Najbolji tviter statusi o pici nasmejaće vas do suza

Kada je hrana u pitanju, pica je svakako jedno od jela o kome se najviše priča. U nastavku pogledajte neke od najinteresantnijh tviter statusa o ovom jelu i nađite odgovore na pitanja kao što su, kako tretirati parče pice koje ste iz restorana poneli kući, ali i kako pica može biti deo fitnes saveta?

(more…)

More

Zanimljivi Ginisovi rekordi u oblasti hrane

Sigurno ste iskusili one trenutke kada ste, zabave radi, sa prijateljima ili braćom i sestrama organizovali igre i pokušavali da jedni druge nadmašite u tome ko će pojesti više ili brže, pa čak i da li se usuđujete da nešto pojedete, kao što je, recimo, izuzetno ljuta hrana. Ali, kako to izgleda kada u trci učestvuju svi ljudi sveta, a takmiče se u ukusnim kategorijima u vezi sa hranom?

(more…)

More

Šta smo jeli u srednjem veku?

Postoji li zaista „srpska trpeza“ ili smo sve nekako nasledili i prisvojili? Da li smo jeli viljuškom, kada drugi nisu? Uživalo se u mesu i povrću ili baš i ne toliko? Sve su ovo pitanja na koja su odgovore dali gastronomi, gastroheritolozi, stručnjaci, proučavajući navike u ishrani naših predaka.

(more…)

More

Umetnost uživanja u sendvičima

Divno iskustvo koje nastaje onog trenutka kada zagrizemo prvi zalogaj omiljenog sendviča svakako zaslužuje da ovom jelu posvetimo jedan dan u godini.

Sendviči u kifli ili tost hlebu sa suvim vratom, kulenom ili šunkom, neke su od kombinacija koje se često pripremaju kod nas, dok je spisak dodataka koje koristimo za ovo jednostavno, ali izuzetno ukusno jelo dugačak i sastoji se od kupusa, majoneza, ruske salate, pečuraka u pavlaci, kečapa, krastavca, paradajza i drugih salata i namaza.

(more…)

More

Međunarodni dan povrćoždera #veganfood

Veganska hrana ili konzumiranje mesa? Da li je način ishrane zasnovan na konzumaciji isključivo prizvoda biljnog porekla ispravan?

Oko ove teme često se vode žestoke borbe pune emocionalnog naboja, a argumenti kojima se potkrepljuju mišljenja tiču se: zdravlja, hranljivih vrednosti, životne sredine, brige o životinjama, etike i drugo.

(more…)

More

Saznajte koliko odabir pića može promeniti ukus vaše hrane

Prema rečima Marka Tvena “Ukusi se ne rađaju, već stvaraju”. Slično je i sa vinom, i drugim pićima koji od obroka čine simfoniju ukusa.

Ali, da li ste nekada razmišljali o tome zašto se kombinacija određenih pića i hrane preporučuje? Zašto se salate ili riba odlično slažu sa belim vinom Ili zašto je idealno piće uz teletinu crno vino?

Vino

(more…)

More