Sushi i japanski restorani sa kućnom dostavom hrane

Naručite dostavu sušija i japanske hrane iz najboljih restorana u vašem gradu! Zaboravite na traženje brojeva telefona restorana za kućnu dostavu! Povezali smo restorane na Internet i oni sada mogu primati i odgovarati na vaše narudžbine na ovome sajtu. Ovaj servis je besplatan za vas, a hrana košta isto kao kod naručivanja telefonom ili čak i manje!

Molimo Vas da izaberete svoj grad za detaljnu listu restorana koji dostavljaju hranu.

Japanska hrana Nigiri Sake

Japanska hrana Maki Roll

Dolazi nam sa Dalekog istoka, iz “zemlje izlazećeg sunca”. Kaže se da japanska hrana koncentriše magičnu enegriju hrane u kompaktne porcije pune radosti i zadovoljstva. Zahvaljujući zdravom stilu života, Japanci žive duže od ostalih. Neki od najpoznatijih specijaliteta japanske kuhinje su suši, sašimi, nigiri, rolnice, uramaki i mnogi drugi.

Kada kažemo japanska kuhinja, obično odmah pomislimo na suši. Suši se sastoji se od dva dela, pirinča, uz dodatke pirinčanog sirćeta i ribe ili nekih od sjajnih plodova mora.

U Japanu se suši pojavio u 8. veku, a kao jedina tada moguća metoda konzervacije ribe, bila je fermentacija sirove ribe. Ona bi se očistila, filetirala, obilno zasolila i na nju bi se stavio kamen. Nakon nekoliko nedelja, umesto kamena, stavljano je nešto lakše, kako bi se sačuvali svi ukusi.

Moderan oblik sušija, koji se uglavnom poslužuje danas, je stvorio Hanaja Johej, u prvoj polovini 19. veka. On nije bio fermentisan i bio je spreman za jelo van samog restorana u kojem se pripremao.

Kao drugi najpoznatiji specijalitet japanske kuhinje, javlja se sašimi, koji se pravi od sirove sveže ribe, koja je najčešće iseckana na tanke komade. Samo ime sašimi, u bukvalnom prevodu sa japanskog znači “probušena riba”, a postoji mišljenje da je sam naziv nastao od japanskog običaja da se kroz tanko narezane komade ribe probodu rep i peraja, kako bi se na veoma simboličan način obeležio sam čin obroka. Uz sašimi se najčešće dodaju neki od svežih začina, kao što su azijska bela rotkvica, koja se servira u obliku dugih štapića. Naravno tu si i đumbir, soja sos ili vasabi.

Nigiri, odnosno u prevodu “ručno spreman suši”, se sastoji od ovalno nasutog pirinča za suši, koji karakteriše poseban način pripreme u kojem kuvar od pirinča formira kocku uz pomoć dlanova, uz koji dodaje neki od populanih sastojaka, kao što su vasabi, losos, tuna, ili plodovi mora. Nigiri se najčešće servira u paru, a uz dodatak tanko izrezane alge nori, koja ceo specijalitet drži na okupu, uživanje je zagarantovano uz svaki zalogaj.

Uramaki, odnosno izvrnute rolnice, predstavljaju jedan od oblika popularnih maki rolnica.One su cilindričnog oblika, koji se formira uz pomoć podmetača od bambusa – makisua i najčešće se umotava u nori algu.

Beograd može da se pohvali da ima odličan izbor restorana japanske hrane, od kojih naši zadovoljni korisnici naročito izdvajaju Popularni restorani.

Donesi.com vam prezentuje najbolje japanske restorane na par klikova od vas. Probajte neke od najukusnijih specijaliteta i oni stižu na vašu kućnu adresu u najkraćem roku. Prijatno!

 • Donesi.com Android app on Google Play
 • Donesi.com iOS and iPad app on Apple Store

Beograd Japanski restorani dostava

 • Moon Sushi Bar

  4.4 / 541
  Makedonska 31
  Dostava počinje u 11:00
  Minimum: 800.00 
  Besplatna dostava
  Promo kodovi
  Uživajte u vrhunskim jelima japanske i fusion kuhinje - suši, maki, kalifornija, spring, dragon i dugine rolnice, kao i salate, supe, terijaki, jakitori, vokovi, japanske nudle i tajlandski pirinač... Ukusna, neobična i zdrava hrana doneće duh Dalekog Istoka i na Vašu trpezu!
 • Prive Sushi & Cucina Italiana

  4.4 / 17
  Njegoševa 63
  Dostava počinje u 10:00
  Minimum: 1,800.00 
  Besplatna dostava
  Internacionalna ponuda jela sa akcentom na japansku kuhinju, lagani i zdravi obroci. Naručite i u privatnosti svog doma uživajte u bogatoj ponudi ovog restorana!
 • Love Sushi

  4.8 / 22
  Dostava
  Dostava počinje u 10:00
  Minimum: 1,000.00 
  Besplatna dostava
  Promo kodovi
  Svi koji vole vesele boje, raznolike ukuse i fino upakovane zalogaje, mogu ove simpatije ogledati i u savršeno spremljenom sušiju.
 • Pro - Eat Sushi

  4.7 / 34
  Bulevar Mihajla Pupina 10 a
  Dostava počinje u 11:30
  Minimum: 800.00 
  Besplatna dostava
  Promo kodovi
  Kutak japanske gastro kulture za sve istinske suši uživaoce i ljubitelje zdrave i pravilne ishrane.
 • Extra Sushi

  4.4 / 225
  Dostava
  Dostava počinje u 11:00
  Minimum: 1,000.00 
  Besplatna dostava
  Promo kodovi
  Ekstra japanska hrana - suši, sašimi, rolne, nudle, gohan pirinač, supe, obrok salate i deserti - ekstra brzo! Sada sa novim jelovnikom!
 • Jimmy Woo

  3.8 / 56
  Strahinjića Bana 47
  Dostava počinje u 09:00
  Minimum: 500.00 
  Doplata spoljne dostave
  Promo kodovi
  Ponuda koja će vas oduševiti japanskim suši specijalitetima, burgerima, pastama... Jedinstvena hrana, visok kvalitet i brza dostava.
 • Novo

  Marukoshi

  3.9 / 4
  Kapetan Mišina 37
  Zatvoreno
  Minimum: 200.00 
  Besplatna dostava
  Promo kodovi
  Ljubitelji japanske kuhinje, uživaće u zanimljivim specijalitetima kroz koje je protkan princip da je manje, uvek više. Ramen, donburi, gioze i još puno toga iz prave japanske kafane u Vaše domove!
 • Fine Sushi Bar

  4.4 / 188
  Hadži Đerina 28
  Dostava počinje u 12:00
  Minimum: 600.00 
  Besplatna dostava
  Promo kodovi
  Izaberite svoj suši stil! Suši, sašimi, nigiri, temaki... koje za Vas pažljivom selekcijom i posebnom pripremom namirnica sprema vrhunski suši majstor.
 • Play Sushi

  Bulevar Kralja Aleksandra 43
  Zatvoreno
  Minimum: 100.00 
  Doplata spoljne dostave
  Promo kodovi
  Jedinstvena ponuda u gradu - u svom domu uživajte u biserima japanske kuhinje - različite vrste sveže ribe i povrća u izvanrednim rolnama i suši kombinacijama, ekspresno stižu do Vas!
... pogledajte sve Japanski restorani Beograd

Budva Japanski restorani dostava

 • Shanghai Budva

  Cara Dušana 2
  Dostava počinje u 12:00
  Minimum: 15.00 
  Besplatna dostava
  Ukusna azijska jela sa piletinom, svinjetinom, morskim plodovima.. Originalni specijaliteti vrhunskih kuvara donijeće ukuse i mirise Dalekog istoka u Vaš dom!
... pogledajte sve Japanski restorani Budva

Copyright © 2006-2017 Donesi.com - a PLOTUN service. All Rights Reserved.