Suši ili burito?

Veći od sušija, inovativniji od burita, u jednom zalogaju spaja ukuse Azije i vizuelni užitak oblika hrane latinske Amerike. Da li je to suši? Da li je to burito? Ne, to je sušiburito!

(more…)

More

Pesme od kojih ogladnimo

Music copy

Prema određenim navodima, studija naučnika sa Univerziteta u Oksfordu potvrđuje da muzika utiče na ukus hrane i izvlači ono najbolje iz određenih namirnica. Riba i krompir tako imaju bolji ukus uz Bitlse, dok su kafa i čokolada ukusniji uz Pavarotija.

U svakom slučaju, poput muzike, i spremanje hrane je umetnost stvaranja. Osim melodije, ritma i harmonije, muzika, pre svega nastaje iz neizmerne ljubavi prema ovakvom vidu izražavanja. Isto tako i kuvari iz restorana, osim toga što poznaju pravu meru upotrebe začina, svako od vaših omiljenih jela pripremaju sa puno ljubavi

Ali, kako to izgleda kada se ljubav prema hrani pretoči u muziku? U narednih nekoliko redova, a povodom Svetskog dana muzike, koji se svake godine obeležava prvog dana leta (21.juna), podsećamo se nekih od najukusnijih i najinteresantnijih pesama u kojima se pominje hrana.

(more…)

More

Pice iz različitih delova sveta II deo

Od Asocijacije za očuvanje autentičnosti napolitanske pice, preko neobične korejske Buglogi pice, pa do indijske pice sa kiselim đumbirom, mlevenom ovčetinom i indijskim sirom poznatim kao “paneer”, koje smo vam predstavli u prvom delu ove priče, spremite se za neke od još bizarnijih pica koje se služe  širom sveta.

(more…)

More

Pice iz različitih delova sveta I deo

Jedna od najboljih stvari, kada su u pitanju putovanja, je to što nam se pruža prilika da isprobamo različite kulinarske specijalitete, a čini se da skoro svaka zemlja ima svoju verziju pice. Od tradicioalne margarite iz Napulja, pa sve do slatke i začinjene pice sa bananom i karijem koja se služi u Švedskoj, predstavljamo vam neke od najinteresantnijih pica koje možete naći širom sveta.

(more…)

More

Liga gurmanskih šampiona

Liga gurmanskih sampiona 1Subotu za nama obeležio je finalni meč Lige šampiona u kome je španska Barselona ponela titulu prvaka Evrope. I dok ste vi iz minuta u minut pratili ovo sportsko dešavanje, mi smo nastojali da vam na vreme dostavimo sve one ukusne obroke koje ste naručivali tokom trajanja utakmice i prilikom pripremanja da ista počne.

(more…)

More

Ukusni kostimi za maskenbal

Organizacija dečijih rođendana uvek je veliki izazov. Nekoliko dana pre toga sve staje i sva pažnja usmerena je na to da klincima priredimo zabavu. Ukoliko vam je ponestalo ideja kako da obradujete svoje najmlađe za njihov dan, pripremili smo vam nekoliko predloga.

Maskenbal je zabava sa kojom ne možete da pogrešite. A gde je zabava, tu je i hrana. U skladu sa tim, tema prvog maskenbala neka bude upravo klopa. U nastavku pogledajte kako biste mogli da obučete svoje mališane ukoliko organizujete temaski maskenbal, kao i ako vas neko pozove na sličan događaj.

(more…)

More

Najskuplje pice na svetu

Ukoliko ste mislili da se od zlata mogu napraviti samo dobri komadi narukvica, minđušica i lančića, prevarili ste se. Zlatom, i to dvadesetčetvorokaratnim posuta je jedna od najskupljih pica na svetu.

Pizza

(more…)

More

Dilema: Koliko pizza da naručim?

 

Stigli su vam iznenadni gosti, a vaš frižider je prazan. Ne paničite. U takvim trenucima pizza je izbor sa kojim ne možete da pogrešite, a uz online naručivanje hrane taj problem može biti rešen  za nekoliko minuta. Međutim, tu nastaje druga dilema. Koliko pizza naručiti?

(more…)

More