Posna i vegetarijanska Budva

Dobrodošli u jedinstveni Internet servis za lako i brzo naručivanje hrane iz najboljih lokalnih restorana. Zaboravite na čekanje na telefonskoj vezi, zastarjele flajere i pogrešne narudžbine! Uživajte u ukusu najbolje hrane...

Posna i vegetarijanska dostava Budva

Restorani Posna i vegetarijanska Budva

 •   

  Kangaroo

  5.0 / 3
  Jadranski put bb
  Dostava počinje u 10:00
  Minimum: 9.00 EUR
  Besplatna dostava
  Promo kodovi
  Palačinke, Pašte, Roštilj, Crnogorska hrana, Ribe i plodovi mora, Posna i vegetarijanska
  Velika restoranska ponuda. Predjela, paste, gotova jela, jela sa roštilja, riblji specijaliteti i ukusni deserti. Sve na jednom mjestu i na par klikova od vas.

  Šta se nedavno dopalo drugim kupcima?

  Kangaroo

  31.01.2019.

  Velika restoranska ponuda. Predjela, paste, gotova jela, jela sa roštilja, riblji specijaliteti i ukusni deserti. Sve na jednom mjestu i na par klikova od vas.

  Preporuke: Posna i vegetarijanska Budva

  MilaM6
  bronzani
  Lignje (Kangaroo)
  prije 3 dana 13 sati

  5
  Kvalitet hrane
  5
  Izbor hrane
  5
  Cijene

  Odlicno spremljene!!!

  MilaM6
  bronzani
  Lignje (Kangaroo)
  17.05.2019.

  5
  Kvalitet hrane
  5
  Izbor hrane
  5
  Cijene
  5
  Usluga

  Predivne !!! Dostava brza i cijene jako povoljne

  MaksymS8
  bronzani
  Nice (Kangaroo)
  31.01.2019.

  5
  Kvalitet hrane
  5
  Izbor hrane
  5
  Cijene
  5
  Usluga

  Good food

  Svejedno da li vam se jede posna ili vegetarijanska hrana, Donesi.com će vam pomoći u izboru i ponuditi vam veliki broj restorana koji vrše kućnu dostavu hrane. %%cCITY%% vam nudi sjajan izbor posne i vegetarijanske hrane, a Kangaroo će vas obradovati i donijeti vam hranu na kućnu adresu.

  Vegetarijanska ishrana podrazumijeva uzdržavanje od većine proizvoda životinjskog porijekla kao što su meso, riba i mlijeko, a u nekim ekstremnim slučajevima i proizvoda koji u sebi sadrže sastojke životinjskog porijekla (npr. med, jaja, itd.). Vegetarijanstvo je jedan od najbrže rastućih trendova u ishrani u svijetu, a tako i kod nas. Dobar dio, a naročito mladi ljudi, odlučuju za ishranu bez namirnica životinjskog porijekla. Dok se manji dio odlučuje za vegetarijanstvo iz zdravstvenih razloga, većina kao razlog apostrofira etički aspekt.

  Vegetarijanstvo ima više varijanti ishrane, u zavisnosti od toga šta se može, a šta ne može konzumirati. Čak i unutar tih obrazaca postoje značajne varijacije u kojoj količini su pojedini životinjski proizvodi dozvoljeni. U skladu sa tim imamo one najliberalnije vegetarijance koji uključuju mlijeko, jaja pa i živinsko meso, i one najtvrđe koji ne konzumiraju apsolutno ništa što je životinjskog porijekla (vegani).

  Postoji i lakto-ovo vegetarijanska prehrana koja se u osnovi bazira na voću i povrću, mahunarkama, sjemenkama, orašastim plodovima, mliječnim proizvodima i jajima kao i frutarijanstvo u kojem ishranu čini svježe i suvo voće, orašasto voće i sjemenke te neke vrste povrća.

  S druge strane postoje semivegetarijanci koji povremeno jedu ribu ili živinsko meso, ali ne više od jednom sedmično i uglavnom u društvenim prilikama. Vegetarijanska ishrana u širem smislu uključuje i tradicionalnu mediteransku ishranu. Postoji dosta vegetarijanske hrane i u drugim nacionalnim kuhinjama. Meksička kuhinja ima mnogo jela koja su vegetarijanska: burito od pasulja i povrća, sosovi, riža ili veggie burito, dok italijanska kuhinja ima veliki izbor vegetarijanskih pašti, vegetarijanskih pica ili vegetarijanskih rižota u svojoj ponudi.

  Što se tiče posne hrane, ona se u dobroj mjeri poklapa sa vegetarijanskim jelima, naravno, u zavisnosti od toga o kojoj struji vegetarijanizma pričamo. Posna hrana je veoma popularna kod nas, velikim dijelom zbog vjerskog običaja posta, a dijelom i zbog njenih blagotvornih efekata na zdravlje.

  Najčešće se jede riba i bareno povrće; krompir, grašak ili blitva, ali isto tako postoje i posne sarmice, posne čorbe, posni kolači itd. Meljan pasulj i ren je jedan od specijaliteta posne hrane, kao i razne vrste pita i peciva (pita sa jabukama, pita sa krompirom, pita sa pečurkama, pogača itd). Posne pašte sa morskim plodovima ili posna rižota su ukusan i zdrav obrok ukoliko vam se jede posna hrana.

  Izbor posne i vegetarijanske hrane na Donesi.com je veoma veliki.Nudimo vam posnu ili vegetarijansku hranu iz najboljih restorana u gradu. Nakon par klikova na Donesi.com, proslijeđujemo vašu narudžbinu restoranu i svježa hrana će biti na vašoj adresi u rekordnom roku. Prijatno!