Dostava mađarske hrane

Naručite najbolju hranu mađarske kuhinje iz vrhunskih restorana i dostava u vašem gradu! Zaboravite na traženje brojeva telefona restorana za kućnu dostavu! Povezali smo restorane na Internet i oni sada mogu primati i odgovarati na vaše narudžbine na ovome sajtu. Ovaj servis je besplatan za vas, a hrana košta isto kao kod naručivanja telefonom ili čak i manje!

Molimo Vas da izaberete svoj grad za detaljnu listu restorana koji dostavljaju hranu.

Kako bismo u pravoj meri razumeli mađarsku kuhinju, moramo da se vratimo u prošlost. Današnja mađarska kuhinja je nastala kao mešavina velikog broja evropskih i azijskih nacionalnih kuhinja. Od najrazličitijih proizvoda kojima obiluje ova bogata zemlja nastali su odlični specijaliteti, koji mađarsku kuhinju ubrajaju među najbolje svetske kuhinje. Mađarska kuhinja, danas, pokazuje veliku regionalnu raznovrsnost.

Jedna od osnovnih karakteristika "vatrene" mađarske kuhinje je izdašno dodavanje paprike u većinu jela. Takođe, u velikoj meri se koristi mast (uglavnom svinjska), mnogi začini, pavlaka ili kajmak, a u poslednje vreme i pečurke. Nomadski način života iz davne prošlosti oseti se u mađarskoj kuhinji kako u odabiru mesa (većinom je reč o piletini, svinjskom i goveđem mesu) tako i u njegovom pripremanju i kuvanju iznad vatre.

Mađarska kuhinja obiluje raznovrsnim supama i čorbama. Interesantno je da se u Mađarskoj uglavnom služe tople čorbe sa dodacima na početku obroka, dok su predjela slabo zastupljena. Pileća supa deo je svakog nedeljnog ručka i poslužuje se u svim mogućim varijantama.

Na primer, domaća supa - ujhazi je bogata raznovrsnim povrćem, komadićima piletine i domaćim knedlama. Vegetarijanci će takođe uživati u velikom izboru supa i čorbi od povrća, koje su veoma popularne u mađarskoj kuhinji. Na Donesi.com postoji veliki izbor mađarskih supa , koje možete naručiti na vašu kućnu adresu.

Bolji poznavaoci mađarske kuhinje razlikuju 4 jela u kojima paprika ima važnu ulogu. To su: gulaš, perkelt, tokanj i paprikaš, a postoji i priličan broj varijacija ovih jela.

Najpoznatije mađarsko jelo je sigurno je gulaš. Poreklom je sa mađarske pusti (travnate stepe, a ime je dobio po tamošnjim čuvarima stoke), a preko Beča postao popularan u celom svetu. Gulaš je gusta, masna čorba sa mnogo luka i paprike, sa dodatkom sitno seckanih krompira i malo testa. Mađarski, pravi gulaš bogat je začinima i paprenastom supom, kao i najkvalitetnijim mesom od poznate mađarske vrste sivog goveda. Brojni restorani na Donesi.com vrše dostavu mađarskih jela na kućnu adresu, a među njima je svakako najpopularniji gulaš.

Perkelt je jelo sa mnogo luka i gustog sosa, a meso se lagano dinsta. Tokanj je još jedno popularno mađarsko jelo jelo slično prethodnom, s tim što se dodaju pavlaka, pečurke, grašak i drugo povrće. Paprikaš liči na perkelt, ali se pravi sa više pavlake.

Za paprikaš su pogodne razne vrste svetlog mesa (pileće, teleće, jagnjeće i riba), dok su tamno meso (goveđe, ovčije, divljač) i masno meso (svinjsko, guščije ili pačije) pogodni za perkelt ili tokanj. Gulaš se uglavnom sprema od goveđeg i pilećeg mesa, a može i od svinjskog i ovčijeg mesa.

Od ostalih tradicionalnih mađarskih jela, naročito su popularni i hortobađska palačinka, punjena mlevenom teletinom i prelivena bešamel sosom. Najčešće se služi kao predjelo. Nemojmo zaboraviti ni slambuc - jelo od testa i krompira sa dodatkom fine slanine, koje se tradicionalno sprema pod vedrim nebom, u kotlu. Đuveč potiče sa balkanskih prostora, ali je takođe veoma popularan i u mađarskoj kuhinji. Đuveč je tipično letnje jelo, napravljeno od luka, paradajza i paprike.

Mađari ne samo da vole ljuto, nego i slatko. Od deserata najviše se jedu torte, krofne, kremovi i palačinke, zatim štrudle (retes), palačinke (palascinta) sa sirom, pečurkama, orasima ili makom, knedle sa šljivama, kesten-pire sa slatkom pavlakom itd.

Popularna mađarska poslastica, šamloi galuška, je kolač koji je dostupan u svakom mađarskom restoranu. Doboš torta je takođe originalni mađarski specijalitet.

Najpoznatije mađarsko vino je tokajac (tokaji), slatko desertno vino. Palinka je odlična mađarska rakija koja se dobija od breskvi, šljiva i višanja. Gorki liker unicum pije se kao aperitiv ili digestiv, a dobija se od 40 mađarskih biljaka.

Sve ove mađarske specijalitete možete naručiti na Donesi.com i uživati u njima u vašem domu ili kancelariji. Brojni restorani mađarske kuhinje su na par klikova od vas. Naručite vaš omiljeni mađarski specijalitet na Donesi.com i brza i besplatna dostava stiže na vašu adresu. Prijatno.

 • Donesi.com Android app on Google Play
 • Donesi.com iOS and iPad app on Apple Store

Novi Sad Mađarski restorani dostava

 • Roža Forum

  4.6 / 161
  Vojvode Mišića 3
  Dostava počinje u 10:00
  Minimum: 100.00 
  Doplata spoljne dostave
  Specijaliteti mađarske kuhinje pripremljeni po tradicionalnoj recepturi. Ukusna hrana i obilne porcije!
 • Restoran Veliki

  4.2 / 98
  Nikole Pašića 24
  50 minuta. Dostava do 22:30
  Minimum: 170.00 
  Doplata spoljne dostave
  Kafe-restoran autentične vojvođanske kuhinje, mesto susreta vojvođanskih kulinarskih tradicija... slovačke kobasice, perkelt, krompir u čakširama, sos od višanja, šomloi galuške i još mnogo toga!
... pogledajte sve Mađarski restorani Novi Sad

Copyright © 2006-2017 Donesi.com - a PLOTUN service. All Rights Reserved.