Dostava turske hrane

Naručite najbolju hranu turske kuhinje, kebabe, pite, baklavu, donere... iz vrhunskih restorana i dostava u vašem gradu! Zaboravite na traženje brojeva telefona restorana za kućnu dostavu! Povezali smo restorane na Internet i oni sada mogu primati i odgovarati na vaše narudžbine na ovome sajtu. Ovaj servis je besplatan za vas, a hrana košta isto kao kod naručivanja telefonom ili čak i manje!

Molimo Vas da izaberete svoj grad za detaljnu listu restorana koji dostavljaju hranu.

Baklava i kadaif - omiljene turske poslastice u kućnoj dostavi

Jagnjeći kebab

Turska kuhinja je svojevrstan most između dalekoistočne i mediteranske kuhinje. Odlikuju je prirodni sastojci, bogatstvo ukusa i aroma, kao i mnoštvo recepata. Nastala je na području centralne Azije, koja je prapostojbina Turaka, a odatle se, nakon dolaska Turaka u Anatoliju, razvijala pod uticajem mediterana i drugih kontinentalnih kultura koje su se susretale sa Turcima na ovom prostoru.

Turska kuhinja je brzo postala popularna i van granica Turske, pa su tako brojni specijaliteti zastupljeni i na našim prostorima, dok smo neke vremenom počeli da smatramo i svojim. Brojni specijaliteti su postali svakodnevni i u našoj ishrani, a postali su nam još i dostupniji putem dostave na kućnu adresu.

Na početku glavnog turskog obroka, ručka ili večere, obavezno se služe meze. Meze je sastavljeno od brojnih manjih toplih i hladnih jela koje se služe u zajedničkim posudama. Najčešće se služe beli sir (beyaz peynir) koji se fenomenalno slaže sa kofte - jelo koje neodoljivo podseća na ćevape, zatim pite i bureci (borek), tarama i cacik salata, biber dolmasi (paprike punjene pirinčem) ili japrak (sarmice prelivene kiselim mlekom) i razni drugi specijaliteti.

Ono po čemu je Turska kuhinja najpoznatija u svetu, pa i kod nas, su svakako kebabi. U turskoj kuhinji postoji desetine različitih vrsta kebaba, a svaki kraj Turske ima neki svoj specifični recept. Adana i urfa kebabi su vrlo slični i predstavljaju komade mlevenog mesa, nalik izduženoj pljeskavici, samo što je adana kebab za nijansu pikantniji od urfa kebaba. Iskender kebab predstavlja komade mesa u bogatom sosu i može se naručiti za dostavu na kućnu ili poslovnu adresu.

Među korisnicima Donesi.com, veoma su popularni šiš kebabi i predstavljaju jelo koje se sastoji od komada mesa na ražnjiću koji se peku na roštilju. Jako često se pored mesa na ražnjić stavlja i povrće i to najčešće luk, paprika, paradajz ili pečurke. Postoje i šiš kebabi koji se prave sa mesom i komadima voća.

Zasigurno najpopularniji kebab na Donesi.com, je doner kebab. Nastao je nastao u 19. veku tako što je kuvar, Haci Iskender, došao na ideju da ražanj na koji se ređaju komadi mesa postavi vertikalno umesto horizontalno, kako se do tada radilo. Okretanjem ražnja se tako pripremljeno meso peče, a gotovi delovi se seku velikim nožem i serviraju, uglavnom u pita hlebu. Doner kebab se originalno pravi od junećeg ili pilećeg mesa. Doner kebab je najsličniji grčkom girosu i libanskoj šavarmi, a svoju popularnost duguje tome da je vrlo brzo postao omiljena brza hrana i kao takav se jako često naručuje i za dostavu.

Nikako se ne smeju izostaviti neverovatne turske poslastice od kojih su kod nas najpopularnije razne vrste alvi, baklave, kadaif i kunefe. Baklave se mogu jesti u brojnim varijantama: baklave sa orasima, čokoladom, pistaćima, lešnicima itd. Kadaif je kolač jako sličan baklavi, jedina razlika je što se pravi od jako tankih rezanaca, dok je kunefe testo za kadaif smotano u gnezdo i punjeno slatkim sirom. Tu su i ukusne turske tulumbe, kao i sutlijaš - tradicionalna azijska poslastica. Ponuda turskih poslastica je dostupna i za dostavu iz brojnih restorana na Donesi.com.

Nakon ukusnog obroka, nikako ne treba zaobići ni šolju dobre turske kafe. Možete je popiti gorku, srednju ili slatku, ili po turskim običajima sa dodatkom đumbira, meda, kardamoma, pa čak i pistaća, ako vam je po ukusu.

Sigurno je da ćete u bogatoj ponudi turske kuhinje pronaći jelo koje je po vašem ukusu. Savetujemo vam da svakako pogledate šta možete naručiti za kućnu dostavu iz brojnih restorana sa turskom hranom na Donesi.com, makar dok ne otputujete na svoju tursku gastronomsku avanturu. Prijatno.

 • Donesi.com Android app on Google Play
 • Donesi.com iOS and iPad app on Apple Store

Beograd Turski restorani dostava

 • Kebab Grill (Novi Beograd)

  4.1 / 129
  Bulevar Maršala Tolbuhina 27
  50 minuta. Dostava do 04:00
  Minimum: 600.00 
  Besplatna dostava
  Promo kodovi
  Ako ste se uželeli turskih specijaliteta, ili imate želju da ih prvi put probate, na pravom ste mestu. Doneri, kebabi, ražnjići, turska pica i urmašice neka zamirišu i u Vašem domu.
 • Kebab Grill (Centar)

  3.9 / 70
  Hilandarska 1
  60 minuta. Dostava do 04:00
  Minimum: 500.00 
  Besplatna dostava
  Promo kodovi
  Ako ste se uželeli turskih specijaliteta, ili imate želju da ih prvi put probate, na pravom ste mestu. Doneri, kebabi, ražnjići, turska pica i urmašice neka zamirišu i u Vašem domu.
 • Balkan Baklava

  3.5 / 11
  Carice Milice 15
  Dostava počinje u 12:00
  Minimum: 100.00 
  Doplata spoljne dostave
  Dobro pripremljeno testo, sveži i probrani sastojci, odličan šećerni preliv i pred Vama su baklave i bogat orijentalni ukus, kome još niko nije odoleo!
... pogledajte sve Turski restorani Beograd

Copyright © 2006-2018 Donesi.com - a PLOTUN service. All Rights Reserved.