Јапанска храна Будва

Добродошли у јединствени Интернет сервис за лако и брзо наручивање хране из најбољих локалних ресторана. Заборавите на чекање на телефонској вези, застарјеле флајере и погрешне наруџбине! Уживајте у укусу најбоље хране...

Јапанска храна достава Будва

Ресторани Јапанска храна Будва

 •   

  Shanghai Будва

  Цара Душана 2
  Достава почиње у 12:00
  Минимум: 15.00 EUR
  Бесплатна достава
  Пилетина, Рибе и плодови мора, Посластице, Фит храна, Азијска храна, Кинеска храна, Јапанска храна
  Укусна азијска јела са пилетином, свињетином, морским плодовима.. Оригинални специјалитети врхунских кувара донијеће укусе и мирисе Далеког истока у Ваш дом!

  Шта се недавно допало другим купцима?

  Долази нам са Далеког истока, из “земље излазећег сунца”. Каже се да јапанска храна концентрише магичну енегрију хране у компактне порције пуне радости и задовољства. Захваљујући здравом стилу живота, Јапанци живе дуже од осталих. Најпознатији јапански специјалитети су суши, сашими, нигири, ролнице, урамаки и многи други.

  Прва асоцијација на јапанску кухињу је већини нас суши. Суши се састоји се од два дијела, риже, уз додатке рижиног сирћета и рибе или неких од укусних плодова мора.

  Основа припреме сушија је древна метода конзервације рибе, који је раније трајао и неколико мјесеци, а током времена, откривено је да се "замотавањем" рибе у претходно наквашену рижу, процес ферментације скраћује са неколико мјесеци на неколико дана. Рижа би се бацала, а риба се јела, међутим, због суша и несташица хране, људи су почели јести и рижу. Тако је настао суши каквог данас познајемо.

  Модеран облик сушија, који се углавном послужује данас, је створио Ханаја Јохеј, у првој половини 19. вијека. Он није био ферментисан и био је спреман за јело ван самог ресторана у којем се припремао.

  Као други најпознатији специјалитет јапанске кухиње, јавља се сашими, који се прави од сирове свјеже рибе, која је најчешће исјецкана на танке комаде. Само име сашими, у буквалном преводу са јапанског значи “пробушена риба”, а назив је настао од традиционалног јапанског обичаја да се кроз танко нарезане комаде рибе прободу реп и пераја, како би се на веома симболичан начин обележио сам чин оброка. Најчешћи додаци уз сашими су азијска бијела ротквица, која се често сервира у облику дугих штапића. Наравно ту су и ђумбир, соја сос или васаби.

  Нигири, односно у преводу “ручно спреман суши”, се састоји од овално насуте риже за суши, коју карактерише посебан начин припреме у којем кувар од риже формира коцку уз помоћ дланова, уз који додаје неки од популаних састојака, као што су васаби, лосос, туна, или плодови мора. Нигири се најчешће сервира у пару, а уз додатак танко изрезане алге нори, која цијели специјалитет држи на окупу, уживање је загарантовано уз сваки залогај.

  Урамаки, односно изврнуте ролнице, представљају један од облика популарних маки ролница. Оне су цилиндричног облика, који се формира уз помоћ подметача од бамбуса – макисуа и најчешће се умотава у нори алгу.

  Будва може да се похвали да има одличан избор ресторана јапанске хране, од којих наши задовољни корисници нарочито издвајају Shanghai Будва.

  Donesi.com вам презентује најбоље јапанске ресторане који су сада удаљени неколико кликова од вашег дома. Одаберите вама омиљене специјалитете и они стижу на вашу кућну адресу у најкраћем року. Пријатно!