Dostava turske hrane

Naručite najbolju hranu turske kuhinje, kebabe, pite, baklavu, donere... iz vrhunskih restorana i dostava u vašem gradu! Zaboravite na traženje brojeva telefona restorana za kućnu dostavu! Povezali smo restorane na Internet i oni sada mogu primati i odgovarati na vaše narudžbine na ovome sajtu. Ovaj servis je besplatan za vas, a hrana košta isto kao kod naručivanja telefonom ili čak i manje!

Molimo Vas da izaberete svoj grad za detaljnu listu restorana koji dostavljaju hranu.

Baklava i kadaif - omiljene turske poslastice u kućnoj dostavi

Jagnjeći kebab

Turska kuhinja je svojevrstan most između dalekoistočne i mediteranske kuhinje. Odlikuju je prirodni sastojci, šarolikost ukusa i aroma, kao i mnoštvo recepata. Nastala je na području centralne Azije, koja je prapostojbina Turaka, a odatle se, dolaskom Turaka u Anatoliju, razvijala pod uticajem mediteranskih i kontinentalnih kultura sa kojima su Turci dolazili u kontakt.

Turska kuhinja je brzo postala popularna i van granica Turske, pa su tako brojni specijaliteti zastupljeni i na našim prostorima, a neke od njih smo vremenom i prisvojili. Turski specijaliteti su postali veoma česti i u našoj ishrani, a postali su nam još i dostupniji putem dostave na kućnu adresu.

Na početku glavnog turskog obroka, ručka ili večere, obavezno se služe meze. Meze je sastavljeno od brojnih manjih toplih i hladnih jela koje se služe u zajedničkim posudama. Najčešće se služe beli sir (beyaz peynir) koji se odlično slaže sa kofte - jelo koje neodoljivo podseća na ćevape, zatim pite i bureci (borek), tarama i cacik salata, biber dolmasi (paprike punjene pirinčem) ili japrak (sarmice prelivene kiselim mlekom) i razni drugi specijaliteti.

Kebabi su zasigurno jedno od najpoznatijih turskih jela. U turskoj kuhinji postoji desetine različitih vrsta kebaba, a svaki kraj Turske ima neki svoj karakteristični recept. Adana i urfa kebabi su veoma slični i predstavljaju komade mlevenog mesa, nalik izduženoj pljeskavici, sa razlikom što je adana kebab za nijansu pikantniji od urfa kebaba. Iskender kebab predstavlja komade mesa u ukusnom sosu i može se naručiti za dostavu na kućnu ili poslovnu adresu.

Jako popularni su svakako i šiš kebabi i predstavljaju jelo koje sačinjavaju komadi mesa na ražnjiću koji se peku na roštilju. Jako često se osim mesa na ražnjić stavlja i povrće , uglavnom luk, paprika, paradajz ili pečurke. Postoje i šiš kebabi koji se prave sa mesom i komadima voća.

Svakako najpoznatiji i najtraženiji kebab na Donesi.com, je doner kebab. Nastao je nastao u 19. veku tako što je kuvar, Haci Iskender, došao na ideju da ražanj na koji se ređaju komadi mesa postavi vertikalno umesto horizontalno, kako se do tada radilo. Okretanjem ražnja se tako pripremljeno meso peče, a gotovi delovi se seku velikim nožem i serviraju, uglavnom u pita hlebu. Doner kebab se originalno pravi od junećeg ili pilećeg mesa. Doner kebab je najsličniji grčkom girosu i libanskoj šavarmi, a svoju popularnost duguje tome da je vrlo brzo postao omiljena brza hrana i kao takav se veoma često naručuje i za dostavu.

Moramo da pomenemo i fenomenalne turske poslastice od kojih su kod nas najpopularnije razne vrste alvi, baklave, kadaif i kunefe. Baklave se mogu jesti u brojnim varijantama: baklave sa orasima, čokoladom, pistaćima, lešnicima itd. Kadaif je kolač jako sličan baklavi, jedina razlika je što se pravi od jako tankih rezanaca, dok je kunefe testo za kadaif smotano u gnezdo i punjeno slatkim sirom. Naravno, svima su poznate ukusne turske tulumbe, kao i sutlijaš - tradicionalna azijska poslastica. Ponuda turskih poslastica je dostupna i za dostavu iz brojnih restorana na Donesi.com.

Nakon ukusnog obroka, nikako ne treba zaobići ni šolju dobre turske kafe. Možete je popiti gorku, srednju ili slatku, ili po turskim običajima sa dodatkom đumbira, meda, kardamoma, pa čak i pistaća, ukoliko želite da probate nešto drugačije.

Ubeđeni smo da ćete u bogatoj ponudi turske kuhinje naći nešto i za sebe. Iskreno vam preporučujemo da svakako pogledate šta možete naručiti za kućnu dostavu iz brojnih restorana sa turskom hranom na Donesi.com, makar dok ne otputujete na svoju tursku gastronomsku avanturu. Prijatno.

 • Donesi.com Android app on Google Play
 • Donesi.com iOS and iPad app on Apple Store

Beograd Turski restorani dostava

 • Balkan Baklava

  3.5 / 11
  Carice Milice 15
  Dostava počinje u 08:00
  Minimum: 100.00 
  Doplata spoljne dostave
  Dobro pripremljeno testo, sveži i probrani sastojci, odličan šećerni preliv i pred Vama su baklave i bogat orijentalni ukus, kome još niko nije odoleo!
 • Victoria Pizza

  Njegoševa 31
  Dostava počinje u 11:00
  Minimum: 750.00 
  Doplata spoljne dostave
  Promo kodovi Donesi Dostava
  Pice, kebabi i salate učiniće Vaš obrok nezaboravnim. Naručite i uživajte u našim specijalitetima!
 • Kebab Grill

  4.1 / 157
  Bulevar Maršala Tolbuhina 27
  Dostava počinje u 10:00
  Minimum: 500.00 
  Besplatna dostava
  Promo kodovi
  Ako ste se uželeli turskih specijaliteta, ili imate želju da ih prvi put probate, na pravom ste mestu. Doneri, kebabi, ražnjići, turska pica i urmašice neka zamirišu i u Vašem domu.
... pogledajte sve Turski restorani Beograd

Copyright © 2006-2018 Donesi.com - a PLOTUN service. All Rights Reserved.