Dostava španske hrane

Naručite specijalitete španske kuhinje i najbolju špansku hranu iz vrhunskih restorana i dostava u vašem gradu! Zaboravite na traženje brojeva telefona restorana za kućnu dostavu! Povezali smo restorane na Internet i oni sada mogu primati i odgovarati na vaše narudžbine na ovome sajtu. Ovaj servis je besplatan za vas, a hrana košta isto kao kod naručivanja telefonom ili čak i manje!

Molimo Vas da izaberete svoj grad za detaljnu listu restorana koji dostavljaju hranu.

Naručite specijalitete španske kuhinje i najbolju špansku hranu iz vrhunskih restorana i dostava u vašem gradu!

Španska kuhinja se ubraja u najraznovrsnije evropske kuhinje. Veliki broj ljudi smatra da je kompleksna kao azijska kuhinja i da su se u njoj pomešale sve evropske kuhinje. Takođe, kaže se da španska kuhinja demonstrira sve suprotnosti svoje zemlje.

Gastronomska ponuda Španije u velikoj meri je odraz geografskih i kulturnih različitosti ove zemlje. Jug Španije je tipični predstavnik mediteranske kuhinje - jede se mnogo ribe i plodova mora i koristi se dosta maslinovog ulja i belog luka. Centralni deo Španije je poznat po fenomenalnim jelima od mesa, mesnih prerađevina i jaja, dok se na severu preferiraju kuvana jela i variva od mesa i povrća.

- doručkuje se oko 8h, užina oko 11h, ručak posle 14h, a večera tek nakon 21h. Obroci se ne serviraju odmah, naročito ručak i večera, već se pre glavnog jela poslužuje lagana zakuska u obliku sitnih zalogaja koji se nazivaju tapas. Tapas se najčešće služi uz piće, a kao tapas može da se posluži mnogo toga - od sira, jaja, kobasica, šunke i komadića hleba, preko mariniranog ili punjenog povrća, maslina i sušenih oraha, pa sve do komadića lignji, škampa, školjki ili ribe.

Nejpopularnije jelo španske kuhinje definitivno je paelja (paella) i svi restorani koji na svom meniju imaju jela španske kuhinje obavezno imaju i paelju. Paelja je šareno jelo od pirinča i sitnih komadića ribe, plodova mora, mesa i povrća. Neizbežan začin koji se stavlja u paelju je šafran. Veoma je bitno da se pirinač kuva u vodi u kojoj se prethodno kuvalo meso - riba, piletina ili zečetina. Paelja je prilično popularno jelo i korisnici Donesi.com često naručuju ovaj španski specijalitet.

Glavni začin u španskoj kuhinji sigurno je beli luk. Ako niste ljubitelj pirinča, kao alternativu možete naručiti krompir ili hleb, obzirom da španci skoro uopšte ne jedu testeninu, za razliku od italijana. U španskoj kuhinji mnogo se koristi maslinovo ulje.

Drugo popularno jelo španske kuhinje, koje možete naručiti na Donesi.com je gaspaćo - čorba koja se priprema od paradajza, hleba, belog luka, maslinovog ulja, krastavca, sirćeta i tabasko preliva. Španska kuhinja je još poznata po omletu od krompira, jelu od leblebija i svinjetine koje se zove pućero, španskoj piti i ostalim ukusnim jelima.

Španska kuhinja je izuzetno ukusna i zanimljiva, a dostava španske hrane je na par klikova od vas. Pronađite nešto ukusno sa menija restorana koji vrše dostavu španske hrane, naručite lako na Donesi.com i uživajte u odličnom obroku. Prijatno.

 • Donesi.com Android app on Google Play
 • Donesi.com iOS and iPad app on Apple Store

Beograd Španski restorani dostava

 • Cantina De Frida

  Karađorđeva 2-4
  Dostava počinje u 12:00
  Minimum: 100.00 
  Doplata dostave
  Donesi Dostava
  Isprobajte raznovrsne i ukusne meksičke, španske i mediteranske specijalitete u samo par klikova. Naručite i uživajte!
... pogledajte sve Španski restorani Beograd

Copyright © 2006-2019 Donesi.com - a PLOTUN service. All Rights Reserved.