Izraelski restorani sa kućnom dostavom hrane

Naručite dostavu hrane iz najboljih izraelskih restorana u vašem gradu! Zaboravite na traženje brojeva telefona restorana za kućnu dostavu! Povezali smo restorane na Internet i oni sada mogu primati i odgovarati na vaše narudžbine na ovome sajtu. Ovaj servis je besplatan za vas, a hrana košta isto kao kod naručivanja telefonom ili čak i manje!

Molimo Vas da izaberete svoj grad za detaljnu listu restorana koji dostavljaju hranu.

Naručite dostavu hrane iz najboljih izraelskih restorana u vašem gradu!

Mešavina više internacionalnih kuhinja, koje su doseljenici doneli sa sobom, prerasla je u tradicionalnu izraelsku kuhinju. Posebno je specifičan način spremanja hrane, koji se zove košer i koja mora biti u skladu sa jevrejskim zakonom koji sadrži posebna pravila, kao na primer što su propisi da se određena hrana dobija od sastojaka isključivo košer životinja,, da se ne meša meso i mleko u obroku, ne koriste ne-košer posuđa i još dosta toga.

Falafel i humus su danas su postali sinonim za Izraelsku kuhinju. Jedno od glavnih jela, za koje se smatra da je upravo nastalo na tim prostorima jeste ptitim, koje se među majstorima izraelske kuhinje naziva još i izraelski kuskus. Nastao je u početku stvaranja izraelske države, kada se javila potreba da se proizvodi zamenska hrana na bazi pšenice, koja će nadomestiti nestašicu pirinča, te se krenulo u široku proizvodnju ptitima.

Falafel je jelo koje se smatra nacionalnim izraelskim specijalitetom. Pržene loptice falafela se najčešće prave od pasulja ili leblebija, sa dodacima peršuna, korijandera, belog luka, ostataka hleba, soli, bibera i kima. Neretko mu se dodaju takođe žito i mirođija. Gotovi falafel se obično služi u pita hlebu sa tahinijem, sosom od susama, humusom, kao i raznolikim povrćem. U zapadnim zemljama, falafel se često nudi kao idealna vegetarijanska alternativa za roštilj.

Humus, najpoznatije jelo izraelske kuhinje se sastoji od pečenih leblebija, mlevenog susama, tahinija, limunovog soka, maslinovog ulja i kombinacije tradicionalnih začina i predstavlja umak, koji se najčešće jede sa pita hlebom i sve je popularniji u restoranima koji nude izraelske specijalitete.

Uz jelo svi najčešće volimo da pojedemo i odličnu salatu kako bi se osvežili i upotpunili bogatstvo ukusa. Tahini salata, predstavlja idealan izbor i jedna je od odličnih specijaliteta u izraelskoj kuhinji. Sastoji se od paradajza, krastavaca, belog luka, tahini sosa, limunovog soka, maslinovog ulja i kombinacije začina. Iako u mnogome podseća na neke od salata domaće kuhinje, svojom sjajnom kombinacijom će vas uveriti da zaslužuje da se nađe uz vaš izbor jela ove kuhinje.

Tajne majstora izraelske kuhinje su došle i u Beograd, a neki od najboljih restorana koje naši korisnici preporučuju su Popularni restorani. Odaberite neke od ukusnih specijaliteta izraelske kuhinje, koji stižu na vašu adresu uz dostavu iz samog restorana. Prijatno!

 • Donesi.com Android app on Google Play
 • Donesi.com iOS and iPad app on Apple Store

Beograd Izraelski restorani dostava

 • Humus Bar

  4.2 / 424
  Beogradska 66
  90 minuta. Dostava do 22:30
  Minimum: 590.00 
  Doplata dostave
  Vodite računa o sebi, jedite zdravo! Dobar izbor mogu biti jela sa humusom, kao odličan izvor proteina i dijetetskih vlakana.
... pogledajte sve Izraelski restorani Beograd

Copyright © 2006-2019 Donesi.com - a PLOTUN service. All Rights Reserved.