Naručite dostavu onlajn
u 3 jednostavna koraka

How it works first step

Unesite vašu adresu

Možete sačuvati koliko god adresa želite.

How it works second step

Izaberite objekat

Odaberi jedan od 2.850 objekata na Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora.

How it works third step

Napravite vašu narudžbinu

Lako i brzo, bez dodatnih troškova.

Naručite Onlajn za 1'

2.850 objekata, 50 gradova, 50 kuhinja

Austrijska hrana | donesi

Austrijska kuhinja deli mnogo zajedničkih karakteristika sa nemačkom kuhinjom, ali u isto vreme u sebi sadrži jela iz brojnih drugih evropskih kuhinja - švajcarske, francuske, turske, španske, italijanske, balkanske, mađarske i ostalih nacionalnih kuhinja. Ta situacija je, pre svega, nastala za vreme Austro-Ugarske Monarhije. Za vreme ove velike i moćne države granice su se često pomerale i vremenom su se usvajale navike i običaji zemalja u okruženju, što se odrazilo i na nacionalnu austrijsku kuhinju.

Tradicionalni austrijski obrok se sastoji od više jela, u zavisnosti od prilike. Obrok najčešće počinje predjelom (Vorspeise), nakon toga jede se supa ili čorba (Suppe), glavno jelo (Hauptspeise), uz koje se služi više priloga (Beilagen), a sve se završava desertom - kolačem (Kuchen) ili tortom (Torte). Uz ručak, austrijanci će rado popiti pivo, vino ili neki liker.

Austrija ima dosta tipičnih specijaliteta, ali i oni se razlikuju od pokrajine do pokrajine. Najpoznatija je bečka kuhinja, koja je proširila svoj uticaj po celom svetu, kao što su usvajali običaje i navike u pripremanju hrane drugih nacionalnih kuhinja u okruženju.

Jedan od najpoznatijih predstavnika austrijske kuhinje sigurno je bečka šnicla (Wiener Schnitzel), zatim krem supa od celera, krompir na bečki način, fiaker gulaš - sličan mađarskom gulašu, štrudla od jabuka i naravno, saher torta (Sacher Torte). To su karakteristična jela austrijske kuhinje koja, između ostalih, možete naručiti na Donesi iz restorana koji vrše kućnu dostavu hrane.

Dostava austrijske hrane je postala veoma popularna i kod nas. Korisnici na Donesi naročito vole autrijske kobasice (Wurst), a prilično su popularne kobasice sa sirom (Kasekreiner), dimljene kobasice (Waldvielter) ili bele kobasice (Bratwurst). Sve ove ukusne austrijske kobasice možete pronaći na meniju restorana na Donesi.

Dostava austrijske hrane nikada nije bila brža i lakša. Odaberite vaš omiljeni austrijski specijalitet, naručite na Donesi u par klikova i prepustite se maksimalnom užitku. Sigurni smo da ćete uživati. Prijatno!


Austrijska hrana dostava in Serbia