Dostava libanske hrane

Naručite najbolju hranu libanske kuhinje iz vrhunskih restorana i dostava u vašem gradu! Zaboravite na traženje brojeva telefona restorana za kućnu dostavu! Povezali smo restorane na Internet i oni sada mogu primati i odgovarati na vaše narudžbine na ovome sajtu. Ovaj servis je besplatan za vas, a hrana košta isto kao kod naručivanja telefonom ili čak i manje!

Molimo Vas da izaberete svoj grad za detaljnu listu restorana koji dostavljaju hranu.

Libanske Warra Enib sarmice iz beogradskog Byblos restorana

Libanska hrana Kebbeh iz restorana Byblos

Libanska kuhinja se formirala pod uticajima raznih nacionalnih kuhinja sa Istoka i Zapada. U sebi sadrži mešavinu evropske kuhinje sa egzotičnim začinima i ukusima Istoka. Libanska kuhinja je lagana, niskokalorična i zdrava, odnosno, smatraju je jednom od najzdravijih kuhinja na svetu. U pripremanju libanskih jela, koristi se obilje voća, povrća, žitarica, sveže ribe i morskih plodova. Meso se ne koristi toliko često, a većinom je to piletina ili jagnjetina. Meze ima visok položaj u libanskoj kuhinji - to je više raličitih jela koja se tradicionalno služe pre glavnog obroka, u malim posudama.

Verovatno je ispravno priču o libanskoj hrani započeti pričom o libanskom hlebu (khebez). Ovaj nezaobilazni sastojak tradicionalnog libanskog obroka se smatra jednim od najzdravijih hlebova na svetu. Postoje različite varijacije - sa orijentalnim začinima i maslinovim uljem, sa paradajzom, peršunom i crnim lukom itd.

Humus je sigurno najpoznatiji predstavnik libanske kuhinje. To je namaz čiji su glavni sastojak leblebije i tahini sos (sos na bazi susama). Humus je nezaobilazan sastojak skoro svakog libanskog jela, posebno jela za kućnu dostavu. Njegov karakteristični ukus nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Falafel je još jedan predstavnik libanske kuhinje i slobodno možemo reći najpopularnija libanska hrana za kućnu dostavu. On je takođe omiljena hrana vegetarijanaca, naravno, u kombinaciji sa humusom. Većinom se služi u raznim kombinacijama sa libanskim pita hlebom, a skoro nikada se ne služi bez humusa.

Glavni sastojak falafela je leblebija, zajedno sa ostalim tradicionalnim libanskim travama i začinima. Restorani na Donesi.com ga najčešće pripremaju u obliku sendviča u pita hlebu, u koji sami možete odabrati ostale libanske začine, kao što su humus, tahini sos, labne itd.

Šavarma je veoma slična turskom doner kebabu i donekle grčkom girosu. Šavarma predstavlja marinirane trake pilećeg mesa, sa svežim povrćem i prilozima u pita hlebu. Postoje različite vrste šavarme, kao što su šavarma lahme i šavarma tavuk, a osnovna razlika je u vrsti mesa i načinu pripreme. Dostava šavarme je veoma popularna i naši korisnici veoma često naručuju ovaj ukusni libanski specijalitet.

Druga popularna jela libanske kuhinje su dimljeni patlidžan u sosu od susama (moutabbal), tabuli (tabbouleh) - salata koja sadrži bulgur ili sočivo, crni ili beli luk, paradajz, peršun, limun, maslinovo ulje i so, zatim kebeh (kebbeh) - kuglice od burgule punjene junećim mesom, orasima i pinjolima, tavuk (tawouk) - marinirani pileći ražnjići i mnoga druga ukusna jela libanske kuhinje.

Kada su deserti u pitanju, libanska kuhinja je sigurno poznata po fenomenalnim baklavama koje mogu da budu sa orasima, čokoladom, pistaćima i lešnikom i po mahalabiju - ukusnom kremu od slatke pavlake, koji može da sadrži ružinu vodicu, kokos, mastiku ili pistaće.

Libanska kuhinja je veoma bogata, ukusna i mirisna. Odaberite neko ukusno libansko jelo sa menija restorana na Donesi.com, naručite u par klikova i libanski specijaliteti stižu na vašu adresu. Prijatno.

 • Donesi.com Android app on Google Play
 • Donesi.com iOS and iPad app on Apple Store

Beograd Libanski restorani dostava

 • Hanan

  4.1 / 60
  Svetogorska 2
  65 minuta. Dostava do 22:30
  Minimum: 100.00 
  Doplata spoljne dostave
  Bogatstvo ukusa mediterana i orijenta uz najkvalitetnije sastojke sa pažljivo odabranim začinima po tradicionalnoj recepturi, pružaju užitak koji će Vas zauvek očarati. Uz ukusnu hranu isprobajte napitke iz zanimljive karte pića!
... pogledajte sve Libanski restorani Beograd

Podgorica Libanski restorani dostava

 • Baba Ganuš

  4.4 / 29
  Studentska BB
  45 minuta. Dostava do 22:00
  Minimum: 5.00 
  Besplatna dostava
  Promo kodovi
  Spoj bliskoistočne i mediteranske arome može biti samo dobitna kombinacija. Obogaćena bojama, ukusima i mirisima jedinstvenih specijaliteta koji donose nešto sasvim novo u Vaše domove
... pogledajte sve Libanski restorani Podgorica

Copyright © 2006-2017 Donesi.com - a PLOTUN service. All Rights Reserved.