Naručite dostavu onlajn
u 3 jednostavna koraka

How it works first step

Unesite vašu adresu

Možete sačuvati koliko god adresa želite.

How it works second step

Izaberite objekat

Odaberi jedan od 2.850 objekata na Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora.

How it works third step

Napravite vašu narudžbinu

Lako i brzo, bez dodatnih troškova.

Naručite Onlajn za 1'

2.850 objekata, 50 gradova, 50 kuhinja

Arapska hrana | donesi

U arapsku kuhinju spadaju kuhinje više zemalja, a upravo je arapska kuhinja ono što povezuje celi arapski svet koji se prostire na teritoriji od Iraka do Maroka. Veliki uticaj na arapsku kuhinju su imale indijska, turska, berberska i druge kuhinje, a to je i razlog što arapska kuhinja obiluje šarolikošću začina, ukusa i neverovatnih kombinacija sastojaka, a neki je čak i smatraju najbogatijom kuhinjom na svetu.

Tradicionalno arapsko gostoprimstvo je veoma poznato u celom svetu, a prisustvo gosta predstavlja čast za svaku arapsku kuću. Za vreme obroka sve mora da doprinosi zadovoljstvu gosta, što postižu harmonijom ukusa, mirisa, pa čak i načina na koji se servira hrana, kao i razgovora tokom obroka.

Tradicionalna arapska jela su ekonomična, hranljiva i veoma jednostavna za pripremu, iako ponekad njihova priprema može da iziskuje dosta vremena. Bogatstvo arapske kuhinje se pre svega ogleda u fenomenalnoj šarolikosti i kombinovanju različitih začina, od kojih se najčešće javljaju: menta, kurkuma i kim, zatim filfil, začin napravljen od izuzetno ljute papričice, jestivi cvetovi geranijuma, ruže, narandže, kao i sok limuna i narandže.

Od mesa su najzastupljeniji ovčetina i riba. Čaj ili kafa su jako često nezaobilazni napici na arapskoj trpezi. Prefinjenost ukusa arapske kuhinje je sada moguće iskusiti putem Donesi - servisa za onlajn naručivanje hrane na kućnu adresu. Najpoznatiji specijaliteti arapske kuhinje su kuskus, humus, kebab, kufte, tabule, nadeveno povrće i ostali.

Kuskus je verovatno i arapsko jelo koje se najviše raširilo po svetu i jedno od najpoznatijih jela zapadne arapske kuhinje (Tunis i Maroko). Jede se topao, nikada hladan, a uvek se služi poslednji, posle njega se služe još kolači i kafa. Sama dekoracija kuskusa je podjednako važna kao i njegov ukus, linije i oblici moraju biti prošarani biberom i okruženi listićima maslaca. Postoje razne varijante kuskusa, od kojih su najčešće kuskus sa povrćem, kuskus sa mesom, sa urmama ili ruzmarinom. Kod nas se najviše jedu sa mesom i povrćem, a svakako ih je moguće naručiti i za dostavu na kućnu adresu iz restorana arapske kuhinje.

Kufte predstavljaju arapsko jelo čiji naziv veoma podseća na ćufte koje su turskog porekla. Za razliku od ćufti, arapske kufte se ne prave od mesa i predstavljaju drugačiji i svakako interesantniji izbor. Izvorno se prave od nauta i crvenog pasulja, a kao začini se koriste biber, kim, korijander, mlevena paprika. Služe se uz humus.

Tabuli (Tabbulah) je tradicionalna arapska salata, osvežavajućeg ukusa koja veoma lako može postati i obrok za sebe. U sastojke se ubrajaju burgul, peršun, nana, paradajz, limun, kupus i ostali začini po želji. Zanimljivo je da se servira na listovima salate i jede rukama.

Specijaliteti arapske kuhinje koja naši korisnici najčešće naručuju na kućnu adresu su humus i kebab. Humus, najpoznatije jelo arapske kuhinje se sastoji od pečenih leblebija, mlevenog susama, tahinija, limunovog soka,maslinovog ulja i kombinacije tradicionalnih začina i predstavlja umak, sve je popularniji za dostavu na kućnu adresu, u restoranima koji nude arapske specijalitete.

Kebab je veoma ukusni arapski specijalitet koji čine parčići mesa, povrća ili ribe pečeni na ražnju ili roštilju. Najčešće se pravi od jagnjećeg mesa, ali su takođe veoma popularni i kebabi od govedine, piletine, a ponegde čak i svinjetine. Meso može biti sečeno na parčiće ili mleveno. Servira se na tanjiru ili kao brza hrana u obliku sendviča. Kebab je jedno od jela koje se jako često naručuje za dostavu hrane na Donesi, a na meniju restorana su razne verzije ovog specijaliteta, naročito doner kebab sa različitim kombinacijama mesa i povrća.

Očaravajući ukusi arapske kuhinje su na par klikova od vas. Svi najbolji restorani koji nude dostavu arapske kuhinje na vašu adresu su na Donesi. Odaberite neko ukusno jelo i uživajte u fantastičnom obroku. Prijatno.


Arapska hrana dostava in Serbia