni sistem i odgovarajući identifikator verzije ili drugih uređaja, podaci o geolokaciji

Informacije o narudžbini

Istorija naručivanja

Ostale informacije

informacije koje dobrovoljno dijelite sa nama koristeći naš sajt, aplikaciju itd.

Namjena i definisana pravna osnova

Vaše lične podatke prikupljamo samo kada je to potrebno. Prikupljanje ličnih podataka je potrebno kako bismo Vam pružili našu veb uslugu. Prikupljamo i obrađujemo podatke u skladu sa zakonom. Pristanak subjekta podataka, poštovanje zakonskih obaveza i legitimni interesi rukovodioca su pravna osnova na kojoj obrađujemo lične podatke. Sve o svrsi i pravnoj osnovi obrade podataka možete saznati u info polju ispod:

Koja je svrha Zašto u tu svrhu obrađujemo podatke

Proces naručivanja i dostave

Vaši lični podaci se takođe obrađuju tokom procesa naručivanja. Kada proslijedite narudžbinu, u zavisnosti od toga da li ste registrovani korisnik ili gost veb servisa (ako je primjenljivo), informacije o Vašem nalogu se obrađuju. Narudžbinu šaljemo u restoran i potom provjeravamo da li je dostava hrane uspješno završena.

Kategorije ličnih podataka:
Pristup podacima
Informacije o nalogu
Informacije o vezi
Informacije o komunikaciji
Informacije o uređaju
Informacije o narudžbini
Ostale informacije

Pravni osnov:
Da bismo osigurali dostavu hrane i kontaktirali naše restorane, moramo imati Vaše lične podatke (ispunjenje ugovora).

Sigurnost i zaštita

Želimo da Vam ponudimo najbolju moguću uslugu, zbog čega je naš odnos sa Vama zaista važan, ali nije svaki posjetilac naše stranice dobronamjeran kao i Vi. Da bismo zaštitili našu uslugu i izbjegli potencijalne rizike, moramo prikupiti lične informacije koje nam pomažu da identifikujemo potencijalne prijetnje. Takođe čuvamo vaše podatke da bismo mogli da Vas obavijestimo o bezbjednosti tih podataka, pa pratimo da li ste primili obavještenje i da li Politika privatnosti za Vas dostupna.

Kategorije ličnih podataka:
informacije o konekciji
pristup informacijama

Pravni osnov:
Zakonski smo dužni da Vaše podatke štitimo na odgovarajući način (u skladu sa zakonskom obavezom) i u našem je interesu zaštita naše kompanije (legitimni interes).

Obrada podataka zavisi od našeg legitimnog interesa

Naš je zadatak, pored svrhe i zakonske osnove, da obrađujemo lične podatke zbog takozvanih legitimnih interesa. Zakonski interesi za obradu podataka posebno su važni za kompaniju u svrhu potrebe obrade za mrežu i bezbednosti informacija, kao i za direktni marketing.

Vaše lične podatke koristimo da bismo zadovoljili naše legitimne interese, pod uslovom da ne ugrožavamo Vaša prava i slobode. Da bismo naše interese uskladili sa Vašim pravima, uveli smo prilagođene kontrole. Dolje opisana obrada podataka podvrgava se četvorostranom testu radi osiguranja Vaših prava i sloboda. Kao dio četvorostranog testa, prvo se provjerava da li su prikupljeni podaci (1. test ličnosti) lični podaci. Potom se testira da li je svrha zakonita (2. test svrhe) i da li su lični podaci koji će se prikupljati u skladu sa principima prikupljanja podataka (3. test potrebe). Na samom kraju, takođe testiramo ravnotežu interesa (4. test balansa). Ako smatramo da Vaše podatke možemo zaštititi od bilo kakvog rizika, obradićemo ih na zakonskoj osnovi iz legitimnog interesa.

Obrađuje se na osnovu legitimnog interesa Objašnjenje

Oglašavanje

Poslaćemo Vam pogodnosti putem vaučera, popusta i promocija, kao i upitnike i istraživanja kako bismo poboljšali našu uslugu. Uvjek možete zatražiti da prestanemo da obrađujemo Vaše podatke u reklamne svrhe. Ako želite da prestanemo sa obradom Vaših podataka u reklamne svrhe ili ste zainteresovani za dodatne informacije, možete nam poslati mejl na: [email protected]

imejl marketing

Naš cilj je da spriječimo generičke biltene i nekontrolisana marketing mjerenja. Zato biramo modele prilagođene Vašim interesima i kontaktiramo Vas samo kada vjerujemo da će Vam se možda svidjeti određene informacije. Ukoloiko želite da prestanemo sa obradom Vaših podataka u reklamne svrhe ili ste zainteresovani za dodatne informacije, možete nam poslati mejl na: [email protected]

Utisci

U slučaju negativnog utiska korisnika upućenog restoranu, na kvalitet usluge hrane / dostave hrane, određeni podacima (korisničko ime i broj telefona) daju se partnerima (restoranima), u cilju rješavanja žalbe upućene restoranu. Naš partner (restoran) obrađuje podatke na osnovu legitimnog interesa.

Mjerenja

Da bismo poboljšali sopstvenu uslugu, prikupljamo razne podatke koje ne možemo povezati sa Vama ili sa Vašim profilom. Takve informacije pomažu nam da poboljšamo svoje iskustvo oglašavanja.

Spajanje i preuzimanje, promjena vlasnika

Ako se dogodi spajanje sa drugom kompanijom ili je naša kompanija preuzeta od druge kompanije, prenijećemo Vaše podatke toj kompaniji. Naravno, tražićemo od kompanije da uskladi obradu Vaših podataka sa Opštom uredbom o zaštiti podataka.

Ostale informacije

Ako dobrovoljno odaberete podijeliti ne-obavezne informacije sa nama, pomažete nam da poboljšamo našu uslugu. Ovo su informacije koje nam dajete kada posjetite našu veb stranicu, koristite mobilnu aplikaciju, ali i kroz druge izvore kao što su društvene mreže ili druge javne baze podataka (npr. Korisnički ID na drugim platformama)

Procjena kvaliteta

Da bismo pružili najbolju moguću uslugu, redovno mjerimo uspjehe marketinških metoda kao i potencijalne uzroke neuspjelih marketinških metoda. Iz tog razloga, na primjer, analiziramo da li se bilteni otvaraju i mjerimo broj klikova na određenoj veb stranici.

Kada ćemo izbrisati vaše podatke?

Vaše lične podatke brišemo, prema propisanim pravilima, čim njihova svrha bude ispunjena. Zavisno od svrhe obrade podataka, primjenjuju se različita pravila za brisanje podataka. Prikupljene informacije takođe ukazuju na pravilo brisanja. Kada istekne rok zadržavanja, sačuvani podaci biće izbrisani.

Možemo izbrisati Vaše lične podatke pošto to zatražite putem imejla. Ako ne zatražite brisanje Vaših podataka, izbrisaćemo ih deset godina nakon njihovog prikupljanja.

Uklonićemo Vaš nalog ako je bio neaktivan više od deset godina. Prvo ćemo Vas obavijestiti o brisanju Vaših podataka putem imejla, koji će biti poslat na elektronsku adresu sa kojom ste se registrovali na naš servis.

Uprkos zahtjevu za brisanjem podataka, zbog zakonskih regulativa dužni smo da neke podatke sačuvamo.

Dodatno kod procedure za brisanja podataka, postoje i periodi zadržavanja podataka, kojih se takođe moramo pridržavati. Na primjer, poreske informacije moraju se čuvati šest do deset godina, a u nekim slučajevima i duže. Posebna pravila o periodima zadržavanja zavise od zakonskih zahtjeva.

Sa kim dijelimo Vaše podatke?

U ovom odjeljku želimo da Vas obavijestimo sa kim i pod kojim uslovima dijelimo Vaše podatke. Cilj nam je da budemo transparentni kod dijeljenja vaših podataka sa trećim stranama.

Koje treće strane imaju pristup Vašim ličnim podacima?

Nikada nećemo proslijediti Vaše podatke neovlašćenim trećim licima. Dok primamo usluge određenih provajdera kao dio našeg poslovanja, pružamo im ograničen i strogo nadziran pristup Vašim ličnim podacima. Prije slanja ličnih podataka partnerskim kompanijama na obradu, svaka kompanija će biti pojedinačno provjerena. Svi primaoci podataka moraju ispunjavati uslove pravne zaštite podataka i moraju, uz validne dokaze, dokazati potreban nivo zaštite ličnih podataka.

U info polju ispod želimo da Vas transparentno i jasno obavijestimo o svim našim provajderima i razlozima za dijeljenje Vaših ličnih podataka:

Primaoci podataka Razlozi

Spoljni provajderi usluga

Zaposleni u Plotun d.o.o. rade sa spoljnim provajderima usluga. Spoljni provajderi podstiču naše poslovne aktivnosti ocjenjivanjem i unapređivanjem naših marketinških kampanja, pružajući personalizovano oglašavanje, IT rješenja i sigurne revizije (otkrivanje i ispravljanje grešaka).

Zaposleni u Plotun d.o.o.

Uvjek se trudimo da resurse koristimo efikasno, što u ovom kontekstu znači da ohrabrujemo jedni druge da poboljšaju obradu podataka. Budući da u procesu obrade ličnih podataka dolazi do upoznavanja sa samim podacima obavještavamo Vas da određeni zaposleni spoljnih provajdera usluga takođe mogu imati ograničen pristup bazi podataka.

Nudimo zajednički sadržaj i usluge koje uključuju tehničku podršku.

Nećete primati neželjene biltene ili drugi promotivni materijal od naših partnera.

Pravna ovlašćenja i pravni postupci

Nažalost, može se dogoditi da se neki naši korisnici ili provajderi ne ponašaju korektno i možda žele da nam naškode. U takvim slučajevima nismo samo zakonom obavezni da pružimo lične podatke nadležnim organima, već je i u našem legitimnom interesu da izbjegnemo štetu i pokrenemo parnicu.

Mjerenja

Da bismo Vam kontinuirano pružali dobru uslugu, redovno ocjenjujemo uspjeh ili potencijalne uzroke neuspjelih marketinških mjera. Zato analiziramo, na primjer, otvaranje naših brošura i samog sadržaja.

Ostale informacije

Informacije koje nam dobrovoljno dajete dok koristite veb stranicu, aplikaciju ili povezane aktivnosti, ali i iz drugih izvora kao što su društvene mreže ili druge (javne) baze podataka (npr. Korisnički ID drugih platformi)

U koje zemlje prenosimo Vaše podatke?

Neki provajderi koji mogu pristupiti ličnim podacima nalaze se u stranim zemljama, prvenstveno u državama članicama EU ili u državama članicama Konvencije Saveta Evrope 108. Prenos podataka u te zemlje zasnovan je na zadatom nivou adekvatne zaštite ličnih podataka u skladu sa zakonom.

Ako se pojedini procesori nalaze izvan pomenute grupe zemalja, prenos podataka bio bi moguć samo pod odredbama člana 65 LPPC koji regulišu prenos uz primjenu odgovarajućih zaštitnih mjera.

Informacije o kolačićima

Definicija kolačića i koje kolačiće koristimo

Da bismo korišćenje naše veb usluge i / ili aplikacije učinili što atraktivnijom i optimizovali upotrebu nekih funkcija, koristimo tzv. kolačiće. Kolačići su tekstualne datoteke sačuvane na Vašim uređajima. Neki kolačići se brišu nakon isteka sesije pregledača ili nakon što se pregledač zatvori (sesijski kolačići). Ostali kolačići ostaju na Vašim uređajima i možemo ih koristiti za prepoznavanje Vašeg pregledača sledeći put kada posjetite našu veb stranicu (trajni kolačići). U pregledaču možete da izaberete opciju koja će vas obavijestiti o podešavanjima kolačića i da sami odlučite da li da prihvatate ili zabranite kolačiće u određenim situacijama ili svaki put kada posjetite veb stranicu. Blokiranje kolačića može ograničiti funkcionalnost naše veb stranice ili aplikacije.

Koje kategorije kolačića postoje

Obavezni kolačići su potrebni jer Vam omogućavaju navigaciju i korišćenje veb stranica i svih njegovih funkcija. Bez ovih kolačića funkcionalnost veb stranice ne može biti zagarantovana. Funkcionalnost veb stranice uključuje sve radnje na veb stranici (npr. Unos teksta), pa čak i navigaciju veb stranicom.

Funkcionalni kolačići omogućavaju veb stranici da čuva prethodno unešene podatke (npr. Korisničko ime, jezik ili lokaciju) i poboljšavaju mogućnost pružanja bolje usluge. Ovi kolačići prikupljaju anonimne podatke i ne mogu pratiti Vaše korake na drugim veb lokacijama.

Kolačići performansi prikupljaju informacije o Vašem korišćenju veb stranice - npr. koje stranice našg veb servisa korisnici često posjećuje i ako ikada primi poruke o grešci na našoj veb stranici. Ovi kolačići ne čuvaju podatke o identitetu korisnika. Prikupljene informacije su sumirane (grupisane) i anonimne. Ovi kolačići se koriste isključivo u svrhu poboljšanja rada veb stranice i u svrhu boljeg korisničkog iskustva.

Kolačići u marketinške svrhe koriste se u svrhu ciljanog oglašavanja prilagođenog korisniku i njegovim interesima. Koriste se za ograničavanje oglasa i mjerenje efikasnosti reklamnih kampanja. Oni bilježe Vašu posjetu veb stranici. Ove informacije mogu se dijeliti sa trećim stranama (kao što su oglašivači) u svrhu poboljšanja ciljanog oglašavanja.

Žalbe na upotrebu kolačića

Ako ne želite da Donesi d.o.o. snima informacije o Vašoj posjeti našem veb servisu, možete da se odjavite. Ako ne želite da koristite kolačiće, možete isključiti ovu opciju u svom pregledaču. Ako izbrišete kolačiće ili koristite druge pretraživače, potrebno je da ih ponovo isključite na svakom pojedinačnom pregledaču ili uređaju.

Kolačići treće strane

Google AdWords

Mi koristimo Google AdWords kolačiće za praćenje konverzija. Google AdWords je sevis Google Analytics (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”). Kada pristupite našoj veb stranici putem Google oglasa, Google AdWords će na Vaš uređaj postaviti kolačić („kolačić za preusmjeravanje“ - kolačić sa performansama). Ovaj kolačić će nestati nakon 30 dana i neće služiti posjetiocima koji se mogu lično identifikovati. Ako kolačić nije nestao tokom posjete određenoj stranici, možemo utvrditi da li je posjetilac kliknuo na oglas i da li je Google korisnik preusmjerio na našu veb stranicu. Svaki oglašivač ima različite kolačiće. Iz tog razloga se kolačići ne mogu pratiti preko veb stranice oglašavača. Informacije prikupljene putem kolačića koriste se za kreiranje statističkih podataka o konverzijama za AdWords korisnike. Oglašivači će vidjeti ukupan broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas i vidjeće koliko je korisnika preusmjereno na stranicu sa praćenjem konverzija sa obilježenim podacima. Oglašivači neće imati informacije za identifikaciju korisnika. Ako ne želite da učestvujete u procesu nadgledanja, kolačiće možete blokirati preko postavke koja onemogućava automatske kolačiće. Kolačiće za praćenje konverzija možete onemogućiti postavljanjem blokiranja kolačića na vašem pregledaču na "googleadservices.com".

Google Analytics

Osim Google AdWords takođe sarađujemo i sa Google Analytics. To je analitička usluga kompanije Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”). Informacije koje primamo putem kolačića Google Analytics govore nam kako koristite našu veb stranicu i obično se prenose i skladište na Google serveru u Sjedinjenim Državama. Opcija anonimnosti IP adrese aktivna je na našoj veb lokaciji tako da je IP adresa korisnika u državama članicama EU i u drugim zemljama na koje se obavezuje Ugovor o evropskom ekonomskom prostoru isključena. Samo u izuzetnim slučajevima cela IP adresa biće poslata Google serveru (u SAD) gdje će biti skraćena. Google će te podatke koristiti za procjenu upotrebe naše veb stranice, za prikupljanje izveštaja o Vašim aktivnostima i za nadgledanje veb stranica drugih usluga. IP adresa dostupna Google Analytics neće biti povezana sa drugim Google podacima. Imate mogućnost da prestanete da čuvate kolačiće u podešavanjima Vašeg pregledača, ali moramo vas upozoriti da u ovom slučaju možda nećete moći da koristite sve funkcije veb stranice.

Takođe možete spriječiti Google da prikuplja i obrađuje podatke generisane kolačićem kada koristite veb stranicu (uključujući Vašu IP adresu) instaliranjem dodatka za pregledač koji je dostupan na ovoj vezi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Facebook tool za ponovno pronalaženje korisnika.

Alat za ponovno pronalaženje korisnika veb stranice od kompanije Facebook Inc. (1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA; “Facebook”) koristi se ako ste korisnik Facebook. Ovaj alat će proizvesti ne-identifikacioni kontrolni broj koji će biti poslat Facebook-u na analizu u marketinške svrhe. Sa druge strane, šifriramo Vašu imejl adresu i šaljemo je Facebook-u u šifriranom obliku. Prepoznavanjem kolačića i prenošenjem šifrovanih informacija, Facebook će Vam dostaviti preporuke proizvoda u obliku personalizovanog oglasa.

Opcija za prestanak korišćenja Facebook alata na linku: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences.

Braze

Braze je promotivna platforma za e-poštu (Braze, 43 Worship Street, 1st Floor, London EC2A 2DU). Ako ne želite primati promotivne mejlove, možete se odjaviti ovde: https://www.donesi.com/account/privacy1

MailChimp

Mailchimp je platforma kompanije Rocket Science Group, LLC for sending promotional emails (The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA). Ako ne želite primati promotivne mejlove, možete se odjaviti ovde: https://www.donesi.com/account/privacy1

Pravo na izmjene

Zadržavamo pravo na promjenu Politike zaštite podataka u skladu sa zakonskim odredbama. Obavještavaćemo Vas o svim važnim promjenama, kao što su promjene namjene obrade ličnih podataka ili postizanje novih svrha.

Završni dogovor

Zaštita Vaših ličnih podataka za nas je od najveće važnosti zbog kojih mi poduzimamo određene tehničke i organizacione mjere zaštite. Imajte na umu da ste vlasnik svojih podataka i što manje informacija dijelite, više kontrole imate. Na primjer, ako želite da anonimno pretražite i ne želite da mi ili naši provajderi usluga analiziramo Vašu pretragu, možete izvršiti izmjene u podešavanjima pregledača. Ako ne prilagodite podešavanja, mnogi provajderi usluga zadržaće podatke koje dijelite sa nama. U rijetkim slučajevima će se kreirati personalizovana referenca, ali uvjek možete pretraživati u "Incognito mode" Google Chrome-a ili u "Private mode" Firefox pregledača.