Izraelski restorani sa kućnom dostavom hrane

Naručite dostavu hrane iz najboljih izraelskih restorana u vašem gradu! Zaboravite na traženje brojeva telefona restorana za kućnu dostavu! Povezali smo restorane na Internet i oni sada mogu primati i odgovarati na vaše narudžbine na ovome sajtu. Ovaj servis je besplatan za vas, a hrana košta isto kao kod naručivanja telefonom ili čak i manje!

Molimo Vas da izaberete svoj grad za detaljnu listu restorana koji dostavljaju hranu.

Izraelski specijalitet falafel

Izraelski humus namaz

Izraelska kuhinja predstavlja mešavinu različitih internacionalnih kuhinja, koje su imigranti doneli sa sobom u Izrael, kao i varijacije raznih lokalnih jela. Posebno je specifičan način spremanja hrane, koji se zove košer i koja mora biti u skladu sa jevrejskim zakonom koji sadrži posebna pravila, kao što su propisi da se koristi meso od životinja koje je dobijeno na odgovarajući način, da se ne meša meso i mleko u obroku, ne koriste ne-košer posuđa i još dosta toga.

Falafel i humus su danas su postali sinonim za Izraelsku kuhinju. Jedno od glavnih jela, za koje se smatra da je upravo nastalo na tim prostorima jeste ptitim, koje majstori izraelske kuhinje nazivaju još i izraelski kuskus. Nastao je u početku stvaranja izraelske države, kada je u mnogome bila prisutna nestašica pirinča, te je naređeno da se proizvede zamenska hrana za proizvode na bazi pšenice, koja će nadomestiti nestašicu pirinča, te se krenulo u široku proizvodnju ptitima.

Falafel je jelo koje se smatra nacionalnim izraelskim specijalitetom. Pržene loptice falafela se najčešće prave od pasulja ili leblebija, kojima se dodaju peršun, korijander, beli luk, ostaci hleba ili peciva, so, biber i kim. Neretko mu se dodaju takođe žito i mirođija. Gotovi falafel se obično služi u pita hlebu sa tahinijem, sosom od susama, humusom, kao i raznolikim povrćem. Ono što je sve popularnije u zapadnim zemljama, je da mnogi restorani brze hrane, nude falafel kao vegetarijansku alternativu za ćevape i roštiljsko meso.

Humus, najpoznatije jelo izraelske kuhinje se sastoji od pečenih leblebija, mlevenog susama, tahinija, limunovog soka, maslinovog ulja i kombinacije tradicionalnih začina i predstavlja umak, koji se najčešće jede sa pita hlebom i sve je popularniji u restoranima koji nude izraelske specijalitete.

Salata je najčešće neizostani deo obroka i u izraelskoj kuhinji, a kao najpoznatija, javlja se tahini salata. Sastoji se od paradajza, krastavaca, belog luka, tahini sosa, limunovog soka, maslinovog ulja i kombinacije začina. Iako u mnogome podseća na neke od salata domaće kuhinje, svojom sjajnom kombinacijom će vas uveriti da zaslužuje da se nađe uz vaš izbor jela ove kuhinje.

Tajne majstora izraelske kuhinje su došle i u Beograd, a neki od najboljih restorana koje naši korisnici preporučuju su Popularni restorani. Odaberite neke od sjajnih specijaliteta izraelske kuhinje, koji stižu na vašu adresu uz dostavu iz samog restorana. Prijatno!

 • Donesi.com Android app on Google Play
 • Donesi.com iOS and iPad app on Apple Store

Beograd Izraelski restorani dostava

 • Humus Bar

  4.3 / 167
  Beogradska 66
  Dostava počinje u 11:00
  Minimum: 590.00 
  Doplata spoljne dostave
  Vodite računa o sebi, jedite zdravo! Dobar izbor mogu biti jela sa humusom, kao odličan izvor proteina i dijetetskih vlakana.
... pogledajte sve Izraelski restorani Beograd

Copyright © 2006-2017 Donesi.com - a PLOTUN service. All Rights Reserved.