Помоћ - Питања и одговори

Donesi.com је on-line сервис за наручивање хране путем Интернета и потпуно је бесплатан. Омогућује Вам да брзо и лако пронађете ресторане који испоручују или нуде преузимање хране коју желите у области у којој ви то желите (стан, посао...). За тили час, у неколико једноставних корака, можете да наручите жељену храну и тиме уштедите пуно времена, нервирања, а често и новца.

Donesi.com је за кориснике потпуно бесплатан.

Храну наручујете по цијенама по којима се продаје и у самим ресторанима, а потрудићемо се да обезбједимо чак и посебне попусте за наше кориснике.

Власници ресторана такођер не плаћају ништа приликом укључивања у сервис Donesi.com, већ само одређену провизију од продаје преко нашег сервиса. Заузврат добијају опрему (хардвер, софтвер), сопствени сајт (уколико желе), сталну техничку подршку и стално присуство на најузбудљивијем свијетском тржишту - Интернету.

Битно је истаћи -  ми зарађујемо само ако ви зарађујете.

За детаље у вези укључивања ресторана, погледајте одjeљак Власници ресторана.

Процес регистрације максимално је поједностављен, али се, ради веће сигурности, ипак састоји из три корака:

1) Подаци за пријављивање – неопходно је унијети:

 • важећу адресу електронске поште (e-mail),
 • важећи број мобилног телефона,
 • жељену лозинку и
 • прекуцати дати сигурносни код.

Након прослијеђивања обрасца, у року од једног минута добићете SMS поруку са кодом за активацију Вашег налога.

2)  Лични подаци – Унесите податке неопходне за поновни приступ систему (надимак), као и за испоруку наруџби (име и презиме, број фиксног телефона, пуна адреса)

3)  Активација - Унесите добијени код на страни за активацију налога и аутоматски ћете бити улоговани.

Уколико Вам активациони код не стигне у року од неколико минута, можете покушати поново.

Једноставно и брзо:)

Када први пут посјетите Донеси.ком, изаберите област града у којој се налазите, тј. гдје желите да Вам храна буде испоручена. Та област ће бити запамћена као Ваша стална област, али је увијек можете промјенити кликом на линк у врху странице.

Изаберите жељену кухињу и добићете списак ресторана који су отворени и испоручују у области у којој Ви желите.

Изаберите жељени ресторан и храну. За свако јело у понуди могуће су и додатне опције, уколико их ресторан нуди, и оне су излистане одмах испод самог јела. Уколико поред опције стоји цијена, значи да се та опција додатно наплаћује, а уколико је нема, значи да је бесплатна.

Изабрана храна се аутоматски ставља у Вашу куповну корпу и може се наручити кликом на дугме „Достава“.  Уколико сте регистровани корисник, одмах ћете бити прослеђени на страну са Вашим подацима за испоруку, које требате да потврдите и наруџба се аутоматски просљеђује ресторану.

Уколико унапријед знате шта желите да наручите, можете у пољу за претраживање да укуцате назив или дио назива жељеног јела, и добићете списак свих ресторана који то јело имају у понуди и испоручују га у Вашој области.

Једноставно, кликом, ставите жељени производ у корпу и одаберите услугу коју желите.

Након прослијеђивања наруџбе ресторану, добићете електронску пошту са подацима о наруџби и телефонским бројем ресторана за све даље евентуалне измјене наруџбе.

Уколико Ваша наруџба није прихваћена, путем електронске поште добићете информацију о разлогу одбијања.

Након прослијеђивања наруџбе, можете да кликнути на линк за праћење статуса Ваше наруџбе.

Први статус је „Чекање на одговор“, и траје од тренутка када се Ваша наруџба прослиједи ресторану, све док ресторан не одговори. Одговори могу бити „Прихваћено“ или „Није прихваћено“. 

Максимално вријеме чекања на одговор је пет минута.    

Мијењање наруџбе која се налази у корпи је врло једноставно. Поред сваког јела које сте ставили у корпу стоји мали алат за избацивање из корпе.

Уколико желите да промијените или откажете наруџбу коју сте већ прослиједили, мораћете да контактирате директно ресторан. Податке о ресторану ћемо Вам послати у E-mail-u којим се потврђује пријем Ваше наруџбе.

У електронској пошти коју ћете добити биће наведен разлог одбијања наруџбе.

Уколико дође до одбијања наруџбе из било којег разлога (осим пробема у GPRS комуникацији, који се повремено јаве и не зависе од нас), увијек се можете вратити на почетак процеса наручивања и наручити храну из другог ресторана.

Просјечно вријеме испоруке хране је око 45 минута.

Када своју наруџбу прослиједите преко сервиса Donesi.com, она се ОДМАХ, у року од пар секунди, упућује ресторану електронски. Ресторан потврђује да ли прихвата наруџбу и у ком року је може испоручити, a тај податак ви добијате E-mail-om одмах.

Међутим, може се десити да се из разних разлога (лоше вријеме, гужва у саобраћају и слично) вријеме испоруке продужи. С обзиром на то да је сама испорука нешто на што Donesi.com не може да утиче, ми Вам E-mail потврди наруџбе шаљемо и број телефона ресторана гдjе се можете распитати о Вашoj наруџби и сазнати разлоге евентуалног кашњења.

НЕ. Donesi.com је систем за наручивање хране, коју Вам испоручују и наплаћују ресторани, у готовини. Значи, да бисте наручили храну преко нашег система, није потребно да остављате било какве податке везане за кредитну картицу.

Када се на домаћем тржишту буду стекли услови за наплату путем интернета, ми ћемо својим корисницимa понудити и такав вид плаћања, путем картица. До тада, само готовина:)

 

Наруџбу плаћате готовином, приликом испоруке.

Тренутно Вам не можемо понудити плаћање путем интернета кредитном картицом, али ћемо то учинити чим се створе одговарајући услови на домаћем тржишту.

 

Утисци на сајту Donesi.com намjењени су конструктивној размjени мишљења у вези хране и услуге конкретних ресторана. Утиске могу писати ИСКЉУЧИВО корисници који су путем система Donesi.com наручили храну из одређеног ресторана.

Сваки ресторан можете оцјенити по слиједећим критеријима:

 • Квалитет хране
 • Избор хране
 • Цијене
 • Брзина услуге.
На основу ових критерија, формира се општа оцјена ресторана, која је исказана бројем звијездица поред назива ресторана.

С обзиром да се већим бројем утисака ствара објективнија оцјена ресторана, самим тим се и корисницима олакшава избор. Зато би било добро да сваку своју наруџбу пропратите утиском, било позитивним било негативним.

Ваше активности на Donesi.com цијенимо и врједнујемо, те за сваку од сљедећих активности корисници добијају одрећени број поена:

 • Наруџбина (5)
 • Позивање пријатеља (2)
 • Утисак без слике (5)
 • Утисак са сликом (8)
 • Брисање утиска (-5)
 • Када се гласа за ваш утисак (2)
 • Када се гласа против вашег утиска (-2)

На основу сакупљених поена, корисници могу добити медаљу и прећи на сљедећи “ниво чланства”, по сљедећој расподјели:

 1. Основни (0-99)
 2. Бронзани (100-499)
 3. Сребрни (500-1499)
 4. Златни (1500-4499)
 5. Платинасти (4500-9999)
 6. Дијамантски (10000-29999)
 7. Звијезда (30000+)

Јавно означавање нивоа чланства је посебно корисно у утисцима о ресторанима, јер читаоцима даје могућност додатног врједновања утиска на основу искуства које имају они који пишу утиске. Поред тога, повремено дијелимо Промо кодове корисницима, а износ Промо кода зависи од нивоа чланства - што је ниво чланства виши, износ Промо кода је већи.

Број поена које имају корисници се не објављује јавно, већ се само објављује ниво чланства.

Donesi.com повремено дијели Промо кодове својим корисницима. Поред тога, повремено користимо и друштвене мреже као канал за подјелу Промо кодова.

Како се користи Промо код?

1. Изаберите ресторан поред ког стоји ознака Промо кодови.
2. Убаците жељене артикле у корпу, кликните на Наручите и изаберите Начин плаћања.
3. Испод поља Начини плаћања, у пољу Промо код, укуцајте код који сте добили, потом кликните на Прослиједи моју наруџбу у ресторан.

Након тога, износ наруџбе ће аутоматски бити смањен у висини износа Вашег Промо кода, а Ви ћете платити умањени износ.

Donesi.com поштује вашу приватност.

Против смо сваке злоупотребе интернета и податке које оставите на овом сајту нећемо продавати, изнајмљивати или размjењивати са трећим лицима. Такође, тражимо само податке који су неопходни за успјешно извршење жељене наруџбе.

Ваша E-mail адреса ће бити употребљена једино у случају да се сложите да примате обавијести о попустима, новим услугама, производима, промоцијама и другим активностима ресторана укључених у сервис Donesi.com, као и за слање потврде о Вашим наруџбама.


Имате неко друго питање? КонтактПолазна  |  Мобилна верзија  |  Приватност  |  Услови коришћења  |  Контакт

Телефонска подршка: +387 66 266 391

Донеси д.о.о., Младена Стојановића 117A, 78000 Бања Лука, Босна и Херцеговина.

® Donesi.com is registered trademark of Plotun. © Copyright by Plotun. All rights reserved.