Francuski restorani sa kućnom dostavom hrane

Naručite dostavu hrane iz najboljih restorana francuske kuhinje u vašem gradu! Zaboravite na traženje brojeva telefona restorana za kućnu dostavu! Povezali smo restorane na Internet i oni sada mogu primati i odgovarati na vaše narudžbine na ovome sajtu. Ovaj servis je besplatan za vas, a hrana košta isto kao kod naručivanja telefonom ili čak i manje!

Molimo Vas da izaberete svoj grad za detaljnu listu restorana koji dostavljaju hranu.

Francuska kuhinja se može okarakterisati kao kompleksna, raznovrsna i prefinjena. Francuzi poseduju veoma istančan osećaj za sve što ima veze sa hranom i pićem. Francuska kuhinja je, pre svega, poznata po velikom broju delicija poput sireva, mesnih prerađevina, šampanjca, konjaka, vina i dr.

Prilikom pripremanja obroka retko koriste mast, a zapršku gotovo nikada. Najviše se za pripremu jela koristi ulje i maslac, a na kraju kuvanja se uvek skida višak masnoće, tako da su francuska jela veoma lagana. Druga karakteristika francuske kuhinje je velika raznolikost jela. Osnovni razlog za to je geografska šarenolikost Francuske.

Francuzi obrocima pridaju veliki značaj i svaki obrok za njih predstavlja potpuno uživanje u ukusu i vreme za druženje i relaksaciju. Francuska kuhinja je bogata zanimljivim i ukusnim jelima, a prilikom pripreme jela često kombinuju meso i povrće, salate i poslastice, a uz svaki obrok se pije vrhunsko francusko vino i čuveni francuski konjak. Francuska jela postala su veoma popularna širom sveta, pa i kod nas, a posebno često se naručuje hrana na kućnu ili poslovnu adresu iz restorana francuske kuhinje.

Francuzi pre svakog obroka jedu supu, a nadaleko je čuvena francuska supa od luka, supa iz Nice sa sosom od šafrana, supa od pasulja, krem supa od bundeve, te avinjonska supa od komorača. Neke od ukusnih francuskih supa možete naručiti na vašu adresu, pomoću servisa za naručivanje hrane preko Interneta - Donesi.com.

Ručak se obično sastoji od tri, neretko i četiri jela: predjela, glavnog jela, sira i deserta. Ta se jela izmenjuju, ali tako da se stvara harmonija okusa. Za vreme jela pije se, naravno, vino koje u Francuskoj ima status prehrambene namirnice. Obraća se pažnja da se uz jelo pije vino koje će se na najbolji način slagati sa jelom i upotpuniti njegov ukus.

Francuska je zemlja u kojoj se proizvodi više od 365 različitih vrsta sira, za svaki dan u godini po jedan. Svaka vrsta sira rezultat je specifične klime, vegetacije, faune te izvornog načina pripreme.

Sirevi se uglavnom jedu nakon glavnog jela, a poslužuju se u posebnom tanjiru na kojem treba da se nalazi makar pet različitih vrsta. Najpoznatiji francuski sirevi su: tradicionalni kozji sir Ševr (Chevre), autentični Bri (Brie), Rokfor (Roquefort) – koji nazivaju “kraljem sireva”, Kamember (Camembert) i Raslet (Raclette). Neki od ukusnih francuskih sireva su dostupni na Donesi.com - naručite ih preko Interneta i uživajte u vrhunskom ukusu, na vašem radnom mestu ili u kući.

Sigurno najpopularnije francusko pecivo je kroasan (croissant), što u prevodu znači polumesec, a originalno je poreklom iz Mađarske. Pravi se od lisnatog testa i ima veliki broj varijacija - slatkih i slanih.

Sledeća karakteristična francuska delicija je senf. Senf se smatra univerzalnim začinom, on pojačava ukus, a naročito je pogodan u dresingu za salate, meso ili ribu. Naročito je popularan senf iz grada Dižon (Dijon).

Ostala popularna jela francuske kuhinje su bešamel sos, koji se koristi u jelima sa piletinom, teletinom, pastom itd, zatim pariski tortilja sendvič, jelisejski medaljoni, ratatu, pileći file u gorgonzola sosu itd.

Svi ovi francuski specijaliteti su na meniju restorana na Donesi.com - naručite vaše omiljeno i uživajte u vrhunskom obroku. Francuska kuhinja nikada nije bila bliža. Na Donesi.com su svi restorani koji vrše dostavu francuske hrane na adresu. Odaberite vaše omiljeno jelo, naručite u par klikova i brza i besplatna dostava dolazi na vašu adresu. Prijatno.

 • Donesi.com Android app on Google Play
 • Donesi.com iOS and iPad app on Apple Store

Beograd Francuski restorani dostava

 • Casa Nova

  4.6 / 4
  Gospodar Jovanova 42 a
  Dostava počinje u 12:00
  Minimum: 100.00 
  Doplata spoljne dostave
  Promo kodovi Donesi Dostava
  Isprobajte salate, paste, biftek, piletinu, ćuretinu po receptima italijanske i francuske kuhinje. Naručite u samo par klikova i uživajte u neverovatnim ukusima!
... pogledajte sve Francuski restorani Beograd

Copyright © 2006-2018 Donesi.com - a PLOTUN service. All Rights Reserved.