Dostava hrane iz restorana arapske kuhinje

Naručite arapsku hranu za kućnu dostavu! Zaboravite na traženje brojeva telefona restorana za kućnu dostavu! Povezali smo restorane na Internet i oni sada mogu primati i odgovarati na vaše narudžbine na ovome sajtu. Ovaj servis je besplatan za vas, a hrana košta isto kao kod naručivanja telefonom ili čak i manje!

Molimo Vas da izaberete svoj grad za detaljnu listu restorana koji dostavljaju hranu.

U arapsku kuhinju spadaju kuhinje više zemalja, a upravo je arapska kuhinja spona koja povezuje celi arapski svet koji se prostire na teritoriji od Iraka do Maroka. Na arapsku kuhinju su dosta uticale indijska, turska, berberska i druge kuhinje, te otuda tolika raznolikost i neverovatno bogatstvo ukusa i mirisa u jelima arapske kuhinje, a neki je čak i smatraju najbogatijom kuhinjom na svetu.

Nadaleko je poznato arapsko gostoprimstvo, a prisustvo gosta predstavlja čast za svaku arapsku kuću. Tokom obroka sve mora da bude u svrsi zadovoljenja gosta, što postižu harmonijom ukusa, mirisa, pa čak i načina na koji se servira hrana, razgovora tokom obroka.

Tradicionalna arapska jela su ekonomična, hranljiva i prilično jednostavna za pripremu, iako ponekad njihova priprema može da zahteva dosta vremena. Bogatstvo arapske kuhinje se pre svega ogleda u neverovatnoj šarolikosti i kombinovanju različitih začina, od kojih se najčešće javljaju: menta, kurkuma i kim, zatim filfil, začin napravljen od jako ljute papričice, jestivi cvetovi geranijuma, ruže, narandže, kao i sok limuna i narandže.

Od mesa se najviše jedu ovčetina i riba. Čaj ili kafa su jako često nezaobilazni napici na arapskoj trpezi. Prefinjenost ukusa arapske kuhinje je moguće iskusiti putem Donesi.com - servisa za onlajn naručivanje hrane na kućnu adresu. Sigurno najpopularniji specijaliteti arapske kuhinje su kuskus, humus, kebab, kufte, tabule, nadeveno povrće i ostali.

Kuskus je verovatno i arapsko jelo koje se najviše raširilo po svetu i jedno od najpoznatijih jela zapadne arapske kuhinje (Tunis i Maroko). Jede se topao, nikada hladan, a uvek se služi poslednji, posle njega se služe još kolači i kafa. Serviranju i dekorisanju kuskusa se pridaje velika pažnja. Postoje razne vrste kuskusa, od kojih su najčešće kuskus sa povrćem, kuskus sa mesom, sa urmama ili ruzmarinom. Kod nas su najčešći sa mesom i povrćem, a možete ih naručiti na Donesi.com iz restorana koji vrše dostavu arapske hrane.

Kufte predstavljaju arapsko jelo čiji naziv prilično podseća na ćufte koje su turskog porekla. Za razliku od ćufti, arapske kufte se ne prave od mesa i predstavljaju drugačiji i svakako interesantniji izbor. Izvorno se prave od nauta i crvenog pasulja, a kao začini se koriste biber, kim, korijander, mlevena paprika. Služe se uz humus.

Tabuli (Tabbulah) je tradicionalna arapska salata, osvežavajućeg ukusa koja veoma lako može postati i obrok za sebe. U sastojke se ubrajaju burgul, peršun, nana, paradajz, limun, kupus i ostali začini po želji. Karakteristično je da se servira na listovima salate i jede rukama.

Jela arapske kuhinje koja naši korisnici najčešće naručuju na kućnu adresu su humus i kebab. Humus, u osnovi pečene leblebije, u kombinaciji sa mlevenim susamom, limunovim sokom, maslinovim uljem, susamom i kombinacijom tradicionalnih začina, sve više se naručuje na kućnu adresu, u restoranima koji nude arapske specijalitete.

Kebab je veoma ukusni arapski specijalitet koji se sastoji od komadića mesa, povrća ili ribe pečeni na ražnju ili roštilju. Uglavnom se pravi od jagnjećeg mesa, ali su takođe vrlo popularni i kebabi od govedine, piletine, a ponegde čak i svinjetine. Meso može da se seče na komadiće ili da bude mleveno. Služi se na tanjiru ili kao brza hrana u obliku sendviča. Kebab je jedno od jela koje se jako često naručuje za dostavu hrane na Donesi.com, a na meniju restorana su razne varijante ovog specijaliteta, naročito doner kebab sa različitim kombinacijama mesa i povrća.

Nezaboravni ukusi arapske kuhinje su na par klikova od vas. Svi najbolji restorani koji nude dostavu arapske kuhinje na vašu adresu su na Donesi.com. Odaberite neko ukusno jelo i uživajte u fantastičnom obroku. Prijatno.

 • Donesi.com Android app on Google Play
 • Donesi.com iOS and iPad app on Apple Store

Beograd Arapski restorani dostava

 • Knedlend

  4.7 / 59
  Jurija Gagarina 14 e, lokal 4, zgrada LJubičica
  Zatvoreno
  Minimum: 600.00 
  Besplatna dostava
  Promo kodovi
  Carstvo knedli i drugih đakonija! Naručite onlajn i uživajte u ukusnoj i kreativnoj hrani!
 • Hanan

  4.1 / 104
  Svetogorska 2
  Dostava počinje u 12:00
  Minimum: 100.00 
  Doplata spoljne dostave
  Bogatstvo ukusa mediterana i orijenta uz najkvalitetnije sastojke sa pažljivo odabranim začinima po tradicionalnoj recepturi, pružaju užitak koji će Vas zauvek očarati. Uz ukusnu hranu isprobajte napitke iz zanimljive karte pića!
... pogledajte sve Arapski restorani Beograd

Copyright © 2006-2018 Donesi.com - a PLOTUN service. All Rights Reserved.