Francuski restorani sa kućnom dostavom hrane

Naručite dostavu hrane iz najboljih restorana francuske kuhinje u vašem gradu! Zaboravite na traženje brojeva telefona restorana za kućnu dostavu! Povezali smo restorane na Internet i oni sada mogu primati i odgovarati na vaše narudžbine na ovome sajtu. Ovaj servis je besplatan za vas, a hrana košta isto kao kod naručivanja telefonom ili čak i manje!

Molimo Vas da izaberete svoj grad za detaljnu listu restorana koji dostavljaju hranu.

Naručite dostavu hrane iz najboljih restorana francuske kuhinje u vašem gradu!

Francuska kuhinja je veoma složena, raznolika i prefinjena. Francuzi imaju veoma istančan osećaj za sve što ima veze sa hranom i pićem. Ugled francuske kuhinje temelji se na velikom broju delicija poput sireva, mesnih prerađevina, šampanjca, konjaka, vina i dr.

Francuzi u pripremi jela retko koriste mast, a zapršku gotovo nikada. Najviše se za pripremu jela koristi ulje i maslac, a na kraju kuvanja se uvek skida višak masnoće, tako da su sva francuska jela prilično lagana. Još jedna specifičnost francuske kuhinje je raznovrsnost jela. Osnovni razlog za to je geografska šarenolikost Francuske.

Francuzi obrocima pridaju veliki značaj i svaki obrok za njih predstavlja potpuno uživanje u ukusu i vreme za druženje i relaksaciju. Francuska kuhinja obiluje zanimljivim i ukusnim jelima, a prilikom pripreme često kombinuju meso i povrće, salate i poslastice, a uz sve se pije vrhunsko francusko vino i poznati francuski konjak. Francuska jela postala su veoma popularna širom sveta, pa i kod nas, a naročito je popularna dostava francuskih jela na kućnu adresu.

Na početku ručka ili večere služi se supa, a nadaleko je poznata francuska supa od luka, supa iz Nice sa sosom od šafrana, supa od pasulja, krem supa od bundeve, te avinjonska supa od komorača. Neke od ukusnih francuskih supa možete naručiti na vašu adresu, pomoću servisa za naručivanje hrane preko Interneta - Donesi.com.

Ručak se uglavnom sastoji od tri, neretko i četiri jela: predjela, glavnog jela, sira i deserta. Sva ta jela se smenjuju i mešaju tako da se stvara potpuni sklad i harmonija okusa. U toku jela pije se, naravno, vino koje u Francuskoj ima status prehrambene namirnice. Uz svako jelo, zna se koja su odgovarajuća vina koja najbolje idu uz to konkretno jelo.

U Francuskoj trenutno postoji više od 365 različitih vrsta sira, za svaki dan u godini po jedan. Ona je rezultat specifične klime, vegetacije, faune te originalnog načina pripreme.

Sirevi se uglavnom jedu nakon glavnog jela, a poslužuju se u posebnom tanjiru na kojem treba da se nalazi makar pet različitih vrsta. Francuski sirevi su stekli ogromnu popularnost širom sveta, a najpoznatiji su: tradicionalni kozji sir Ševr (Chevre), autentični Bri (Brie), Rokfor (Roquefort) – koji nazivaju “kraljem sireva”, Kamember (Camembert) i Raslet (Raclette). Neki od ukusnih francuskih sireva su dostupni na Donesi.com - naručite ih preko Interneta i uživajte u vrhunskom ukusu, na vašem radnom mestu ili u kući.

Najpoznatije francusko pecivo je kroasan (croissant), što u prevodu znači polumesec, a originalno je poreklom iz Mađarske. Pravi se od lisnatog testa i može da bude sa različitih ukusa - prepečen sa sirom, punjen šunkom ili slaninicom ili slatki kroasan sa čokoladom.

Još jedna karakteristična francuska namirnica je senf. Senf se smatra univerzalnim začinom, on pojačava ukus, a veoma često se koristi u dresingu za salate, meso ili ribu. Naročito je popularan senf iz grada Dižon (Dijon).

Ostala popularna jela francuske kuhinje su bešamel sos, koji se koristi u jelima sa piletinom, teletinom, pastom itd, zatim pariski tortilja sendvič, jelisejski medaljoni, ratatu, pileći file u gorgonzola sosu itd.

Sva ova jela, kao i mnoge druge francuske specijalitete, možete naručiti na Donesi.com. Francuska kuhinja nikada nije bila bliža. Na Donesi.com su svi restorani koji vrše dostavu francuske hrane na kućnu adresu. Odaberite vaše omiljeno jelo, naručite u par klikova i brza i besplatna dostava dolazi na vašu adresu. Prijatno.

 • Donesi.com Android app on Google Play
 • Donesi.com iOS and iPad app on Apple Store

Beograd Francuski restorani dostava

 • Casa Nova

  4.0 / 18
  Gospodar Jovanova 42 a
  45 minuta. Dostava do 23:00
  Minimum: 100.00 
  Doplata dostave
  Promo kodovi Donesi Dostava
  Isprobajte salate, paste, biftek, piletinu, ćuretinu po receptima italijanske i francuske kuhinje. Naručite u samo par klikova i uživajte u neverovatnim ukusima!
... pogledajte sve Francuski restorani Beograd

Copyright © 2006-2019 Donesi.com - a PLOTUN service. All Rights Reserved.