Načini plaćanja i polisa refundiranja

Ne brinite. Vaš novac je siguran kod nas

Načini plaćanja i polisa refundiranja

Ne brinite. Vaš novac je siguran kod nas


Načini plaćanja

1. U gotovini

Narudžbinu možete platiti gotovinom, na tradicionalni način

2. Kreditnom karticom

Karticom možete platiti prilikom pravljenja narudžbine na našoj stranici. Plaćanja karticama su potpuno sigurna. Korisnik koji odabere plaćanje karticom prebacuje se u sigurno okruženje našeg provajdera plaćanja AllSecure. Zatim se od korisnika traži da dostavi podatke o kartici i ako se odobri iznos unosi se u njegov kreditni saldo Plotun d.o.o. Tada se korisnik vraća na našu stranicu i dobija obaveštenje da li je transakcija uspešno okončana ili ne.

Ova usluga zahteva dodatne aktivnosti servisa Donesi, kada se koriste onlajn plaćanja putem Donesi PayOnline-a, tako da će konačni iznos plaćanja uključivati stavku troškova obrade PayOnline-a, kao fiksni dinarski iznos, jednak za sve načine plaćanja.

Dodatne informacije - Pojašnjenje

1) Koliko je sigurno plaćanje kreditnom karticom?

Ovo je potpuno sigurna transakcija. Plaćanje ne vrši direktno Plotun d.o.o. umesto toga korisnik se prebacuje u sigurno okruženje AllSecure.

2) Šta je CVC / CVV polje?

Polje CVC / CVV možete pronaći na poleđini vaše kreditne kartice i to je trocifreni broj. On pruža dodatnu sigurnost Vašoj onlajn transakciji jer taj broj nije poznat nikom drugom osim vlasniku kartice. Da biste uneli cifre, pogledajte na poleđini kartice. To je broj od 3 cifre sa desne strane.

3) Šta ukoliko dođe do neke greške tokom transakcije (npr. Izgubljena veza ili korisnik klikne na dugme Otkaži tokom transakcije)?

Bez obzira na to što se događa transakcija se beleži i vaš novac je siguran (pod uslovom da je vaša kartica prihvaćena i da je iznos zadržan). Ovo je automatizovan proces, on se kontroliše i nikako se novac ne može izgubiti.

Procedura refundiranja novca

Ako provajder plaćanja podržava ovu opciju, prilikom naručivanja na donesi neće se izvršiti plaćanje, već samo autorizacija plaćanja (rezervacija sredstava). U ovom slučaju plaćanje će se izvršiti samo kad je narudžbina poslata. U slučaju otkazivanja narudžbine, rezervacija sredstava će biti otkazana što je pre moguće. Ako ste više puta pokušali plaćanje, isti iznos može biti rezervisan nekoliko puta, ali ta sredstva neće biti prikupljena i rezervacije će biti otkazane u najkraćem mogućem roku.

Ako provajder plaćanja ne podržava postupak autorizacije, plaćanje će biti izvršeno odmah, a u slučaju odbijenih ili otkazanih narudžbina, plaćanje će biti otkazano i sredstva će biti vraćenja u najkraćem mogućem roku.

Za odbijene ili otkazane narudžbine korisniku će biti vraćen pun iznos plaćen putem interneta. Povraćaj sredstava se vrši isključivo preko AllSecure-a, provajdera plaćanja koji se koristi za online plaćanje.

Povraćaj novca ćemo izvršiti u datom roku, ali moguće je da će banci ili drugom provajderu plaćanja biti potrebno dodatno vreme pre nego što ove promene budu vidljive na Vašem nalogu.

Donesi neće nastaviti sa otkazivanjem autorizacije ili vraćanjem iznosa narudžbine, u slučaju da narudžbina nije isporučena zbog preteranog vremena čekanja (dostavljač čeka da isporuči narudžbinu korisniku). Rok unutar kog je dostavljač dužan da čeka da korisnik primi narudžbinu je pet minuta od trenutka kada je korisnik obavešten da je isporuka na adresi za isporuku kako je definisano u online postupku naručivanja.

Nakon izvršavanja plaćanja korisnik će putem e-maila dobiti Izveštaj o plaćanju, sa rezultatom plaćanja (uspešnim ili neuspešnim) i ostalim detaljima transakcije. Izveštaj o uspešnosti plaćanja je dokaz da ste platili za svoju onlajn narudžbinu. Ako vam treba i faktura iz objekta, navedite je tokom procesa naručivanja.

*donesi je odgovoran za direktan prenos narudžbina u objekat, a objekat za njihovo potvrđivanje i dostavu. Neuspela isporuka narudžbine predstavlja to da objekat nije dostavio narudžbinu, zbog nedostatka proizvoda ili zato što nije u mogućnosti da je trenutno dostavi, i samim tim predstavlja nekompletnu narudžbinu. To ni u kom slučaju ne znači da je korisnik nezadovoljan uslugom dostave, osim ako tom prilikom zdravstveni propisi nisu prekršeni.