Načini plaćanja i polisa refundiranja

Ne brinite. Vaš novac je siguran kod nas

Načini plaćanja i polisa refundiranja

Ne brinite. Vaš novac je siguran kod nas


Načini plaćanja

1. U gotovini

Narudžbinu možete platiti gotovinom, na tradicionalni način

2. Kreditnom karticom

Svojom kreditnom karticom možete platiti prilikom naručivanja na našoj stranici. Plaćanja kreditnim karticama su potpuno sigurna, dok se naplaćeni iznos odmah oduzima sa korisničkog računa. Korisnik koji odabere plaćanje kreditnom karticom prebacuje se na sigurnu lokaciju platnih procesora. Zatim se od korisnika traži da dostavi podatke o kreditnoj kartici. Ukoliko je odobren, iznos se unosi u kreditni saldo ka Plotun d.o.o. Tada se korisnik vraća na našu stranicu i dobija obaveštenje da li je transakcija uspešno okončana ili ne.

Ova usluga zahteva dodatne donesi aktivnosti, kada se koriste online plaćanja putem donesi PayOnline, konačni iznos plaćanja uključuje stavku troškova obrade PayOnline-a zahteva, kao fiksni dinarski iznos, jednak za sve načine plaćanja.

Dodatne informacije - Pojašnjenje

1) Koliko je sigurno plaćanje kreditnom karticom?

Ovo je potpuno sigurna transakcija. Plaćanje ne sprovodi direktno kompanija Plotun d.o.o. Umesto toga korisnik se prebacuje na sigurnu lokaciju platnih procesora.

2) Šta je CVC / CVV polje?

The CVC / CVV field can be found at the back of your credit card and it's a 3-digit number. It provides further security to your online transaction since it is hard to be known to other than the card holder. To enter the digits, look at the back of your card. It's the 3-digit number on the right top.

3) Šta ukoliko dođe do neke greške tokom transakcije (npr. Izgubljena veza ili korisnik klikne na dugme Otkaži tokom transakcije)?

Bez obzira na to šta se događa transakcija se beleži i Vaš novac je siguran (pod uslovom da je Vaša kartica prihvaćena i da je iznos sačuvan.) Ovo je automatizovan proces, on se kontroliše i nikako se novac ne može izgubiti.

Procedura refundiranja novca

Ako provajder plaćanja podržava ovu opciju, prilikom naručivanja na donesi neće se izvršiti plaćanje, već samo autorizacija plaćanja (rezervacija sredstava). U ovom slučaju plaćanje će se izvršiti samo kad je narudžbina poslata. U slučaju otkazivanja narudžbine, rezervacija sredstava će biti otkazana što je pre moguće. Ako ste više puta pokušali plaćanje, isti iznos može biti rezervisan nekoliko puta, ali ta sredstva neće biti prikupljena i rezervacije će biti otkazane u najkraćem mogućem roku.

Ako provajder plaćanja ne podržava postupak autorizacije, plaćanje će biti izvršeno odmah, a u slučaju odbijenih ili otkazanih narudžbina, plaćanje će biti otkazano i sredstva će biti vraćenja u najkraćem mogućem roku.

Za odbijene ili otkazane narudžbe korisniku će biti vraćen puni iznos onlajn plaćene narudžbine. Povraćaj sredstava se vrši isključivo putem provajdera koji se koristi za onlajn plaćanje.

Povraćaj novca ćemo izvršiti u datom roku, ali moguće je da će banci ili drugom provajderu plaćanja biti potrebno dodatno vreme pre nego što ove promene budu vidljive na Vašem nalogu.

donesi neće nastaviti sa otkazivanjem autorizacije ili vraćanjem iznosa narudžbine, u slučaju da narudžbina nije izvršena zbog preteranog vremena čekanja da bi narudžbina bila isporučena korisniku. Rok unutar kog je dostavljač dužan da čeka da korisnik primi narudžbinu je pet minuta od trenutka kada je korisnik obavešten da je isporuka na adresi kako je definisano u onlajn postupku naručivanja.

Nakon izvršavanja plaćanja korisnik će putem e-maila dobiti Izveštaj o plaćanju, sa rezultatom plaćanja (uspešnim ili neuspešnim) i ostalim detaljima transakcije. Izveštaj o uspešnosti plaćanja je dokaz da ste platili za svoju onlajn narudžbinu. Ako vam treba i faktura za restoran, navedite je tokom procesa naručivanja.

*donesi je odgovoran za direktan prenos narudžbina u restoran, a restoran za njihovo potvrđivanje i dostavu. Neuspela isporuka narudžbine predstavlja to da restoran nije dostavio narudžbinu, zbog nedostatka proizvoda ili zato što nije u mogućnosti da je trenutno dostavi, i samim tim predstavlja nekompletnu narudžbinu. To ni u kom slučaju ne znači da je korisnik nezadovoljan uslugom dostave, osim ako tom prilikom zdravstveni propisi nisu prekršeni.