Dostava španske hrane

Naručite specijalitete španske kuhinje i najbolju špansku hranu iz vrhunskih restorana i dostava u vašem gradu! Zaboravite na traženje brojeva telefona restorana za kućnu dostavu! Povezali smo restorane na Internet i oni sada mogu primati i odgovarati na vaše narudžbine na ovome sajtu. Ovaj servis je besplatan za vas, a hrana košta isto kao kod naručivanja telefonom ili čak i manje!

Molimo Vas da izaberete svoj grad za detaljnu listu restorana koji dostavljaju hranu.

Španska kuhinja spada u najbogatije kuhinje evrope. Veliki broj ljudi smatra da je kompleksna kao azijska kuhinja i da su se u njoj izmešale sve evropske kuhinje. Pored toga, kaže se da španska kuhinja odražava sve suprotnosti svoje zemlje.

Velika raznolikost Španije u geografskom i kulturnom smislu se odrazila i na navike i običaje u ishrani. Jug Španije je tipični predstavnik mediteranske kuhinje - jede se mnogo ribe i plodova mora i koristi se dosta maslinovog ulja i belog luka. U kontinentalnom delu se uglavnom spremaju jela od mesa i jaja, a sever je poznat po kuvanim jelima i različitim vrstama variva sa mesom i povrćem.

Španci svoje obroke serviraju prilično kasno - doručkuje se oko 8h, užina oko 11h, ručak posle 14h, dok se večera servira tek nakon 21h. Obroci se ne serviraju direktno, naročito ručak i večera, već se pre glavnog jela poslužuje lagana zakuska u obliku sitnih zalogaja koji se nazivaju tapas. Tapas se obično služi uz piće, a na tanjiru tapasa može da se nađe sve - od sira, jaja, kobasica, šunke i komadića hleba, preko mariniranog ili punjenog povrća, maslina i sušenih oraha, pa sve do komadića lignji, škampa, školjki ili ribe.

Nejpopularnije jelo španske kuhinje definitivno je paelja (paella) i svi restorani koji vrše dostavu španskih jela obavezno imaju i paelju. Paelja je jelo od pirinča i sitnih komadića ribe, plodova mora, mesa i povrća. Neizbežan začin koji se koristi prilikom pripreme paelje je šafran. Postoji jedna bitna stvar - pirinač mora da se kuva u vodi u kojoj se pre toga kuvalo meso - riba, piletina ili zečetina. Paelja je veoma popularno jelo i korisnici Donesi.com često naručuju ovaj španski specijalitet.

Jedan od glavnih začina koji se koristi prilikom pripreme španskih jela, sigurno je beli luk. Ako niste ljubitelj pirinča, kao alternativu možete dobiti krompir ili hleb, obzirom da španci uopšte ne koriste testeninu, za razliku od italijana. U španskoj kuhinji mnogo se koristi maslinovo ulje.

Drugo popularno jelo španske kuhinje, koje možete naručiti na Donesi.com je gaspaćo - čorba koja se priprema od paradajza, hleba, belog luka, maslinovog ulja, krastavca, sirćeta i tabasko preliva. Španska kuhinja je još poznata po omletu od krompira, jelu od leblebija i svinjetine koje se zove pućero, španskoj piti i ostalim ukusnim jelima.

Španska kuhinja je izuzetno ukusna i zanimljiva, a dostava španske hrane je na par klikova od vas. Odaberite nešto ukusno sa menija restorana koji vrše dostavu španske hrane, naručite lako na Donesi.com i uživajte u odličnom obroku. Prijatno.

  • Donesi.com Android app on Google Play
  • Donesi.com iOS and iPad app on Apple Store

Copyright © 2006-2017 Donesi.com - a PLOTUN service. All Rights Reserved.