Помоћ - Питања и одговори

Donesi.com је онлајн сервис за наручивање хране путем Интернета, потпуно бесплатан. Омогућава Вам да брзо и лако пронађете ресторане који достављају храну коју желите у области у којој ви то желите (стан, посао...). За тили час, у неколико једноставних корака, моћи ћете да наручите жељену храну и тиме уштедите пуно времена, нервирања, а често и новца.

Donesi.com је за кориснике потпуно бесплатан.

Храну наручујете по цијенама по којима се продаје и у самим ресторанима. Ми смо се потрудили да обезбиједимо чак и посебне попусте за наше кориснике.

Процес регистрације максимално је поједностављен, али се, ради веће сигурности, ипак састоји из три корака:

1) Подаци за пријављивање – неопходно је унети:

 • важећу адресу електронске поште (e-mail),
 • важећи број мобилног телефона,
 • жељену лозинку

Након прослеђивања обрасца, у року од једног минута добићете SMS поруку са кодом за активацију Вашег налога.

2)  Лични подаци – Унесите податке неопходне за поновни приступ систему (надимак), као и за испоруку наруџбина (име и презиме, број фиксног телефона, пуна адреса)

3)  Активација - Унесите добијени код на страни за активацију налога и аутоматски ћете бити улоговани.

Уколико Вам активациони код не стигне у року од неколико минута, можете покушати поново.

Једноставно и брзо:)

Када први пут посјетите Donesi.com, изаберите област града у којој се налазите, тј. гдје желите да храна буде испоручена. Та област ће бити запамћена као Ваша стална област, али је увијек можете промијенити кликом на линк у врху странице.

Изаберите жељену кухињу и добићете списак ресторана који су отворени и испоручују у области у којој Ви желите.

Изаберите жељени ресторан и храну. За свако јело у понуди могуће су и додатне опције, уколико ресторан то нуди, и оне су излистане одмах испод самог јела. Уколико поред опције стоји цијена, значи да се та опција додатно наплаћује, а уколико нема цијене, значи да је бесплатна.

Изабрана храна се аутоматски ставља у куповну корпу и може се наручити кликом на дугме „Наручи“.  Уколико сте регистровани корисник, одмах ћете бити прослеђени на страну са Вашим подацима за испоруку, које требате да потврдите и самим тим се наруџбина просљеђује ресторану.

Уколико унапред знате шта желите да наручите, можете у пољу за претраживање да укуцате назив или део назива жељеног јела, и добићете списак свих ресторана који то јело имају у понуди и испоручују га у Вашој области.

Једноставно, кликом ставите жељени производ у корпу и одаберите услугу коју желите.

Након просљеђивања наруџбине ресторану, добићете електронску пошту са подацима о наруџбини, и телефонским бројем ресторана за евентуалне измјене у наруџбини.

Уколико Ваша наруџбина није прихваћена, путем електронске поште добићете разлог одбијања.

Стање наруџбине можете провјерити и кликом на линк Пратите стање наруџбине у врху екрана.

Након просљеђивања наруџбине, моћи ћете да кликнете на линк за праћење статуса Ваше наруџбине.

Први статус је „Чекање на одговор“, и траје од тренутка када се Ваша наруџбина прослиједи ресторану, све док ресторан не одговори. Одговори могу бити „Прихваћено“ или „Није прихваћено“.


Мијењање наруџбине која се налази у корпи је врло једноставно. Поред сваког јела које сте ставили у корпу стоји мали алат за избацивање из корпе.

Уколико желите да промијените или откажете наруџбину коју сте већ прослиједили, мораћете да контактирате директно ресторан. Податке о ресторану ћемо Вам послати у имејлу којим се потврђује пријем Ваше наруџбине.

У електронској пошти коју ћете добити поводом одбијања наруџбине биће наведен разлог одбијања.


Просјечно вријеме испоруке хране је око 45 минута.

Када своју наруџбину прослиједите преко сервиса Donesi.com, она се ОДМАХ, у року од пар секунди, упућује ресторану електронски. Ресторан потврђује да ли прихвата наруџбину и у ком року је може испоручити, и тај податак ви добијате на имејл одмах.

Међутим, може се десити да се из разних разлога (лоше вријеме, гужва у саобраћају и слично) вријеме испоруке продужи. С обзиром на то да је сама испорука нешто на шта Donesi.com не може да утиче, ми Вам у имејлу о потврди наруџбине шаљемо и број телефона ресторана гдје се можете распитати о току Ваше наруџбине и сазнати разлоге евентуалног кашњења.

НЕ. Donesi.com је систем за наручивање хране, коју Вам испоручују и наплаћују ресторани, у готовини. Значи, да бисте наручили храну преко нашег система, није потребно да остављате било какве податке везане за кредитну картицу.

Наруџбину плаћате готовином, приликом испоруке.

Тренутно Вам не можемо понудити плаћање путем интернета кредитном картицом, али ћемо то учинити чим се створе одговарајући услови на домаћем тржишту.

Утисци на сајту Donesi.com намијењени су конструктивној размјени мишљења у вези хране и услуге конкретних ресторана. Утиске могу писати ИСКЉУЧИВО корисници који су путем система Donesi.com наручили храну из одређеног ресторана.

Сваки ресторан можете оценити по сљедећим критеријумима:

 • Квалитет хране
 • Избор хране
 • Цијене
 • Достава и услуга

На основу ових критеријума формира се општа оцјена ресторана, која је исказана бројем звјездица поред назива ресторана. Ова оцјена је субјективна - сасвим је могуће да ће неки ресторан који добије релативно ниску тренутну оцјену од неких корисника, постати ваш омиљени, јер овдје нема лоших ресторана.

Систем утисака надгледа аутоматски софтвер као и уредници, тако да је могуће да утисак не буде одмах објављен, или да буде накнадно привремено или трајно повучен са јавног дијела система, уколико постоји сумња у покушај SPAM-а или друге злоупотребе, без обзира да ли је та сумња оправдана или не. 

Ваше активности на Donesi.com цијенимо и врједнујемо, те за сваку од сљедећих активности корисници добијају одрећени број поена:

 • Наруџбина (5)
 • Утисак без слике (5)
 • Утисак са сликом (8)
 • Брисање утиска (-5)
 • Када се гласа за ваш утисак (1)
 • Када се гласа против вашег утиска (-1)

На основу сакупљених поена, корисници могу добити медаљу и прећи на сљедећи “ниво чланства”, по расподјели:

 1. Основни (0-99)
 2. Бронзани (100-499)
 3. Сребрни (500-1499)
 4. Златни (1500-4499)
 5. Платинасти (4500-9999)
 6. Дијамантски (10000-29999)
 7. Звезда (30000+)

Јавно означавање нивоа чланства је посебно корисно у утисцима о ресторанима, јер читаоцима даје могућност додатног врједновања утиска на основу искуства које имају они који пишу утиске. Поред тога, повремено дијелимо Промо кодове корисницима, а износ Промо кода зависи од нивоа чланства - што је ниво чланства виши, износ Промо кода је већи.

Број поена које имају корисници се не објављује јавно, већ се само објављује ниво чланства.

Donesi.com повремено дијели Промо кодове својим корисницима. Поред тога, повремено користимо и друштвене мреже као канал за подјелу Промо кодова.

Како се користи Промо код?

1. Изаберите ресторан поред ког стоји ознака Промо кодови.
2. Убаците жељене артикле у корпу, кликните на Наручите и изаберите Начин плаћања.
3. Испод поља Начини плаћања, у пољу Промо код, укуцајте код који сте добили, потом кликните на Прослиједи моју наруџбину у ресторан.

Након тога, износ наруџбине ће аутоматски бити смањен у висини износа Вашег Промо кода, а Ви ћете платити умањени износ.

Donesi.com поштује вашу приватност.

Против смо сваке злоупотребе интернета и податке које оставите на овом сајту нећемо продавати, изнајмљивати или размјењивати са трећим лицима. Такође, тражимо само податке који су неопходни за извршење жељене наруџбине.

Ваша имејл адреса ће бити употребљена једино у случају да се сложите да примате вијести о попустима, новим услугама, производима, промоцијама и другим активностима ресторана укључених у сервис Donesi.com.

Више детаља можете наћи у дну ове стране, под линком Приватност.


Имате неко друго питање? КонтактПолазна  |  Мобилна верзија  |  Приватност  |  Услови коришћења  |  Контакт

Телефонска подршка: +382 68 302 957

Донеси д.о.о., Јосипа Броза Тита 65а, 81000 Подгорица, Црна Гора.

® Donesi.com is registered trademark of Plotun. © Copyright by Plotun. All rights reserved.